Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υστερία στην Βρετανία κατά Ρωσίας – Πιέζουν 5 πρώην υπουργοί για χτυπήματα αλλά… δεν δουλεύει το GPS των Storm Shadow

Υστερία στην Βρετανία κατά Ρωσίας – Πιέζουν 5 πρώην υπουργοί για χτυπήματα αλλά… δεν δουλεύει το GPS των Storm Shadow
Πέντε πρώην υπουργοί άμυνας της Βρετανίας προτρέπουν την Ουκρανία να χτυπήσει Ρωσία αλλά άχρηστοι οι Storm Shadow
Στην Βρετανία κυριαρχεί η υστερία κατά της Ρωσίας.
Μάλιστα 5 πρώην υπουργοί άμυνας ζήτησαν από τον Βρετανό πρωθυπουργό να τολμήσει και η Ουκρανία να μπορεί να χτυπήσει την Ρωσία…
Ο Biden δεν έχει πειστεί και περιμένει το σχέδιο νίκης του Zelensky - εδώ γελάμε - για να εξετάσει εάν οι ΗΠΑ θα δώσουν το πράσινο φως…
Εν τω μεταξύ όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Times… υπάρχει ένα πρόβλημα… δεν δουλεύει το GPS των Storm Shadow αφού οι μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου το απενεργοποιούν.
Εν τω μεταξύ ο Βρετανός Πρωθυπουργός – διεφθαρμένος και αυτός – βρίσκεται σε δύνη αφού η σύζυγος του ελάμβανε ακριβά ρούχα από πλούσιο βρετανό…

Times: Ο Biden περιμένει το σχέδιο της Ουκρανία πριν λάβει απόφαση για πυραυλικές επιθέσεις στη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden δεν θα ανάψει το πράσινο φως στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για να χτυπήσουν τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έως ότου η Ουκρανία καταρτίσει ένα «σχέδιο νίκης» και το παρουσιάσει στις ΗΠΑ, γράφουν οι Sunday Times, επικαλούμενοι πηγές.
Ωστόσο διαφωνίες υπάρχουν στον Λευκό Οίκο για το θέμα των χτυπημάτων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Έτσι, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, δεν υποστηρίζει την έγκριση για πυραυλικές επιθέσεις στη Ρωσία.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken, αντίθετα, θεωρεί απαραίτητο να χτυπηθεί η Ρωσία
Ο Biden και η ομάδα του έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να επιμείνουν σε μια τακτική αναμονής έως ότου ο Zelensky παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» αναφέρουν οι Sunday Times
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Biden μπορεί να αρνηθεί να εγκρίνει δημόσια τη χρήση ουκρανικών πυραύλων κατά της Ρωσίας.
Οι ΗΠΑ είναι σε θέση να παρέχουν κρυφά στην ουκρανική πλευρά δεδομένα πληροφοριών και στόχους για επίθεση.

Πέντε πρώην υπουργοί άμυνας της Βρετανίας προτρέπουν την Ουκρανία να χτυπήσει Ρωσία αλλά άχρηστοι οι Storm Shadow

Πέντε πρώην υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας, καθώς και ο πρώην Πρωθυπουργός Boris Johnson, προέτρεψαν τον σημερινό πρωθυπουργό της Βρετανίας Keir Starmer να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία, ακόμη κι αν δεν λάβει την κατάλληλη άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει η εφημερίδα Times.
«Πέντε πρώην υπουργοί Άμυνας και ένας πρώην πρωθυπουργός κάλεσαν τον Keir Starmer να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία - ακόμη και χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ», γράφει η Times.
Σημειώνεται ότι μεταξύ εκείνων που ζήτησαν μια τέτοια πράξη είναι οι πρώην υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας Grant Shapps, Ben Wallace, Gavin Williamson, Penny Mordaunt και ο Liam Fox.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Telegraph ανέφερε ότι η άδεια των ΗΠΑ για τη χρήση των Storm Shadow από το Κίεβο για επιθέσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι απαραίτητη για το λόγο ότι οι πύραυλοι χρησιμοποιούνται παράλληλα με αμερικανικά συστήματα.

Οι Ρώσοι μέσω ηλεκτρονικού πολέμου αχρηστεύουν τους Storm Shadow

Οι μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου (EW) που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός έχει καταστήσει άχρηστες τις προσπάθειες του Κιέβου να χρησιμοποιήσει το GPS για την καθοδήγηση πυραύλων Storm Shadow, γράφει η εφημερίδα Times, επικαλούμενη βρετανική στρατιωτική πηγή.
«Ο ρωσικός ηλεκτρονικός πόλεμος έχει καταστήσει άχρηστο το GPS», ανέφερε η εφημερίδα Times.
Σύμφωνα με το Times, αυτός ο παράγοντας, ειδικότερα, εμποδίζει το Κίεβο να χρησιμοποιήσει βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow χωρίς υποστήριξη με προσδιορισμό στόχου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παγκοσμίως έχει αναγνωριστεί – το έχουν παραδεχθεί ΗΠΑ και Κίνα – ότι οι Μονάδες Ηλεκτρονικού Πολέμου της Ρωσίας είναι οι καλύτερες στον κόσμο.

Υπό έρευνα ο πρωθυπουργός Keir Starmer… πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αγόραζε πανάκριβα ρούχα στην σύζυγο του...

Ο βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer αντιμετωπίζει έρευνα για αδήλωτες αγορές ρούχων για τη σύζυγό του Βικτόρια από επιχειρηματία που έκανε δωρεές, γράφει η εφημερίδα Times.
«Ο πρωθυπουργός παραβίασε τα κοινοβουλευτικά σχέδια παραλείποντας να δηλώσει το γεγονός ότι ένας πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και δωρητής του κόμματός του αγόραζε ακριβά ρούχα για τη σύζυγό του», τονίζει το Times.
Σημειώνεται ότι μιλάμε για το γεγονός ότι μέλος της Βρετανικής Βουλής των Λόρδων, ο Waheed Alli, κάλυπτε τα έξοδα της συζύγου του Starmer, συμπεριλαμβανομένου ενός προσωπικού συμβούλου αγορών και ρούχων, τόσο πριν όσο και μετά την ανάληψη του στην εξουσία.
Το γραφείο του πρωθυπουργού αρνήθηκε να πει στην εφημερίδα τη συνολική αξία των δώρων που δόθηκαν στη σύζυγό του βρετανού πρωθυπουργού.
Η πηγή είπε στην Times ότι αυτές οι πληροφορίες θα δημοσιευθούν αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης