Τελευταία Νέα
Διεθνή

Axel Springer: Ένα πολύκροτο διαζύγιο (Mathias Döpfner – KKR) αξίας 13,5 δισ. ευρώ

Axel Springer:  Ένα πολύκροτο διαζύγιο (Mathias Döpfner – KKR) αξίας 13,5 δισ. ευρώ
Η συμφωνία αποτιμά το σύνολο της εταιρείας στα 13,5 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 10 δισ. ευρώ για την επιχείρηση αγγελιών
Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Mathias Döpfner και η KKR πλησιάζουν σε συμφωνία για τη διάσπαση του γίγαντα των μέσων ενημέρωσης Axel Springer, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024.
Και οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν την προτεινόμενη δομή μίας συμφωνίας που θα δώσει στην KKR τον πλειοψηφικό έλεγχο της κερδοφόρας επιχείρησης αγγελιών της εταιρείας σε μια συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου της την Πέμπτη (19/3), ανέφεραν οι FT.
Η συμφωνία αποτιμά το σύνολο της εταιρείας στα 13,5 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 10 δισ. ευρώ για την επιχείρηση αγγελιών, ανέφεραν οι FT.
Έχει ήδη συζητηθεί αρκετές φορές σε προηγούμενες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, είπαν δύο από τους ανθρώπους στους FT.
Μια συμφωνία θα επέτρεπε στον Döpfner, ο οποίος έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος από το 2002, να εδραιώσει τον έλεγχό του στα μέσα ενημέρωσης της εταιρείας.
Σε αυτά περιλαμβάνονται οι αμερικανικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Politico και Business Insider, καθώς και η γερμανική ταμπλόιντ Bild και η Die Welt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης