Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Δεν παραδίδομαι, συνεχίζω» δηλώνει ο Trump μετά τους πυροβολισμούς με AK47 στις ΗΠΑ – Άγνωστος ο στόχος της επίθεσης

«Δεν παραδίδομαι, συνεχίζω» δηλώνει ο Trump μετά τους πυροβολισμούς με AK47 στις ΗΠΑ  – Άγνωστος ο στόχος της επίθεσης
Η Μυστική Υπηρεσία εντόπισε ένα ύποπτο άτομο στο Trump International Golf Course West Palm Beach και οι πράκτορες άνοιξαν πύρ καθώς διέκριναν την κάνη ενός όπλου.
Το εκλογικό επιτελείο του πρώην προέδρου Donald Trump την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος είναι «ασφαλής μετά από πυροβολισμούς στην περιοχή που βρισκόταν».
Έγινε άλλη μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump, είναι σώος και αβλαβής, δήλωσε η γερουσιαστής Taylor-Green.
 Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτελείου, Steven Cheung , σε δήλωσή του.
Ο πρώην πρόεδρος έπαιζε γκολφ στο Trump International Golf Club στο West Palm Beach.
«Υπήρχαν πυροβολισμοί κοντά μου, αλλά πριν αρχίσουν να ξεφεύγουν οι φήμες, ήθελα να ακούσετε πρώτα αυτό: ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ!» επισήμανε στο email.
«Τίποτα δεν θα με σταματά
Δεν θα παραδοθώ ποτέ!
Πάντα θα σας αγαπώ για την υποστήριξή σας», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος σε mail της προεκλογικής του εκστρατείας .

Το περιστατικό

Σύμφωνα με τη New York Post , ο πυροβολισμός σημειώθηκε κοντά σε ένα κλαμπ καθώς ο Donald Trump εξερχόταν από αυτό - ενώ νέες μαρτυρίες κάνουν λόγω για ύποπτο που πυροβολήθηκε από στέλεχος των υπηρεσιών ασφάλειας καθώς φάνηκε να οπλοφορεί.
Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε από δύο άτομα - και μάλλον επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών -  και ο πολιτικός δεν ήταν ο στόχος.
Ένα άτομο συνελήφθη σε σχέση με το περιστατικό στο Trump International Golf Club, σύμφωνα με πηγές μυστικών υπηρεσιών.
Η Μυστική Υπηρεσία πυροβόλησε εναντίον του ύποπτου, σύμφωνα με πολλές πηγές.
Σύμφωνα με την πηγή, βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο.
Σύμφωνα με το CNN,  αξιωματούχοι ασφαλείας πιστεύουν ότι ένας ένοπλος σκόπευε να βάλει στόχο τον πρώην πρόεδρο Trump στο κλαμπ του γκολφ, σύμφωνα με πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα.
Ενα ένοπλο άτομο σκόπευε να βάλει στόχο τον πρώην πρόεδρο στο Trump International Golf Club, σύμφωνα με πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα.
Ένα αυτοκίνητο έχει σταματήσεκοντάι σε σχέση με το περιστατικό , σύμφωνα με αξιωματούχο επιβολής του νόμου.

Η Μυστική Υπηρεσία - η οποία είχε επικριθεί σφόδρα για ολιγωρία στην προηγούμενη απόπειρα κατά της ζωής του πρώη προέδρου - δήλωσε στο X ότι συνεργάζεται με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Palm Beach για να διερευνήσει το περιστατικό
Ανακοίνωσε ότι αυτό συνέβη λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα).
Nα σημειωθεί ότι ο Donald Trump είχε τραυματιστεί σε απόπειρα δολοφονίας στην Πενσιλβάνια στις 13 Ιουλίου.


Ο Trump μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο αφού πράκτορες άνοιξαν πυρ εναντίον ενός άνδρα που εντοπίστηκε να κρατά όπλο, ενώ ο πρώην πρόεδρος απομακρύνθηκε με ταχύτητα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφάλειας.
Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ο Trump μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείου, αφού πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας άνοιξαν πυρ εναντίον ενός άνδρα που εντοπίστηκε να κρατά όπλο, ενώ ο πρώην πρόεδρος απομακρυνόταν από τους πράκτορες των υπηρεσιών ασφάλειας, σύμφωνα με πηγές επιβολής του νόμου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Μυστική Υπηρεσία εντόπισε ένα ύποπτο άτομο στο Trump International Golf Course West Palm Beach και οι πράκτορες άνοιξαν πύρ καθώς διέκριναν την κάνη ενός όπλου.

 
Το περιστατικό 

Η γερουσιαστής Lindsey Graham σε ανάρτησή της στο X λεπτά μετά την είδηση του πυροβολισμού  και χαρακτήρισε το περιστατικό απόπειρα δολοφονίας ενώ επαίνεσε τον πρώην πρόεδρο για το σθένος του.
«Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο Trump. Είναι ένας από τους πιο δυνατούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει.
Είναι σε καλή διάθεση και είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να σώσει τη χώρα μας».
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δυο ατόμων.
Ωστόσο, πηγές ανέφεραν ότι οι ερευνητές πιστεύουν τώρα ότι ο πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας ήταν ο μόνος που πυροβόλησε.
Τα κίνητρα του άνδρα στο οποίο εντοπίστηκε το όπλο δεν είναι ακόμη γνωστά.
Συνελήφθη από τους βοηθούς του σερίφη της κομητείας.
Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση αμέσως μετά το περιστατικό: «Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό ασφαλείας, όπου ο πρώην πρόεδρος Trump έκανε γκολφ.
Ανακούφιση από το γεγονός ότι είναι ασφαλής.
Θα ενημερώνονται τακτικά από την ομάδα του».

Ο Donald Trump Jr, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ έγραψε, επικαλούμενος τις αρχές ασφαλείας, ότι εντοπίστηκε ένα αυτόματο πυροβόλο AK-47 στους θάμνους και ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.
Ωστόσο, το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει προς το παρόν τον ισχυρισμό του. Kamala Harris: Χαίρομαι που ο Trump είναι σώος και αβλαβής – Η βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris καταδίκασε τη «βία» στις ΗΠΑ μετά από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε μια κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν ο Donald Trump στη Florida, ενώ εκείνος έπαιζε γκολφ στην πολυτελή κατοικία του, σύμφωνα με την προεκλογική ομάδα του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου προέδρου.
«Ενημερώθηκα για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στον πρώην πρόεδρο Trump και την κατοικία του στη Florida και χαίρομαι που είναι σώος και αβλαβής.
Η βία δεν έχει θέση στην Αμερική», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ η Harris υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσει τον Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης