Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η εισβολή στο Kursk είχε στόχο να αποτρέψει τα σχέδια των Ρώσων να επιτεθούν στο Sumy

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η εισβολή στο Kursk είχε στόχο να αποτρέψει τα σχέδια των Ρώσων να επιτεθούν στο Sumy
Ο Zelensky δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήθελαν να ξεκινήσουν μεγάλες επιθέσεις για την κατάληψη περιφερειακών κέντρων, αναφερόμενος πιθανότατα στις περιφερειακές πρωτεύουσες των πόλεων Sumy και Kharkiv
Η ουκρανική εισβολή στην Ρωσική περιφέρεια Kursk άλλαξε τις προγραμματισμένες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της διεθνούς συνοριακής περιοχής.
Ωστόσο η Ουκρανική εισβολή στο Kursk αποτυγχάνει πλέον.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 13 Σεπτεμβρίου ότι η ουκρανική επιχείρηση στην περιφέρεια Kursk σταμάτησε τα ρωσικά σχέδια για τη δημιουργία αρκετών ζωνών προστασίας κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων «από τα ανατολικά προς τα βόρεια», συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας Sumy.
Ο Zelensky δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήθελαν να ξεκινήσουν μεγάλες επιθέσεις για την κατάληψη περιφερειακών κέντρων, αναφερόμενος πιθανότατα στις περιφερειακές πρωτεύουσες των πόλεων Sumy και Kharkiv.
Οι πόλεις Sumy και Kharkiv απέχουν περίπου 25 και 30 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα, αντίστοιχα – σημαντικά πιο μακριά από τα περίπου 6 έως 10 χιλιόμετρα που καταλαμβάνουν οι ρωσικές δυνάμεις βόρεια της πόλης του Kharkiv.
Κατά τον Zelensky οι ρωσικές δυνάμεις σχεδίαζαν να ξεκινήσουν νέες επιθετικές επιχειρήσεις με στόχο να διεισδύσουν σε βάθος τουλάχιστον 25 χιλιομέτρων στις περιφέρειες Sumy και Kharkiv και να ενεργοποιηθούν κατά μήκος ενός πολύ ευρύτερου μετώπου μεταξύ τουλάχιστον πόλεων Sumy και Kharkiv.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Στρατηγός, Oleksandr Syrskyi, δήλωσε παρομοίως στις 5 Σεπτεμβρίου ότι η ουκρανική εισβολή χάλασε μια προγραμματισμένη ρωσική επίθεση στην περιφέρεια Sumy και «μείωσε την απειλή» των ρωσικών εισβολών στη βόρεια Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης