Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Δόγμα Elon Musk κατά George Soros «για να σωθεί η ανθρωπότητα και ο πολιτισμός της Δύσης» – Σκληρή μάχη στο Τέξας

WSJ: Δόγμα Elon Musk κατά George Soros «για να σωθεί η ανθρωπότητα και ο πολιτισμός της Δύσης» – Σκληρή μάχη στο Τέξας
«Κατά τη γνώμη μου, μισεί την ανθρωπότητα», είπε ο Musk για τον Soros σε μια εμφάνιση του 2023 στο podcast του Joe Rogan
Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε τοπικές εκλογές στην κομητεία Τράβις του Τέξας διοχέτευσε κρυφά ο επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος Elon Musk, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να ανατρέψει έναν εισαγγελέα που είχε την υποστήριξη του γνωστού και μη εξαιρετέου George Soros..
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ομάδα που χρηματοδοτείται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla και της SpaceX, η οποία αυτοαποκαλείται Saving Austin, έστειλε φυλλάδια και μηνύματα, ξοδεύοντας περισσότερα από 650.000 δολάρια, που επιτίθενται στον εισαγγελέα José Garza.
Μάλιστα, ένα από τα φυλλάδια που στάλθηκαν στους ψηφοφόρους έφερε τη φωτογραφία του Garza πάνω από μια εικόνα μιας τσαλακωμένης κούκλας, η οποία είχε βαφτεί με κάτι που φαινόταν σαν αίμα.
Επιπλέον έγραφε: «Ο José Garza γεμίζει τους δρόμους του Austin με παιδόφιλους και δολοφόνους.
Το επόμενο θύμα μπορεί να είναι κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο».
Στο πίσω μέρος του φυλλαδίου υπήρχε μια φωτογραφία με το χέρι ενός άνδρα που κάλυπτε το στόμα ενός παιδιού.
Δυστυχώς για τον Musk, o Garza έφτασε στη νίκη με 67% και αναμένεται να κερδίσει και στις ερχόμενες γενικές εκλογές του Νοεμβρίου, αναφέρει η Wall Street Journal.
Επισημαίνεται πως το αριστερό Austin είναι πόλη της κομητείας Τράβις, όπου ο Musk, μετά από χρόνια στην Καλιφόρνια, έχει δημιουργήσει κάτι σαν βάση.

Συνεργασία με Ρεπουμπλικανούς

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, o Musk, ο οποίος έχει καθαρή αξία άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι ιδιοκτήτης ενός μεγάλου δικτύου μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποίησε την επιρροή και τα χρήματά του για να βοηθήσει τον Donald Trump να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.
Η υποστήριξή του σηματοδοτεί μια πολιτική αλλαγή που θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην προεδρική κούρσα.
Η συγκαλυμμένη προσπάθειά του για να φέρει νέο άνθρωπο στην εισαγγελική έδρα του Τέξας δείχνει ότι η εμπλοκή του στην πολιτική είναι ευρύτερη από ό,τι είναι γνωστό.
Υπενθυμίζεται πως ο Musk την περασμένη άνοιξη συνεργάστηκε με Ρεπουμπλικανούς συμβούλους για να δημιουργήσει μια επιτροπή πολιτικής δράσης που είχε σκοπό να υποστηρίξει τον Trump.
Ο Musk υποστήριξε για πρώτη φορά δημόσια τον πρώην πρόεδρο τον Ιούλιο, αφότου ο Trump επέζησε από απόπειρα δολοφονίας, ενώ τον περασμένο μήνα του πήρε συνέντευξη στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X.

Εναντίον Soros…

Σε ιδιωτικές συζητήσεις του, λέει η Wall Street Journal, ο Elon Musk έχει εκφράσει επανειλημμένως την πρόθεσή του να διεμβολίσει την επιρροή του Soros, τον οποίο ιδιοκτήτης της Tesla και της Space X περιγράφει ως υπερ-κακό…
Ο Soros, ο οποίος πλούτισε ως διαχειριστής hedge funds, έχει δώσει εκατομμύρια δολάρια σε ΜΚΟ που υποστηρίζουν υποψηφίους για περιφερειακούς εισαγγελείς την τελευταία δεκαετία, μετατρέποντας τις άλλοτε ανούσιες εκλογές σε μείζονος σημασίας θέμα για τις πολιτείες.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, o Soros έχει ευνοήσει υποψηφίους που έλεγαν ότι δεν θα εφαρμόζουν παραδοσιακές, σκληρές πολιτικές κατά του εγκλήματος.
Η προσπάθειά του ξεκίνησε εν μέσω διακομματικών εκκλήσεων για μείωση του πληθυσμού των φυλακών στις ΗΠΑ.
MKO, που χρηματοδοτείται από τον Soros, ξόδεψε περίπου 450.000 δολάρια για να υποστηρίξει τον Garza καθώς έκανε εκστρατεία για τον εισαγγελέα της περιφέρειας το 2020, σύμφωνα με τις δημοσιοποιήσεις για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του κράτους.
«Κατά τη γνώμη μου, μισεί την ανθρωπότητα», είπε ο Musk για τον Soros σε μια εμφάνιση του 2023 στο podcast του Joe Rogan.
«Κάνει πράγματα που διαβρώνουν τον ιστό του πολιτισμού - εκλέγει εισαγγελείς που αρνούνται να καταπολεμήσουν το έγκλημα».
Capture_216.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης