Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατηγορηματικός ο Scholz: Δεν θα επιτρέψω στην Ουκρανία να εξαπολύσει πλήγματα με δυτικά όπλα βαθιά στη Ρωσία

Κατηγορηματικός ο Scholz: Δεν θα επιτρέψω στην Ουκρανία να εξαπολύσει πλήγματα με δυτικά όπλα βαθιά στη Ρωσία
Ο Γερμανός καγκελάριος βρίσκεται υπό πίεση, καθώς όπως έδειξαν τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα σε Θουριγγία και Σαξονία αλλά και επιβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις κερδίζουν συνεχώς έδαφος τα κόμματα κατά του πολέμου, όπως το AfD ενώ το SPD συρρικνώνεται
Αναστάτωση προκάλεσε η προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στη Δύση να μην επιτρέψει στους Ουκρανούς πλήγματα βαθιά στη Ρωσία με δυτικά όπλα.
Μετά τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, που έντρομος αναζητούσε τον Zelensky, ανάστατος εμφανίζεται και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο το ουκρανικό αίτημα.
Είπε πως είναι πρόβλημα να παράσχει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τη δυνατότητα να εξαπολύσουν χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία και διαβεβαίωσε ότι δεν θα το επιτρέψει.
Σημειώνεται ότι ο Γερμανός καγκελάριος βρίσκεται υπό πίεση, καθώς όπως έδειξαν τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα σε Θουριγγία και Σαξονία αλλά και επιβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις κερδίζουν συνεχώς έδαφος τα κόμματα κατά του πολέμου, όπως το AfD ενώ το SPD συρρικνώνεται.

«Δεν θα δείξουμε έλεος για Nord Stream»


Ο Scholz κάλεσε τη γερμανική Γενική Εισαγγελία να διεξαγάγει έρευνα για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 με αμερόληπτο πνεύμα.
Οι υπεύθυνοι για τις βομβιστικές επιθέσεις, είπε, θα πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη στη Γερμανία.
«Ήταν τρομοκρατική επίθεση», είπε ο Scholz κατά τη διάρκεια συνομιλίας με πολίτες στην πόλη Prenzlau (Βρανδεμβούργο) στην ανατολική Γερμανία.
«Τίποτα δεν πρέπει να είναι κρυφό, θα πρέπει να είναι απολύτως σαφές και θέλουμε να φέρουμε αυτούς που το έκαναν αυτό, αν καταφέρουμε να τους πιάσουμε, στη δικαιοσύνη στη Γερμανία, δεν θα δείξουμε έλεος σε κανέναν» δήλωσε .
Ο Γερμανός καγκελάριος εκτίμησε το κόστος αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου με άλλες πηγές, όπως το υγροποιημένο φυσικό αέριο, καθώς και την υποστήριξη πολιτών και επιχειρήσεων σε «πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης