Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία επιδοτεί με 30.000 ευρώ κάθε μετανάστη για να εγκαταλείψει την χώρα – Weimers (Ευρωβουλευτής): Προστατεύουμε τους πολίτες μας

Η Σουηδία επιδοτεί με 30.000 ευρώ κάθε μετανάστη για να εγκαταλείψει την χώρα – Weimers (Ευρωβουλευτής): Προστατεύουμε τους πολίτες μας

Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τη μετανάστευση εθελούσιας επιστροφής

Σχετικά Άρθρα
Η σουηδική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους Σουηδούς Δημοκράτες, πρότεινε επιχορήγηση μετεγκατάστασης έως και 350.000 κορώνες (30.000 ευρώ) για κάθε μετανάστη που επιθυμούσε να επιστρέψει στις χώρες καταγωγής του ως μέρος του ερχόμενου προϋπολογισμού του φθινοπώρου.
Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τη μετανάστευση εθελούσιας επιστροφής, ιδιαίτερα για όσους έχουν αγωνιστεί να ενσωματωθούν στη σουηδική κοινωνία.
Εκπρόσωπος του Κόμματος των Δημοκρατικών της Σουηδίας για τη μεταναστευτική πολιτική, δήλωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 ότι οι μετεγκαταστάσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το 2026.
«Η Σουηδία χρειάζεται επαναπατρική μετανάστευση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλούνται από τη μαζική μετανάστευση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι κανονισμοί θα αναθεωρηθούν επίσης για την πρόληψη της απάτης και της κατάχρησης.
Σύμφωνα με τον Σουηδό ευρωβουλευτή Charlie Weimers, αυτό το βήμα ήταν απαραίτητο «για να γίνει ξανά ασφαλής η Σουηδία, οι Σουηδοί Δημοκράτες τερματίζουν δεκαετίες φιλελεύθερης μεταναστευτικής πολιτικής μέσω της συμφωνίας μας με την τρέχουσα κυβέρνηση».
Επί του παρόντος, η οικονομική στήριξη για τους πρόσφυγες που επιθυμούν να φύγουν από τη Σουηδία περιορίζεται σε 10.000 κορώνες (800 ευρώ) ανά ενήλικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης