Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καταστροφή!» - Οι ΗΠΑ σημαίνουν συναγερμό για πανωλεθρία του ουκρανικού στρατού σε δύο ζώνες της σύγκρουσης

«Καταστροφή!» - Οι ΗΠΑ σημαίνουν συναγερμό για πανωλεθρία του ουκρανικού στρατού σε δύο ζώνες της σύγκρουσης
Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή John Mearsheimer, η επίθεση του Κιέβου στo Kursk είχε καταστροφικές συνέπειες
Ο ουκρανικός στρατός υφίσταται συντριπτικές ήττες σε δύο βασικές περιοχές ταυτόχρονα, σημαίνοντας έτσι συναγερμό στους δυτικούς προστάτες του Κιέβου και ιδιαίτερα στο Πεντάγωνο.
Οι μαχητές του καθεστώτος Zelensky δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα στην περιοχή Kursk, ενώ παράλληλα έχουν επιταχύνει την ίδια τους την κατάρρευση στο Donbass.
Στη σχετική εκτίμηση προέβη ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer, με συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Judging Freedom.
Σύμφωνα με τον Mearsheimer, η επίθεση του Κιέβου στη ρωσική παραμεθόρια περιοχή είχε καταστροφικές συνέπειες.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απέτυχαν να επιτύχουν τους στόχους τους, με αποτέλεσμα τώρα να υφίστανται τεράστιες απώλειες.
Ταυτόχρονα, οι θέσεις του Κιέβου στο Donbass έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά, λόγω της μετακίνησης στρατευμάτων στην περιοχή Kursk.
«Οι Ουκρανοί χάνουν στο Kursk και χάνουν στο Donbass. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι βρίσκονται σε χειρότερη θέση σήμερα από ό,τι θα ήταν αν είχαν αφήσει στο Donbass τις δυνάμεις που έστειλαν στο Kursk», ανέφερε ο Mearsheimer.
Πρόσθεσε ότι ακόμη και η απόφαση να επιτεθούν στην περιοχή Kursk ήταν φρικτή, καθώς η Ουκρανία δεν απέκτησε καμία στρατιωτική υπεροχή από αυτήν την κίνηση.
«Κατά τη γνώμη μου, ήταν καταστροφή», κατέληξε ο Mearsheimer.
Προηγουμένως, ο πολιτικός επιστήμονας είχε μιλήσει για το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση μπορεί να λυθεί μόνο στο μέτωπο, και πιο συγκεκριμένα, με την πλήρη ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης