Τελευταία Νέα
Διεθνή

Del Val (Αναλυτής): O Zelensky προσπαθεί απεγνωσμένα να εμπλέξει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία – Κίνδυνος πυρηνικού ολοκαυτώματος

Del Val (Αναλυτής): O Zelensky προσπαθεί απεγνωσμένα να εμπλέξει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία – Κίνδυνος πυρηνικού ολοκαυτώματος
Ο Del Val επεσήμανε «τη σταδιακή παράδοση των θέσεων από τους Ουκρανούς, η οποία απειλεί την κατάρρευση ολόκληρης της άμυνας των ουκρανικών δυνάμεων στο Donbass και στις νότιες περιοχές της χώρας»
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προσπαθεί απεγνωσμένα να εμπλέξει το ΝΑΤΟ σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία, εκμεταλλευόμενος την τελευταία ευκαιρία για να σώσει την εξουσία του αλλά με τις ενέργειές του φέρνει πιο κοντά την απειλή του πυρηνικού πολέμου.
Αυτή τη γνώμη εκφράζει ο ειδικός στον τομέα της γεωπολιτικής, καθηγητής στο Ινστιτούτο για τη Διοίκηση και Διαχείριση (IPAG) Alexander del Val.
Στη στήλη του στις σελίδες του περιοδικού Valeurs Actuelles, σημειώνει πρώτα απ όλα τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα ουκρανικά στρατεύματα, η οποία επιδεινώθηκε μετά την εισβολή τους στην περιοχή του Kursk.
Επισήμανε ότι ένας στους 10 Ουκρανούς στρατιώτες είναι λιποτάκτης και 800.000 Ουκρανοί αντιτίθενται στη στράτευση κάτι που δείχνει την εξάντληση των πολιτών.
Ο Del Val επεσήμανε επίσης «τη σταδιακή παράδοση των θέσεων από τους Ουκρανούς, η οποία απειλεί την κατάρρευση ολόκληρης της άμυνας των ουκρανικών δυνάμεων στο Donbass και στις νότιες περιοχές της χώρας».

Επικίνδυνη έκκληση Zelensky

«Αντιμετωπίζοντας αυτή την πραγματικότητα, ο Zelensky παίζει το μόνο χαρτί που του έχει απομείνει: προσπαθεί να εμπλέξει άμεσα το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, αναγκάζοντας τη συμμαχία να στείλει στρατεύματα», γράφει.
Ο εμπειρογνώμονας εφιστά την προσοχή στην έκκληση που έκανε ο Zelensky στη σύνοδο της ομάδας επαφής στο Ramstein (Γερμανία) και στο φόρουμ στο Cernobbio προς τους συμμάχους να «αγνοήσουν τις κόκκινες γραμμές της Μόσχας» και να δώσουν στο Κίεβο περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Ο Del Val σημειώνει ότι σε αυτό το πλαίσιο, παρά την αποτυχία από στρατιωτική άποψη της εισβολής στην περιοχή του Kursk, ο Zelensky προσπαθεί να αποδείξει με αυτό το βήμα ότι είναι δήθεν δυνατό να διεξαχθεί πόλεμος εναντίον της Ρωσίας «χωρίς να φοβάται την τιμωρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης