Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nagel (Bundesbank): Ο πληθωρισμός δεν έχει ακόμη νικηθεί, σε επιφυλακή μέχρι το τέλος του 2025

Nagel (Bundesbank): Ο πληθωρισμός δεν έχει ακόμη νικηθεί, σε επιφυλακή μέχρι το τέλος του 2025
«Αν εξετάσουμε την εικόνα του πληθωρισμού για φέτος και το επόμενο έτος, υποθέτουμε ότι θα φτάσουμε το στόχο μας το αργότερο μέχρι το τέλος του 2025», δήλωσε ο Joachim Nagel
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση ακόμη και με την αύξηση των τιμών καταναλωτή να βρίσκεται σε τροχιά επιβράδυνσης στο 2% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Joachim Nagel.
«Αν εξετάσουμε την εικόνα του πληθωρισμού για φέτος και το επόμενο έτος, υποθέτουμε ότι θα φτάσουμε το στόχο μας το αργότερο μέχρι το τέλος του 2025», δήλωσε στην ανοιχτή ημερίδα του ιδρύματός του στη Φρανκφούρτη το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024.
«Αλλά γνωρίζω επίσης -δυστυχώς, έτσι είναι τα πράγματα με τον πληθωρισμό- ότι πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, διότι ως κεντρική τράπεζα υπάρχουν πολλά πράγματα, όπως οι τιμές της ενέργειας, τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε».
Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης μίλησε δύο ημέρες αφότου η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια για δεύτερη φορά από τον Ιούνιο και επιβεβαίωσε τις οικονομικές προβλέψεις που βλέπουν αύξηση των τιμών καταναλωτή κατά μέσο όρο 2,2% το επόμενο έτος και 1,9% το 2026.
Ο κ. Nagel, ο οποίος συγκαταλέγεται στα «γεράκια» - μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός ήταν ένα «άπληστο θηρίο» στο παρελθόν, αλλά τώρα πια δεν μπορεί να περιγραφεί με αυτόν τον τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης