Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παίζουν με τη φωτιά οι ΗΠΑ – Υπό άκρα μυστικότητα οι ελίτ καταδρομείς Seals 6 ετοιμάζονται για επιθέσεις στην Κίνα

Παίζουν με τη φωτιά οι ΗΠΑ  –  Υπό άκρα μυστικότητα οι ελίτ καταδρομείς Seals 6 ετοιμάζονται για επιθέσεις στην Κίνα
Η ομάδα Seals – 6 ακόμη και μεταξύ των Seal θεωρείται μια άκρως ελίτ μονάδα
Μία από τις πιο επίλεκτες μονάδες των ειδικών δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ, η ομάδα Seal- 6 , έγινε γνωστό ότι εκπαιδεύεται για περισσότερο από ένα χρόνο για πιθανές επιθέσεις σε κινεζικούς στόχους ως μέρος ενός σεναρίου πολέμου στα στενά της Ταϊβάν.
Οι Seals θεωρούνται από τις πιο ικανές ειδικές δυνάμεις στον δυτικό κόσμο.
Η ομάδα Seals – 6 ακόμη και μεταξύ των Seal θεωρείται μια άκρως ελίτ μονάδα.
Έχει σημαντική πρόσθετη εκπαίδευση και στο ενεργητικό της καταγράφεται η δολοφονία του ηγέτη της Al Qaeda, Osama Bin Laden στο Πακιστάν το 2011.
Σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η μονάδα «εκπαιδεύεται για μια σύγκρουση στην Ταϊβάν για περισσότερο από ένα χρόνο στο Dam Neck, περίπου 250 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ουάσιγκτον».

Η παρουσία των Seals - 6 στην Ασία

Η ομάδα Seal 6 μετρά πολλές παρουσίες στη Βορειοανατολική Ασία στο παρελθόν, κυρίως το 2017, όταν αναφέρθηκε ότι η μονάδα αναπτύχθηκε στην Κορεατική Χερσόνησο για να προσομοιώσει επιθέσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας και δολοφονίας της ηγεσίας της.
Οι ΗΠΑ διατηρούν τις δεύτερες μεγαλύτερες ειδικές δυνάμεις στον κόσμο, με αυτές να ξεπερνούν αριθμητικά μόνο τις ειδικές δυνάμεις της ίδιας της Βόρειας Κορέας και ανέρχονται σε 200.000 άτομα.

Εγκληματίες πολέμου

Οι Seals έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου πολλές φορές στο παρελθόν, με αξιοσημείωτα σκάνδαλα τη δεκαετία του 2010 που περιλάμβαναν δολοφονίες με μαχαίρι Ιρακινών κρατουμένων, ορισμένοι από αυτούς έφηβοι και άσκοπους πυροβολισμούς εναντίον αμάχων.
Οι New York Times γράφουν σχετικά για τις επιχειρήσεις των Seals στο Ιράκ: «Οι συμβατικές μονάδες του Στρατού και του Σώματος Πεζοναυτών στο Αφγανιστάν και το Ιράκ έλεγαν συχνά μια διαφορετική ιστορία για τα κατορθώματα των Seals.
Γκρέμιζαν πόρτες, σκότωναν αμάχους και δημιουργούσαν νέους εχθρούς που εξαπέλυσαν ακόμη πιο μανιώδεις επιθέσεις στα στρατεύματα των ΗΠΑ που έμειναν πίσω.

seals_6.jpg

Στα πρόθυρα του πολέμου Κίνα και Ταϊβάν


Κίνα και Ταϊβάν, παραμένουν επίσημα σε κατάσταση πολέμου, με την καθεμία να ισχυρίζεται συνταγματικά ότι είναι η μοναδική κυβέρνηση των Κινέζων.
Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει ειδικές δυνάμεις στην Ταϊβάν τα τελευταία χρόνια, με τους αναλυτές να έχουν εκτιμήσει ότι η Ουάσιγκτον «χτίζει ένα «Δίκτυο» καταδρομέων όπως και στην Ουκρανία την περίοδο 2014-2022.
Αυτό το δίκτυο φαίνεται να έχει σκοπό να επιτρέψει στις ΗΠΑ να πολεμήσουν με την Κίνα χωρίς να εμπλακούν σε μεγάλη κλίμακα με συμβατικές δυνάμεις.
Η πιθανότητα άμεσης επέμβασης των ΗΠΑ σε έναν πόλεμο θεωρείται μικρή λόγω των σημαντικών πολεμικών δυνατοτήτων της Κίνας, με την Ουάσιγκτον να αποφεύγει συστηματικά συγκρούσεις με μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις,.
Εξάλλου οι στρατιωτικές συνθήκες στη Νοτιοανατολική Ασία ευνοούν την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης