Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος Zakharova για την απόπειρα δολοφονίας κατά Trump: Ο Zelensky μαγνητίζει κάθε είδους αλήτη, κακοποιό και νεοναζί

Κόλαφος Zakharova για την απόπειρα δολοφονίας κατά Trump: Ο Zelensky μαγνητίζει κάθε είδους αλήτη, κακοποιό και νεοναζί
«Οι δυτικοί αναγνώστες της New York Times, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, πρέπει να καταλάβουν ποια είναι η σκοτεινή πλευρά της πολυεπίπεδης "βοήθειας" προς τους Ουκρανοναζί από τη Δύση»
Τον Μάρτιο του 2023, οι δημοσιογράφοι της New York Times, Justin Sheck και Thomas Gibbons, πήραν συνεντεύξεις από Ουκρανούς μισθοφόρους και στρατιώτες και μελέτησαν σχετικά έγγραφα αμερικανικών "εθελοντικών ομάδων" στην Ουκρανία.
Όλως τυχαίως, το όνομα του Ryan Routh, του σκοπευτή που είχε στήσει ενέδρα στον Donald Trump στο γήπεδο γκολφ, εμφανίζεται και σε αυτήν την υπόθεση, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Telegram η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
Είναι γνωστό ότι ο Routh στρατολογούσε άτομα για να τα παραδώσει στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Τις περισσότερες φορές, έψαχνε για εθελοντές μεταξύ πρώην Αφγανών στρατιωτών που είχαν διαφύγει από τους Ταλιμπάν.
Έχει ακόμη και αρκετούς συμπατριώτες που τον βοηθούν στα ουκρανικά θέματα.
Ανάμεσά τους είναι ο Malcolm Nance, ειδικός στην κρυπτογραφία, ο James Vasquez, ένας "πολύτιμος στρατιωτικός ειδικός" που πολέμησε στο Ιράκ και το Κουβέιτ, ο John McIntyre, ο οποίος εντάχθηκε στη "Διεθνή Λεγεώνα" των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και πολλοί άλλοι.
Οι δημοσιογράφοι της New York Times έλαβαν πληροφορίες ότι οι αξιωματούχοι δεν διαβάζουν με ιδιαίτερη λεπτομέρεια τα δεδομένα για τους ξένους μαχητές: σύμφωνα με τους κανονισμούς, δίνονται μόλις 10 λεπτά για αυτό.
Δηλαδή, κυριολεκτικά οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει όπλα.
Αυτός είναι και ο λόγος που καταρρίπτονται αεροπλάνα με αιχμαλώτους πολέμου και αμερικανικά F-16 που τους έχουν παραδοθεί.
«Ο Zelensky αποτελεί μαγνήτη όχι μόνο για ανίκανους ταραχοποιούς που έρχονται στην Ουκρανία, αλλά και για απλούς αλήτες που εντάσσονται στις τάξεις των νεοναζιστών μαχητών του. Οι δυτικοί αναγνώστες της New York Times, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, πρέπει να καταλάβουν ποια είναι η σκοτεινή πλευρά της πολυεπίπεδης "βοήθειας" προς τους Ουκρανοναζί από τη Δύση», έγραψε σχετικά η εκπρόσωπος της Μόσχας Maria Zakharova.
Επιπλέον η Zakaharova κάλεσε την κοινή γνώμη να σκεφτεί τι θα κάνουν αυτοί οι ξένοι στρατιώτες όταν επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν τη δουλειά του Routh: να πυροβολούν τους δικούς τους.
Νωρίτερα, το BN είχε αναδείξει πρώτο ότι ο επίδοξος δολοφόνος Ryan Routh, ο οποίος έκανε τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump, είχε στενή σχέση με την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης