Τελευταία Νέα
Διεθνή

124.000 μετανάστες εκμεταλλεύονται τα ελαττώματα του ολλανδικού συστήματος για πρόσβαση στην αγορά εργασίας – Άρχισε έρευνα

tags :
124.000 μετανάστες εκμεταλλεύονται τα ελαττώματα του ολλανδικού συστήματος για πρόσβαση στην αγορά εργασίας – Άρχισε έρευνα

Διεξάγονται τέσσερις έρευνες από τις αρχές επιθεώρησης εργασίας και το δικαστικό σώμα

Σχετικά Άρθρα
Περίπου 124.000 άνθρωποι από όλες τις γωνιές του κόσμου φέρεται να έλαβαν έναν αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών (BSN) μέσω του μητρώου πληθυσμού τα τελευταία χρόνια, ανέφερε η ολλανδική εφημερίδα NRC στις 11 Σεπτεμβρίου.
Ένας άγνωστος αριθμός από αυτούς τους παράνομους μετανάστες βρίσκονται στην Ευρώπη χωρίς άδεια παραμονής.
Επί του παρόντος, διεξάγονται τέσσερις έρευνες από τις αρχές επιθεώρησης εργασίας και το δικαστικό σώμα για μεσάζοντες που λέγεται ότι χρησιμοποίησαν αυτό το διοικητικό κενό για να φέρουν παράνομους μετανάστες εργαζόμενους στην Ολλανδία, αναφέρθηκε.
Οι μετανάστες εκτός ΕΕ μπορούν να αποκτήσουν ένα BSN μέσω του μητρώου πληθυσμού, παρέχοντάς τους πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ακόμη και χωρίς άδεια εργασίας.

Τα μητρώα και οι αδυναμίες του συστήματος

Οι συνεχιζόμενες έρευνες αφορούν χιλιάδες μετανάστες από τη Βραζιλία, το Ουζμπεκιστάν, τη Γεωργία, τη Μολδαβία, την Αλβανία και αλλού που έχουν απασχοληθεί παράνομα στις ολλανδικές βιομηχανίες κατασκευών, γεωργίας, επεξεργασίας κρέατος, φιλοξενίας και καθαρισμού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 124.000 άτομα εκτός ΕΕ έχουν λάβει BSN τα τελευταία χρόνια.
«Ένα άγνωστο ποσοστό από αυτούς δεν έχει δικαίωμα διαμονής.
Το υπουργείο γνώριζε για την αδυναμία στο σύστημα εγγραφής εδώ και χρόνια, αλλά μέχρι στιγμής την έχει αφήσει να σταθεί», ανέφερε το NRC.
Οι μετανάστες μπορούν να εγγραφούν σε ένα δημοτικό γραφείο στο πλαίσιο του συστήματος Εγγραφής Μη Κατοίκων (RNI), που αρχικά προοριζόταν για εποχικούς εργαζόμενους ή Ολλανδούς πολίτες στο εξωτερικό.
Ωστόσο, οι μετανάστες εκτός ΕΕ μπορούν επίσης να εγγραφούν χωρίς να παρέχουν διεύθυνση ή απόδειξη νόμιμης διαμονής.
Μόλις επαληθευτεί η ταυτότητά τους, λαμβάνουν ένα BSN, που τους επιτρέπει να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς και να εγγράφουν επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης