Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς ολική ήττα η Ουκρανία, χάος σε Kursk και Donetsk - Σοκ οι ΗΠΑ στην βάση Fort Irwin σχεδιάζουν ειδικές αποστολές κατά Ρωσίας

Προς ολική ήττα η Ουκρανία, χάος σε Kursk και Donetsk - Σοκ οι ΗΠΑ στην βάση Fort Irwin σχεδιάζουν ειδικές αποστολές κατά Ρωσίας
Η Ουκρανία έχει τελειώσει, το μέτωπο Donbass καταρρέει… η αρχή του τέλους ξεκίνησε η ήττα είναι ένα πικρό ποτήρι που θα το πιούν μαζί Ουκρανία και ΝΑΤΟ - Η αμερικανική βάση Fort Irwin στο San Bernardino στην California αναζητά στρατιωτικούς με γνώση ρωσικών για ασκήσεις... κάτι ετοιμάζουν...
(upd9) Είναι πλέον πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα…
Βλέποντας την μεγάλη εικόνα και μετά την δήλωση σοκ του Putin, εάν τολμάει το ΝΑΤΟ ας επιτεθεί στην Ρωσία… οι αμερικανοί έκαναν πίσω και οι Βρετανοί δείλιασαν αφού είναι απροετοίμαστοι για απευθείας σύγκρουση με την Ρωσία.
Ωστόσο η αμερικανική βάση Fort Irwin στο San Bernardino στην California αναζητά στρατιωτικούς με γνώση ρωσικών για ασκήσεις... κάτι ετοιμάζουν...
Ο βρετανικός στρατός βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση και ο αμερικανικός στρατός είναι εξαντλημένος από οπλικά συστήματα…
Οι Ρώσοι δεν παίζουν έχοντας κερδίσει κατά κράτος το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και ισοπεδώσει όλες τις μάχιμες Ταξιαρχίες των Ουκρανών, έστειλαν ένα μήνυμα… χτυπήματα στην Ρωσία σημαίνει κήρυξη πολέμου και η απάντηση θα είναι… τιμωρία από τον Ουρανό.
Ως γνωστό η Ρωσία διαθέτει τα καλύτερα πυραυλικά συστήματα στον κόσμο, οι αμερικανοί ξέρουν τις αδυναμίες τους…
Στο μέτωπο η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική για τον Ουκρανικό στρατό…
Η αντεπίθεση των Ρώσων στο Kursk αποδιοργάνωσε πλήρως τον Ουκρανικό στρατό και… δεν έχουν ούτε φαγητό αφού επλήγη η επιμελητεία.
Στο Donetsk και στις κατευθύνσεις Pokrovsk, Kurakhove και Ugledar το Ουκρανικό μέτωπο έχει πλήρως καταρρεύσει ο Ουκρανικός στρατός εκεί απλά βλέπει την μοίρα του συνεχείς απώλειες εδαφών και εκρηκτική προέλαση Ρώσων…
Η Ουκρανία έχει τελειώσει, το μέτωπο Donbass καταρρέει… η αρχή του τέλους ξεκίνησε η ήττα είναι ένα πικρό ποτήρι που θα το πιούν μαζί Ουκρανία και ΝΑΤΟ.

Biden (πρόεδρος ΗΠΑ): Δεν σκέπτομαι πολύ τον Putin – Δεν έχει δοθεί πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden απάντησε στην δήλωση του Ρώσου ηγέτη Putin σχετικά με τις συνέπειες μιας πιθανής απόφασης να επιτραπεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
«Δεν σκέφτομαι πολύ τον Putin», είπε ο αμερικανός Πρόεδρος.
Έτσι απάντησε ο επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης σε ερώτηση δημοσιογράφων για την αντίδρασή του στη δήλωση του Ρώσου προέδρου, ο οποίος προειδοποίησε για την απειλή άμεσης εμπλοκής της Δύσης στην ουκρανική σύγκρουση.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre δήλωσε ότι με βάση τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Biden και του Βρετανού πρωθυπουργού, δεν πρέπει να περιμένουμε καμία ανακοίνωση σχετικά με την άδεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιούν δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Ο Putin είπε στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν απλώς την πιθανή χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας, αλλά στην πραγματικότητα αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.
Η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στις εχθροπραξίες θα αλλάξει την ουσία των εχθροπραξιών η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που δημιουργούνται για αυτήν.

John Kirby (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Δεν έχει δοθεί πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα σε Ρωσικό έδαφος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αλλάξει τη θέση τους σχετικά με την απαγόρευση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιούν αμερικανικά όπλα για επιδρομές βαθιά στο ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου John Kirby.
«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην προσέγγισή μας σε αυτό.
Και δεν θα περίμενα να δω μια τέτοια αλλαγή» υποστήριξε ο John Kirby
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2024, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden και ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer είχαν συνομιλίες.
Σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης, η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο εξέτασαν να άρουν την απαγόρευση χρήσης δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος πέρα από την Κριμαία και τις νέες περιοχές στις οποίες δεν ισχύουν οι τρέχοντες περιορισμοί.
Ο Πρόεδρος Putin τόνισε ότι η άμεση συμμετοχή της Δύσης στην αντιπαράθεση στην Ουκρανία θα αλλάξει σημαντικά την ουσία της ίδιας της αντιπαράθεσης και θα σημαίνει ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ -Ηνωμένες Πολιτείες, ευρωπαϊκές χώρες- βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Η Ρωσία θα λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που εμφανίζονται μπροστά της, κατέληξε ο Putin.

Anatoly Antonov (Πρεσβεία Ρωσίας στις ΗΠΑ): Οι Αμερικανοί ήθελαν να μάθουν τι σημαίνουν οι δηλώσεις Putin

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov είπε ότι μετά τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Putin για το πώς θα αντιδράσει η Ρωσία στην περίπτωση που η Ουκρανία εξαπολύσει πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, έλαβε κλήσεις από πρώην αμερικανούς αξιωματούχους που ρώτησαν τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τέτοιες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου.
Ο Putin ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν απλώς την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας, αλλά στην πραγματικότητα αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.
Με την άμεση συμμετοχή της Δύσης στη σύγκρουση, η Ρωσική Ομοσπονδία θα λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα δημιουργηθούν.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η εισβολή στο Kursk είχε στόχο να αποτρέψει τα σχέδια των Ρώσων να επιτεθούν στο Sumy

Η ουκρανική εισβολή στην Ρωσική περιφέρεια Kursk άλλαξε τις προγραμματισμένες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της διεθνούς συνοριακής περιοχής.
Ωστόσο η Ουκρανική εισβολή στο Kursk αποτυγχάνει πλέον.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 13 Σεπτεμβρίου ότι η ουκρανική επιχείρηση στην περιφέρεια Kursk σταμάτησε τα ρωσικά σχέδια για τη δημιουργία αρκετών ζωνών προστασίας κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων «από τα ανατολικά προς τα βόρεια», συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας Sumy.
Ο Zelensky δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήθελαν να ξεκινήσουν μεγάλες επιθέσεις για την κατάληψη περιφερειακών κέντρων, αναφερόμενος πιθανότατα στις περιφερειακές πρωτεύουσες των πόλεων Sumy και Kharkiv.
Οι πόλεις Sumy και Kharkiv απέχουν περίπου 25 και 30 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα, αντίστοιχα – σημαντικά πιο μακριά από τα περίπου 6 έως 10 χιλιόμετρα που καταλαμβάνουν οι ρωσικές δυνάμεις βόρεια της πόλης του Kharkiv.
Κατά τον Zelensky οι ρωσικές δυνάμεις σχεδίαζαν να ξεκινήσουν νέες επιθετικές επιχειρήσεις με στόχο να διεισδύσουν σε βάθος τουλάχιστον 25 χιλιομέτρων στις περιφέρειες Sumy και Kharkiv και να ενεργοποιηθούν κατά μήκος ενός πολύ ευρύτερου μετώπου μεταξύ τουλάχιστον πόλεων Sumy και Kharkiv.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε παρομοίως στις 5 Σεπτεμβρίου ότι η ουκρανική εισβολή χάλασε μια προγραμματισμένη ρωσική επίθεση στην περιφέρεια Sumy και «μείωσε την απειλή» των ρωσικών εισβολών στη βόρεια Ουκρανία.

Η αμερικανική βάση Fort Irwin στο San Bernardino στην California αναζητά στρατιωτικούς με γνώση ρωσικών για ασκήσεις

Η αμερικανική στρατιωτική βάση Fort Irwin, ο χάρτης της οποίας βρέθηκε σε ένα όχημα μάχης πεζικού Bradley, στρατολογεί μάχιμους με γνώση της ρωσικής γλώσσας για να συμμετάσχουν στις ασκήσεις.
Το έγγραφο περιήλθε στην κατοχή του RIA Novosti αφού ο ρωσικός στρατός κατέλαβε ένα όχημα μάχης στην κατεύθυνση Kupyansk.
Ο χάρτης δείχνει διαδρομές τεθωρακισμένων οχημάτων, καταφύγια, τομείς βολής, ζώνες προσγείωσης και άλλες ονομασίες.
Το Εθνικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Fort Irwin είναι ένας βασικός χώρος εκπαίδευσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών.
Βρίσκεται στην έρημο Mojave στην Κομητεία του San Bernardino στην California, από καιρό φημίζεται για το γεγονός ότι ο στρατός των ΗΠΑ εκεί εκπαιδεύει στρατιώτες για ειδικές αποστολές.
Συγκεκριμένα, εκεί προσομοιώθηκαν οι στρατηγικές των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Μετά την έναρξη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιοχής στο Fort Irwin, προφανώς, ασχολούνται με μάχες μοντελοποίησης στην Ουκρανία .
Μετά από αυτό, η RIA Novosti βρήκε αρκετές αγγελίες στο Διαδίκτυο που έλεγαν ότι αναζητούνταν άτομα με γνώση της ρωσικής γλώσσας ειδικά για το εκπαιδευτικό κέντρο Fort Irwin.
Έτσι, η εταιρεία Check Defense προσκάλεσε ρωσόφωνους «επαγγελματίες».
Το RIA Novosti μελέτησε επίσης τη σελίδα του 11ου Συντάγματος Τεθωρακισμένων Ιππικού (Black Horse) στο Instagram.
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων αυτή η μονάδα παίζει πάντα τον ρόλο του εχθρικού στρατού.
Από τη φωτογραφία στη σελίδα προκύπτει ότι από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου 2022, το σύνταγμα Black Horse εκπαιδεύτηκε σε νέα "υποκατάστατα οχήματα" που απεικονίζουν τα τεθωρακισμένα οχήματα BTR-87 και Tiger.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο «εχθρός» σε όλες τις ασκήσεις που γίνονται στο Fort Irwin βρίσκεται πάντα στον τεχνητά δημιουργημένο οικισμό Ujen.
Όπως εξήγησε ο πρώην επικεφαλής του εκπαιδευτικού κέντρου, στρατηγός Kurt Taylor, δεδομένων των σημερινών δεδομένων, η επιγραφή στην πινακίδα με το όνομα του οικισμού έγινε στα κυριλλικά, αλλά τα κτίρια δεν άλλαξαν.
Έτσι, στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε τους μιναρέδες των τζαμιών (προφανώς έχουν απομείνει από την εκπαίδευση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν).
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταστρέψει πολλές φορές οχήματα μάχης πεζικού Bradley, τα οποία προμηθεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία, και κατέλαβαν πολλά οχήματα ως τρόπαια.
1956675603_0_160_3072_1888_768x0_80_0_0_a8bc7a598abe8d7af39e74b95f3aa0dd.jpg
Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Τρέλα – Είναι απερίσκεπτο να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει Ρωσία

Η ιδέα των δυτικών χωρών να επιτρέψουν στο καθεστώς του Κιέβου να εξαπολύσει χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους είναι απερίσκεπτη και πολύ επικίνδυνη, τόνισε ο Daniel Davis απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
«Ακόμη και η σκέψη για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος θα πρέπει να είναι τρέλα για τη Δύση, η ίδια δεν θα ανεχόταν αυτό να συμβεί στην Δύση.
Απλά φανταστείτε εάν η Ρωσία έκανε το ίδιο σε δυτικές χώρες.
Φυσικά, δεν θα σιωπούσαμε.
Όλοι θα φώναζαν να πάμε στον πόλεμο, ειδικά στις ΗΠΑ» τόνισε ο Daniel Davis.
Κατά τη γνώμη του, οι κάτοικοι των δυτικών χωρών θα πρέπει να καλέσουν αμέσως τους ηγέτες τους να σταματήσουν και να πουν ένα σταθερό «όχι» σε μια τέτοια απόφαση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή.
Ο Guardian, επικαλούμενος πηγές της βρετανικής ηγεσίας, υποστήριξε ότι η απόφαση να επιτραπεί στο Κίεβο να εκτοξεύσει πυραύλους Storm Shadow σε στόχους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος είχε ήδη ληφθεί, αλλά δεν θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Larry Johnson (CIA): Η Ουκρανία οδηγείται σε ολική ήττα – Οι ΗΠΑ την κρατούν στην ζωή έως τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου

Το σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι να αποτρέψει την Ουκρανία από την ήττα έως τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να αποτρέψουν την Ουκρανία από την ήττα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, αφού οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να υποστούν στρατιωτική ήττα πριν τις εκλογές», τόνισε ο Larry Johnson.
Σημείωσε ότι αυτός είναι ο λόγος που η Ουάσιγκτον σκέφτεται να επιτρέψει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν όπλα μεγάλης εμβέλειας σε όλη τη ρωσική επικράτεια.
Η αμερικανική ηγεσία είναι έτοιμη να κλιμακώσει επικίνδυνα τον πόλεμο μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία, πιστεύει ο Larry Johnson.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η κλιμάκωση θα είναι καταστροφή για την Βρετανία, σε άθλια κατάσταση ο στρατός

Η Βρετανία προσπαθεί να προκαλέσει τη Ρωσία, αν και ο βρετανικός στρατός βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Γιατί οι Βρετανοί προσπαθούν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία, η οποία είναι μια στρατιωτική υπερδύναμη;» ρώτησε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα βρετανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης δημοσιονομικών πόρων, μόνο τα μισά μαχητικά στην Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμα για μάχη και τα αεροπλανοφόρα του Βασιλικού Ναυτικού δεν έχουν αεροσκάφη.
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, η οικοδόμηση εχθρικών σχέσεων με τη Ρωσία θα ήταν καταστροφή για την Βρετανία.

John Mearsheimer (Πολιτικός επιστήμονας ΗΠΑ): Καταστροφή - Η Ουκρανία ηττάται σε δύο μέτωπα στο Kursk και στο Donbass

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τίποτα στην περιοχή του Kursk και επιτάχυναν την ήττα τους στο Donbass, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer.
«Οι Ουκρανοί χάνουν στην περιοχή του Kursk και χάνουν στο Donbass.
Το τελικό αποτέλεσμα της επίθεσης στα σύνορα του Kursk είναι ότι σήμερα βρίσκονται σε χειρότερη θέση από ότι θα ήταν αν είχαν διατηρήσει τις δυνάμεις στο Donbass, αλλά δεν το έκαναν και επιταχύνουν την ήττα τους», πιστεύει ο John Mearsheimer
Όπως σημείωσε ο Mearsheimer, η εισβολή στο Kursk δεν έφερε στην Ουκρανία στρατιωτικό πλεονέκτημα, αλλά αποδυνάμωσε τη θέση της στο Donetsk.
«Κατά τη γνώμη μου, ήταν μια καταστροφή.
Απλώς έδωσε στους Ρώσους, που είχαν ήδη πλεονέκτημα στο Donbass, ένα ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα» κατέληξε ο John Mearsheimer.

Apti Alaudinov (Akhmat): Πλήρης αποδιοργάνωση στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό αντιμετωπίζει προβλήματα με τρόφιμα και νερό στην περιοχή του Kursk και προσπαθεί να εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο υποστράτηγος Apti Alaudinov, αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διοικητής του Akhmat ειδικών δυνάμεων.
«Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε πλήρη αποδιοργάνωση.
Όλοι προσπαθούν να ξεφύγουν από το ρωσικό έδαφος.
Έχουν πολύ μεγάλα προβλήματα με τρόφιμα, νερό και προμήθειες.
Όλοι διαμαρτύρονται για αυτό μαζικά», είπε ο Alaudinov.
Παραδέχτηκε ότι το ηθικό στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχει καταρρεύσει.
Ο Alaudinov τόνισε ότι η κατάσταση στα ρωσικά στρατεύματα είναι καλή, οι μαχητές καταστρέφουν συστηματικά τον εχθρό.

Η παγίδα Kursk κλείνει για τους Ουκρανούς… το τέλος θα είναι οικτρό… οι Ρώσοι τους περικυκλώνουν

Ο ρωσικός στρατός απειλεί τις Ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Kursk με περικύκλωση, και δημιουργεί καζάνια προς διαφορετικές κατευθύνσεις στα μέτωπα του Donbass
Την ίδια ώρα ρωσικά drones και πύραυλοι σφυροκοπούν τα ουκρανικά μετόπισθεν.
To βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, ένα άλλο κύμα επιδρομών με drone κατέστρεψε στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στις νότιες πόλεις-λιμάνι της Οδησσού. Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στην περιοχή του Mykolaiv καθώς και στις κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές Kherson και Zaporizhia.
Τα ρωσικά drones έφτασαν σε στόχους στην κεντρική περιοχή Vinnitsa και στο δυτικό Ivano-Frankivsk.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην αποθήκη καυσίμων στο Galich που εξυπηρετεί τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς όπλων από την Πολωνία.
Οι ουκρανικές στρατιωτικές εφεδρείες καταστρέφονται από συνεχείς ρωσικές επιδρομές στα ανατολικά σύνορα των περιοχών Kharkiv και Sumy.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν ακόμη επιτραπεί να επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους του ΝΑΤΟ και γι' αυτό επιχειρούν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις παραμεθόριες περιοχές αλλά δεν φέρνουν σημαντικά αποτελέσματα.
Το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 20 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε έξι περιοχές.

Καταρρέουν και υποχωρούν στο Kursk οι Ουκρανοί

Προστατεύοντας τα μετόπισθεν τους, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν συνεχείς καταστροφικές επιθέσεις στον ουκρανικό στρατό τόσο στις στρατηγικές πίσω περιοχές όσο και κοντά στο μέτωπο.
Οι ρωσικές πλευρικές επιθέσεις συνεχίζονται στην περιοχή του Kursk.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκκαθαρίζουν περιοχές, ισιώνοντας το μέτωπο κατά μήκος της γραμμής Gordeevka-Lyubimovka.
Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν κοντά στο Korenovo περικυκλώθηκαν από τρεις κατευθύνσεις.
Οι Ουκρανοί διοικητές δεν επιτρέπουν στους στρατιώτες τους να υποχωρήσουν. αλλά ολόκληρες ουκρανικές μονάδες παραδίδονται στις ρωσικές δυνάμεις ή φεύγουν από το πεδίο της μάχης εγκαταλείποντας στρατιωτικό εξοπλισμό και τους νεκρούς ή τραυματίες συντρόφους τους.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να δοκιμάζουν αντεπιθέσεις γύρω από τη Sudzha, χωρίς να επιτυγχάνουν αποτελέσματα.
Ταυτόχρονα, εξαπέλυσαν επιθέσεις στα δυτικά ρωσικά σύνορα σε μια προσπάθεια να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο στην περιοχή του Kursk.
Μόνο την περασμένη ημέρα, το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία απέτρεψαν τρεις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο συνοριακό χωριό Veseloe.
Οι ουκρανικές δυνάμεις στοχεύουν να πάρουν τον έλεγχο στον σιδηροδρομικό σταθμό Glushkovo προκειμένου να αποκτήσουν ερείσματα στο πίσω μέρος της ρωσικής ομάδας που προελαύνει προς τη Sudzha.
Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις δεν έχουν ακόμη φέρει αποτελέσματα.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έστειλε μεγάλες εφεδρείες στην περιοχή Sumy και ανέπτυξε μεγάλες δυνάμεις στην επίθεσή της στο ρωσικό έδαφος, η οποία απέτυχε.
Συσσωρευμένες στις συνοριακές περιοχές, οι ουκρανικές μονάδες καταστρέφονται από τα ρωσικά πυρά και οι Ουκρανοί αξιωματικοί αναγκάζονται να πετάξουν ανεκπαίδευτους άνδρες που πρόσφατα αιχμαλωτίστηκαν στους δρόμους στη σφαγή του Kursk για να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο; - Η Ουκρανία ηττάται και υποχωρεί, οι Ρώσοι προελαύνουν

Ρωσικές αντεπιθέσεις με 40.000 στρατιώτες σε όλο το μέτωπο του Kursk, οι Ουκρανοί υποχωρούν

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντεπιτίθενται σε όλη την ουκρανική περιοχή στην περιφέρεια Kursk.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επανέλαβε στις 13 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις στην περιφέρεια Κουρσκ και ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Υποστράτηγος Patrick Ryder δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρατήρησαν ρωσικές μονάδες που αρχίζουν να προσπαθούν να διεξάγουν «κάποιου τύπου αντεπίθεση».
Ο Zelensky δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει 40.000 στρατιώτες στην περιφέρεια Kursk.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε στις 13 Σεπτεμβρίου ότι υπάρχουν περίπου 33.000 έως 35.000 Ρώσοι στρατιώτες στην περιφέρεια Kursk.
Ο Zelensky δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση σκοπεύει να συγκεντρώσει 60.000 έως 70.000 στρατιώτες στην Περιφέρεια Kursk.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις μηχανοκίνητες επιθέσεις στο Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να δοκιμάζουν πιο αποτελεσματικές μηχανοκίνητες τακτικές επίθεσης δυτικά της πόλης του Donetsk.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου δείχνει τις ρωσικές δυνάμεις να διεξάγουν μια ενισχυμένη μηχανοκίνητη επίθεση μεγέθους τάγματος και να προελαύνουν στα χωράφια νοτιοδυτικά της Krasnohorivka και στο ανατολικό Hostre (δυτικά της πόλης Donetsk).
Η ουκρανική ταξιαρχία που απέκρουσε την επίθεση ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 4 κύματα επιθέσεων σε διάστημα έξι ωρών το πρωί της 12ης Σεπτεμβρίου και ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 46 μηχανοκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης και μοτοσικλετών κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.
Ο διοικητής μιας άλλης ουκρανικής ταξιαρχίας που ενεργούσε στην κατεύθυνση Donetsk ανέφερε στις 13 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν μια νέα τακτική κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητων επιθέσεων προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο διοικητής ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν μια οργανωμένη, μικρή μηχανοκίνητη μονάδα που διαθέτει ένα βαριά θωρακισμένο τανκ «χελώνας» (ένα άρμα με επιπλέον θωράκηση) εξοπλισμένο για εκκαθάριση ναρκοπεδίων ως κύριο όχημα που ακολουθείται από πολλά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Προέλαση ανατολικά του Kupyansk από τους Ρώσους

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά του Kupyansk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη βόρεια Petropavlivka (ανατολικά του Kupyansk).
Οι Ρώσοι προχώρησαν έως και ένα χιλιόμετρο σε βάθος κατά μήκος της χαράδρας νοτιοδυτικά του Pishchane (βορειοδυτικά του Svatove) και έως και 750 μέτρα πλάτους στη Makiivka (βορειοδυτικά της Kreminna).

Καταλαμβάνουν σταδιακά την πόλη Chasiv Yar οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Chasiv Yar.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα δυτικά του Klishchiivka (νοτιοανατολικά του Chasiv Yar).
Οι προελάσεις δυτικά του οικισμού δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εδραιώσει περαιτέρω τον έλεγχο της Klishchiivka και ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει την ικανότητα να διατηρούν μια συνεπή παρουσία στην Klishchiivka και να χρησιμοποιούν τον οικισμό και τα περίχωρά του ως έδαφος για επιθετική δραστηριότητα.
Η Klishchiivka ήταν από καιρό μια αμφισβητούμενη «γκρίζα ζώνη» και η ικανότητα της Ρωσίας να ελέγχει την περιοχή θα διευκολύνει τις ρωσικές προσπάθειες να προσπαθήσουν να διασχίσουν το κανάλι Siverskyi-Donets Donbas δυτικά της Klishchiivka.

Εκρηκτική η προέλαση των Ρώσων στο Pokrovsk – Ετοιμάζουν την μεγάλη επίθεση

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθέσεων ανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης στις 13 Σεπτεμβρίου. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά βορειοδυτικά της Mykhailivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και αμέσως ανατολικά του Selydove).
Επίσης προχώρησαν εντός του Hrodivka (δυτικά του Pokrovsk) και κοντά στο Ukrainsk (νοτιοδυτικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πρόσφατα αρκετές γέφυρες κοντά στο Pokrovsk, πιθανόν να περιπλέξουν την ουκρανική επιμελητεία στην περιοχή και να προετοιμαστούν για την μεγάλη επίθεση στο Pokrovsk.

Χάος και στο Vuhledar στο νότιο Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά της πόλης Donetsk βορειοανατολικά του Vuhledar κοντά στο Kostyantynivka και το Vodyane, κοντά στο ίδιο το Vuhledar και δυτικά του Vuhledar.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Vodyane και 2,7 χιλιόμετρα σε βάθος και 4,5 χιλιόμετρα πλάτος δυτικά της Prechystivka.

UAF_Kursk_Incursion_September_13_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_13_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_13_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_13_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_13_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης