Τελευταία Νέα
Διεθνή

Parilla (ΥΠΕΞ Κούβας): Απόλυτη υποκρισία των ΗΠΑ οι κυρώσεις στα ρωσικά ΜΜΕ

Parilla (ΥΠΕΞ Κούβας): Απόλυτη υποκρισία των ΗΠΑ οι κυρώσεις στα ρωσικά ΜΜΕ
Από το 2022, οι χώρες της λεγόμενης συλλογικής Δύσης έχουν εισαγάγει περίπου 150 διαφορετικούς περιορισμούς κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων
Η επιβολή νέων κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά των ρωσικών ΜΜΕ αντανακλά την υποκρισία της αμερικανικής κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Bruno Rodriguez Parrilla.
«Η εισαγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες νέων αναγκαστικών περιοριστικών μέτρων κατά των ρωσικών ΜΜΕ αντανακλά την υποκρισία μιας κυβέρνησης που τοποθετείται ως ο κύριος υπερασπιστής της ελευθερίας του Τύπου», έγραψε σχετκά ο επικεφαλής της κουβανικής διπλωματίας στη σελίδα του Χ (πρώην Twitter).
Στις 4 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επέβαλε κυρώσεις στην αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan και τους δύο αναπληρωτές της. Επιπλέον, το State Department εισάγει αυστηρότερους κανονισμούς για τους ομίλους ενημέρωσης: Rossiya Segodnya, RIA Novosti, RT, TV Novosti, Ruptly και Sputnik.
Από το 2022, οι χώρες της λεγόμενης συλλογικής Δύσης έχουν εισαγάγει περίπου 150 διαφορετικούς περιορισμούς κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, που δημοσιεύονται στον επίσημο ιστότοπο του τμήματος στην ενότητα «Καταστολή κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφους στο εξωτερικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης