Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Έχω και άλλα όπλα στη φαρέτρα μου για ειρήνη στην Ουκρανία – Σύντομα θα δείτε κάτι εντυπωσιακό

Orban: Έχω και άλλα όπλα στη φαρέτρα μου για ειρήνη στην Ουκρανία – Σύντομα θα δείτε κάτι εντυπωσιακό
Ο Orban ετοιμάζει ένα νέο «εντυπωσιακό» εγχείρημα στο πλαίσιο της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας για την Ουκρανία
Η Ουγγαρία θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός της χώρας Viktor Orban.
«Έχω περισσότερα όπλα για μία ειρηνευτική αποστολή στη φαρέτρα μου», είπε ο Orban σύμφωνα με το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η Βουδαπέστη σχεδιάζει «να συνεχίσει να έχει απροσδόκητες πρωτοβουλίες που θα μας οδηγήσουν καθεμία ένα βήμα πιο κοντά στην ειρήνη».
Το πρακτορείο ειδήσεων σημείωσε ότι η αποστολή του Orban για την ουκρανική διευθέτηση ξεκίνησε με μια σειρά συναντήσεων τον Ιούλιο.
Συγκεκριμένα, ο Ούγγρος πολιτικός είχε διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στη Μόσχα, τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping στο Πεκίνο και τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump στη Φλόριντα.

Εντυπωσιακό εγχείρημα

Στις 9 Σεπτεμβρίου, το ATV ανέφερε ότι ο Orban ετοιμάζει ένα νέο «εντυπωσιακό» εγχείρημα στο πλαίσιο της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι «η ειρηνευτική αποστολή συνεχίζεται», προσθέτοντας πως «δουλεύει σε αυτήν όλο το καλοκαίρι», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιό του.
Την 1η Ιουλίου, η Ουγγαρία ανέλαβε την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η συζήτηση για πιθανές ειρηνευτικές πρωτοβουλίες χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη των Βρυξελλών προκάλεσε έκρηξη οργής στην ηγεσία της ΕΕ.
Οι Βρυξέλλες υποστήριξαν ότι η Ουγγαρία υπονομεύει την ευρωπαϊκή ενότητα και πορεία για τη μέγιστη υποστήριξη προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης