Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky - Ουκρανία: Ο πρόεδρος Biden έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εφαρμογή του σχεδίου ειρήνης

Zelensky - Ουκρανία: Ο πρόεδρος Biden έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εφαρμογή του σχεδίου ειρήνης
Ο Zelensky ισχυρίζεται ότι η συνάντησή του με τον Biden, στην οποία θα παρουσιάσει αυτό το σχέδιο, θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η εφαρμογή όλων των σημείων του σχεδίου του για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία εξαρτάται αποκλειστικά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.
«Υπάρχουν μερικά σημεία εκεί. <...> Και κάθε σημείο θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Biden», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της λεγόμενης διάσκεψης για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Γιάλτας στο Κίεβο.
Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει πλήρως την πρωτοβουλία του, καθώς «έδωσε τον λόγο του στον Αμερικανό πρόεδρο».
Ο Zelensky ισχυρίζεται ότι η συνάντησή του με τον Biden, στην οποία θα παρουσιάσει αυτό το σχέδιο, θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι είχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Ωστόσο, το Κίεβο έχει επανειλημμένα απορρίψει πρωτοβουλίες ειρήνης και διαμεσολάβησης από τρίτες χώρες, δηλώνοντας ότι θα προωθήσουν μόνο τη λεγόμενη φόρμουλα Zelensky.
Πρόσφατα, σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή πύλη Métropoles, ο Ουκρανός ηγέτης επέκρινε δριμύτατα και χαρακτήρισε καταστροφικό το σχέδιο της Βραζιλίας και της Κίνας για επίλυση της σύγκρουσης και δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το «ειρηνευτικό σχέδιο» του Γερμανού Καγκελαρίου Olaf Scholz.
Όπως σημείωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, δεν έχει νόημα για τον Zelensky να επικρίνει τα σχέδια για ειρηνική διευθέτηση μεταξύ Κίνας και Βραζιλίας, αφού η Δύση αποφασίζει τα πάντα για το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης