Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ δεν θέλουν διάλογο με τη Ρωσία για την Ουκρανία

Antonov (Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ δεν θέλουν διάλογο με τη Ρωσία για την Ουκρανία
Σύμφωνα με την Daily Telegraph, εάν oι σύμμαχοι της Ουκρανίας της επιτρέψουν να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος, πιθανότατα θα το ανακοινώσουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η Ουάσιγκτον δεν είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα για την Ουκρανία, ούτε έχει αυτή την επιθυμία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24.
"Οι Αμερικανοί είναι απρόθυμοι να διαπραγματευτούν.
Νιώθουν άβολα να το συζητούν.
Λένε ότι δεν ελέγχουν τους Ουκρανούς. <...>
Δεν είναι έτοιμοι για μια κανονική συνομιλία", είπε ο διπλωμάτης.
Η Daily Telegraph ανέφερε νωρίτερα ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή ενδέχεται να θίξουν το θέμα της χορήγησης άδειας στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί βρετανικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow.
Ο Guardian ανέφερε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι ο Starmer δεν σκόπευε να μιλήσει δημόσια για τη χορήγηση τέτοιας άδειας στην Ουκρανία μετά τη συνάντησή του με τον Biden.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov είπε ότι μετά τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Putin για το πώς θα αντιδράσει η Ρωσία στην περίπτωση που η Ουκρανία εξαπολύσει πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, έλαβε κλήσεις από πρώην αμερικανούς αξιωματούχους που ρώτησαν τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τέτοιες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου.
Ο Putin ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν απλώς την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας, αλλά στην πραγματικότητα αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.
Με την άμεση συμμετοχή της Δύσης στη σύγκρουση, η Ρωσική Ομοσπονδία θα λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα δημιουργηθούν.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, εάν τα μέρη επιτρέψουν στην Ουκρανία να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος, πιθανότατα θα το ανακοινώσουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος χωρίς τη βοήθεια της Δύσης, επειδή χρειάζεται πληροφορίες από δορυφόρους και πτητικές εργασίες για να το κάνει και δεν τις έχει.
Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν τώρα μόνο για την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο.
Ουσιαστικά αποφασίζουν αν θα εμπλακούν ή όχι άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.
Ο Putin επεσήμανε ότι η Μόσχα θα λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα έθετε στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης