Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rob Bauer (Στρατιωτική Επιτροπή ΝΑΤΟ): Είναι δικαιολογημένο η Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά σε Ρωσικό έδαφος

Rob Bauer (Στρατιωτική Επιτροπή ΝΑΤΟ): Είναι δικαιολογημένο η Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά σε Ρωσικό έδαφος
Ο Rob Bauer σημείωσε ότι τα κράτη που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία μπορούν να θέσουν ορισμένα όρια για τη χρήση τους, καθώς «αισθάνονται υπεύθυνα» για αυτές τις προμήθειες
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχουν δικαίωμα στη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσουν τη Ρωσία, μια τέτοια πράξη είναι δικαιολογημένη, αλλά κάθε χώρα θα πάρει την δική της απόφαση για αυτό το θέμα, δήλωσε ο Rob Bauer, επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.
«Σύμφωνα με τις διατάξεις της ένοπλης σύγκρουσης, κάθε χώρα που δέχεται επίθεση έχει δικαίωμα αυτοάμυνας.
Αυτό το δικαίωμα δεν περιορίζεται στα σύνορα της χώρας.
Επομένως, από στρατιωτική άποψη, υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι να το κάνει αυτό για να αποδυναμώσει τον εχθρό, την επιμελητεία του, τις προμήθειες σε καύσιμα και πυρομαχικά μέτωπο», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Πράγα μετά από συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας.
Ταυτόχρονα, ο Rob Bauer σημείωσε ότι τα κράτη που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία μπορούν να θέσουν ορισμένα όρια για τη χρήση τους, καθώς «αισθάνονται υπεύθυνα» για αυτές τις προμήθειες.
«Γι’ αυτό γίνονται πολιτικές συζητήσεις και διαφορετικές χώρες εκφράζουν διαφορετικές απόψεις», κατέληξε ο επικεφαλής της επιτροπής του ΝΑΤΟ.
Ο Putin είπε ότι το ΝΑΤΟ συζητά όχι μόνο το ενδεχόμενο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσουν δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς, αλλά και την άμεση συμμετοχή τους στη σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον Putin, το καθεστώς του Κιέβου χτυπά ήδη το ρωσικό έδαφος με drones και άλλα μέσα.
Όταν πρόκειται για τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας, υψηλής ακρίβειας δυτικής κατασκευής, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τέτοιες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή του στρατού των χωρών της συμμαχίας, καθώς μόνο αυτές μπορούν να εισέλθουν σε αποστολές πτήσης σε πυραυλικά συστήματα, εξήγησε ο πρόεδρος Putin.
Τόνισε ότι η άμεση συμμετοχή της Δύσης στην αντιπαράθεση στην Ουκρανία θα αλλάξει σημαντικά την ουσία της και θα σημαίνει ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ - Ηνωμένες Πολιτείες, ευρωπαϊκές χώρες - βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Η Ρωσία θα λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που εμφανίζονται μπροστά της, κατέληξε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης