Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρώσος πρέσβης ΗΠΑ): Πιθανό ο Biden να έδωσε μυστικά έγκριση στην Ουκρανία για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία

Antonov (Ρώσος πρέσβης ΗΠΑ): Πιθανό ο Biden να έδωσε μυστικά έγκριση στην Ουκρανία για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία
«Και το Λονδίνο έχει αρκετό ρωσοφοβικό θυμό για να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα συστήματα μεγάλης εμβέλειας του βαθιά στο ρωσικό έδαφος» σημείωσε ο Ρώσος πρεσβευτής
Η Μόσχα δεν αποκλείει επ' ουδενί το ενδεχόμενο η Ουάσιγκτον να επέτρεψε κρυφά στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov από τον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24.
Μιλώντας για την παροχή «carte blanche», όπώς είπε, στην Ουκρανία, ο διπλωμάτης υπενθύμισε τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken.
Ανέφερε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις σχετικά με χτυπήματα από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία με τη χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς.
Ωστόσο, αξίζει να θυμηθούμε πόσες φορές η Ρωσία έμαθε για τέτοιες εχθρικές ενέργειες εκ των υστέρων.
«Μου φαίνεται ότι οι Αμερικανοί δεν θα σταματήσουν. Δεν μπορώ να σας πω πότε θα ληφθεί η τελική απόφαση, η οποία μπορεί να ανακοινωθεί στα μέσα ενημέρωσης, αλλά το έργο της συνέχισης του αγώνα κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας με διάφορους τρόπους δεν αλλάζει», τόνισε σχετικά ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινκγτον.
Υπενθύμισε επίσης τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer.
Κατά τη διάρκεια αυτής, εκτιμάει ο πρέσβης, η αμερικανική πλευρά θα μπορούσε κάλλιστα να είχε τραβήξει τους συμμάχους της και να τους αναγκάσει να μετριάσουν τις ορέξεις τους.
Αλλά πιθανότατα δεν θα το κάνουν αυτό.
«Και το Λονδίνο έχει αρκετό ρωσοφοβικό θυμό για να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα συστήματα μεγάλης εμβέλειας του βαθιά στο ρωσικό έδαφος», κατέληξε ο Antonov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης