Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky στο CNN: Η Δύση καθυστέρησε πολύ για να εγκρίνει τα χτυπήματα, η Ρωσία πήρε μέτρα - Έχουμε μόλις 4 μάχιμες Ταξιαρχίες

Zelensky  στο CNN: Η Δύση καθυστέρησε πολύ για να εγκρίνει τα χτυπήματα, η Ρωσία πήρε μέτρα - Έχουμε μόλις 4 μάχιμες Ταξιαρχίες
Σύμφωνα με τον Zelensky, σήμερα οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλεονέκτημα σε οβίδες έναντι των Ουκρανικών Ένοπλες Δυνάμεις σε αναλογία 12 πυρομαχικά Ρωσίας προς 1 Ουκρανίας
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι οι δυτικοί εταίροι «περίμεναν πολύ καιρό» για να εγκρίνουν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο, η Ρωσία έχει αρχίσει να μετακινεί τα αεροσκάφη της σε απόσταση 300–500 χιλιόμετρα, ενώ η ακτίνα καταστροφής των πυραύλων δυτικής κατασκευής είναι 250 χιλιόμετρα.
Ο Zelensky σημείωσε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί ενεργά αεροπορικές βόμβες ολίσθησης.
Ισχυρίζεται ότι μόνο στην ανατολική Ουκρανία, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν 4.000 τέτοια πυρομαχικά το μήνα.
Ο Zelensky επίσης παραδέχτηκε ότι αυτές οι βόμβες έπληξαν το 80% των ενεργειακών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας.
Ο Zelensky εξακολουθεί να ζητά από τους εταίρους του να επιτρέψουν στην Ουκρανία να εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στα ρωσικά αεροδρόμια.
Ο αρχηγός του Ουκρανικού κράτους πρόσθεσε ότι η καθυστερημένη προμήθεια όπλων δεν επέτρεψε στην Ουκρανία να εξοπλίσει ούτε 4 ταξιαρχίες από τις 14 σε κατάλληλο επίπεδο.
Σύμφωνα με τον Zelensky, σήμερα οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλεονέκτημα σε οβίδες έναντι των Ουκρανικών Ένοπλες Δυνάμεις σε αναλογία 12 πυρομαχικά Ρωσίας προς 1 Ουκρανίας.
Η βρετανική εφημερίδα Times ανέφερε ότι εάν ο ουκρανικός στρατός λάβει άδεια να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow που παρέχονται από τη Βρετανία, τα στρατεύματα θα μπορούν να χτυπήσουν 14 ρωσικά αεροδρόμια.
Μεταξύ των πιθανών στόχων ήταν ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην περιοχή του Rostov on Don.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης