Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μοιραίο τέλος - Τα όνειρα της Ουκρανίας κατέρρευσαν στο Kursk - Έντρομος Zelensky: Την άλλη εβδομάδα το νέο σχέδιο ειρήνης

Μοιραίο τέλος - Τα όνειρα της Ουκρανίας κατέρρευσαν στο Kursk - Έντρομος Zelensky: Την άλλη εβδομάδα το νέο σχέδιο ειρήνης
Daily Mail: Τα σχέδια της Βρετανίας είναι ανόητα - Δεν είναι έτοιμη για άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία - Lidovky (ΜΜΕ Τσεχίας): Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δεχθεί ότι θα χάσει εδάφη από τους Ρώσους… ο Zelensky φοβάται την «αυτοκτονία»
(upd13) Τα όνειρα της Ουκρανίας κατέρρευσαν στο Kursk, οι Ρώσοι είναι μετρ της ασύμμετρης στρατηγικής… άφησαν τους Ουκρανούς να πιστέψουν ότι ελέγχουν το Kursk, ξεκίνησαν ελεγχόμενη πίεση για να υποχρεώσουν τους Ουκρανούς να μεταφέρουν τις πιο μάχιμες Ταξιαρχίες… και τώρα απλά τους αλέθουν…
Μέσα σε 41 ημέρες 14.000 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί στο Kursk και 1000 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα διαλυμένα…
Τα όνειρα της Ουκρανίας κατέρρευσαν στο Kursk…
Ο έντρομος Zelensky τόνισε ότι το νέο ειρηνευτικό σχέδιο είναι κατά 90% έτοιμο και θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στους δυτικούς συμμάχους...
Κατά την Bild θα περιλαμβάνει παραχώρηση εδαφών και κατάπαυση του πυρός κατά τόπους... δηλαδή αλλού θα υπάρχουν μάχες και αλλού ηρεμία... πραγματικά Ουκρανική παράνοια...

Εν τω μεταξύ έπεσαν οι πόλεις Chasiv Yar και Pokrovsk και επίσης καταρρέουν οι κρίσιμες πόλεις Pokrovsk και Ugledar εκεί θα γραφεί το μοιραίο τέλος του Ουκρανικού στρατού.
Τώρα η Δύση αναζητάει απεγνωσμένα ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία αλλά η Ρωσία απλά «γλεντάει» την Δύση, το πικρό ποτήρι θα το πιεί το ΝΑΤΟ…
Οι ΗΠΑ πάντως δηλώνουν επίσημα ότι δεν είναι έτοιμες να ανακοινώσουν την άρση των περιορισμών στα πλήγματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων βαθιά στη Ρωσία…
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το δημοσίευμα της Daily Mail που θεωρεί ανόητη την Βρετανία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εντελώς απροετοίμαστο για μια κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία…τόσο απλά…

State Department: Οι ΗΠΑ δεν είναι ακόμη έτοιμες να ανακοινώσουν ότι επιτρέπουν πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στην Ρωσία

Μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου Biden και του Βρετανού πρωθυπουργού, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να ανακοινώσουν την άρση των περιορισμών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department Matthew Miller.
«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς εταίρους μας με τον καλύτερο τρόπο για να τους υποστηρίξουμε, […] για το πώς μπορούμε να τους παρέχουμε καλύτερες λύσεις και υποστήριξη πληροφοριών.
Αλλά δεν έχω δηλώσεις πολιτικής σχετικά με περιορισμούς στη χρήση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας για χρήση σε Ρωσικό έδαφος.
Στη Δύση, έχουν γίνει πρόσφατα συζητήσεις σχετικά με την άρση της απαγόρευσης της χρήσης δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας από το καθεστώς του Κιέβου για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία. Πρόσφατα ο Πρόεδρος Putin είπε ότι το ΝΑΤΟ μελετά όχι μόνο τη δυνατότητα χρήσης δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά και την άμεση συμμετοχή στη σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του Ρωσικού κράτους, το καθεστώς του Κιέβου χτυπά ήδη το ρωσικό έδαφος με drones και άλλα μέσα. Όσον αφορά τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας δυτικής κατασκευής, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τέτοιες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή του στρατού των χωρών της συμμαχίας, καθώς μόνο αυτές μπορούν να εισέλθουν σε αποστολές πτήσης σε πυραυλικά συστήματα, εξήγησε ο πρόεδρος.

Daily Mail: Τα σχέδια της Βρετανίας είναι ανόητα - Δεν είναι έτοιμη για άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εντελώς απροετοίμαστο για μια κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, εάν αρθεί η απαγόρευση των πυραύλων Storm Shadow στο ρωσικό έδαφος, τόνισε σε κεντρικό της άρθρο η Daily Mail.
«Η Βρετανία προτείνει με τόλμη να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ «Storm Shadow».
Ίσως αυτή η ανόητη απόφαση να επιδεινώσει τη σύγκρουση θα προκαλέσει μεγαλύτερη σύγκρουση και η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτό», επισήμανε η Daily Mail.
Ο βρετανικός στρατός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, καταγράφεται έλλειψη σε νεοσύλλεκτους και εξοπλισμό, ενώ το Βασιλικό Ναυτικό βρίσκεται στη χειρότερη κατάστασή του εδώ και 350 χρόνια, τόνισε η Daily Mail.
Την ίδια στιγμή, το Λονδίνο δεν έχει κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει στρατιωτικές ενέργειες.
«Ακόμα δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Βρετανία συμμετέχει στον πόλεμο αντιπροσώπων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας», κατέληξε η Daily Mail.
Την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Times ανέφερε ότι πέντε πρώην υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Johnson, κάλεσαν τον σημερινό Πρωθυπουργό Keir Starmer να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα συμφωνήσουν οι ΗΠΑ.

Lidovky (ΜΜΕ Τσεχίας): Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δεχθεί ότι θα χάσει εδάφη από τους Ρώσους… ο Zelensky φοβάται την «αυτοκτονία»

Ο Vladimir Zelensky είναι έτοιμος να αποδεχθεί ότι θα χάσει εδάφη τα οποία κέρδισε η Ρωσία, αλλά ποτέ δεν θα το παραδεχτεί δημοσίως, γράφει η τσέχικη εφημερίδα Lidovky.
«Η ουκρανική πολιτική ηγεσία στο σύνολό της είναι έτοιμη να δεχτεί την απώλεια μέρους της επικράτειάς της, στην πραγματικότητα, εξετάζει αυτή την επιλογή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο, ο Vladimir Zelensky, η κυβέρνηση και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης απορρίπτουν αυτήν την επιλογή.
Όλοι, αν παραδεχόντουσαν το αντίθετο, θα αυτοκτονούσαν πολιτικά στην Ουκρανία», αναφέρει η τσέχικη εφημερίδα Lidovky
Όπως σημειώνεται, η Ουκρανία δεν έχει πλέον καμία ελπίδα για μια ευνοϊκή έκβαση της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Η απροθυμία της Δύσης να συνεχίσει να παρέχει οικονομική υποστήριξη στο Κίεβο στερεί από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις την ευκαιρία για μια νέα επίθεση.
Η Ουκρανία, πιθανότατα, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποκηρύξει τις εδαφικές διεκδικήσεις της δημόσια ή στα παρασκήνια, τόνισε η τσέχικη εφημερίδα Lidovky.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin χαρακτήρισε αδύνατη τη διαπραγμάτευση με όσους επιτίθενται σε αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές και προσπαθούν επίσης να δημιουργήσουν απειλή για εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας.

Τα όνειρα του Zelensky και της Ουκρανίας… κατέρρευσαν στο Kursk – Οπισθοχωρούν, παραδίδονται και ηττώνται

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky προσπάθησε να ηρεμήσει τους δυτικούς προστάτες του ισχυριζόμενος ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο στην περιοχή του Kursk, αλλά η λαβίδα της ρωσικής αντεπίθεσης συρρικνώνει την ουκρανική ομάδα στο ρωσικό έδαφος.
Μόνο τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο πολλών ακόμη οικισμών σε διαφορετικές πλευρές.
Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθέσεων, η αδύναμη ουκρανική άμυνα καταστράφηκε στην περιοχή Korenevo στο Kursk.
Στις 16 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον πλήρη έλεγχο του συνοριακού χωριού Uspenovka.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στη Lyubimovka και έθεσαν τον έλεγχο του Daryino που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Snagost.
Ταυτόχρονα, οι ρωσικές αντεπιθέσεις έφεραν νίκες στην ανατολική πλευρά του πεδίου μάχης του Kursk..
Οι ουκρανικές επιθέσεις σε άλλες κατευθύνσεις γύρω από τη Sudzha αποκρούονται και φέρνουν περισσότερες απώλειες στον ουκρανικό στρατό.
Ως αποτέλεσμα της ρωσικής προέλασης κατά μήκος των συνόρων γύρω από το κύριο ουκρανικό οχυρό στη Sudzha, ο ουκρανικός στρατός έχει μόνο έναν μεγάλο δρόμο για επικοινωνίες και στρατιωτικές προμήθειες στο ρωσικό έδαφος.
Βρίσκεται μεταξύ της Sudzha και της ουκρανικής περιοχής Sumy και βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των ρωσικών πυρών.
Το σχέδιο της μεγάλης στρατιωτικής ιδιοφυΐας Zelensky ήταν πιθανώς να εξαπολύσει επιθέσεις στο πίσω μέρος των ρωσικών στρατευμάτων που προχωρούσαν στην περιοχή του Kursk αλλά υπήρχαν προβλήματα στο σχέδιό του.
Τις τελευταίες ημέρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν αρκετές επιθέσεις στις συνοριακές περιοχές κοντά στο Veseloe στην περιοχή Glushkovsky.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διέσχισαν τα σύνορα σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν ερείσματα στον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό στο πίσω μέρος της Ρωσίας, αλλά έγιναν δεκτές από τις ρωσικές δυνάμεις με σκληρότατο τρόπο και έτσι υποχώρησαν…
Ο ρωσικός στρατός γνώριζε καλά τα σχέδια της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης μετά από μια σειρά χτυπημάτων ακριβείας με συστήματα του ΝΑΤΟ σε ρωσικές γέφυρες στον ποταμό Σεΐμ, που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα.
Εβδομάδες καθυστερήσεων των ουκρανικών χερσαίων επιθέσεων πέρα από τα σύνορα στην περιοχή Glushkovsky πρόσφεραν στον ρωσικό στρατό πολύ χρόνο για να ενισχύσει την άμυνά του.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν αρκετές έμπειρες μονάδες σε περισσότερο από ένα μήνα σκληρών μαχών στην περιοχή του Kursk.
Εν μέσω μεγάλων απωλειών, η ουκρανική διοίκηση άρχισε να πετάει σε σφαγή ανεκπαίδευτους στρατιώτες.
Σήμερα, χάνοντας μεγάλες εφεδρείες κοντά στη Sudzha, τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάζονται να ανασυνταχθούν και να επιχειρήσουν νέες επιθέσεις σε άλλες κατευθύνσεις στην περιοχή του Kursk.
Ο Zelensky πιθανότατα ελπίζει να καταλάβει αρκετά εκτεταμένες περιοχές και να σπρώξει τον ρωσικό στρατό πέρα από τον ποταμό Σεΐμ για να κηρύξει μια άλλη παράλογη μεγάλη νίκη και να κερδίσει πολιτικά οφέλη αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερη τροφή για τα κανόνια για να καλύψει τη ρωσική γη με ανθρώπινο αίμα.

Προέλαση Ρωσικών δυνάμεων στο Kursk – Η μάταιη Ουκρανική επίθεση απέτυχε – Έχασαν 1.000 τεθωρακισμένα σε 41 ημέρες και 14.000 στρατιώτες

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πρόσφατα εδάφη στην ουκρανική προεξέχουσα περιοχή στην περιφέρεια Kursk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών αντεπιθέσεων.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη βόρεια Obukhovka (νοτιοανατολικά του Korenevo).
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Uspenovka (νότια του Korenevo και στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας) και Borki (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία, αφού μέσα σε 41 ημέρες έχασε 14.000 στρατιώτες και 1.000 τεθωρακισμένα πάσης φύσεως.
Οι Financial Times, επικαλούμενοι έναν ανώτερο αξιωματούχο των στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, ανέφεραν στις 16 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δεσμεύσει 38.000 στρατιώτες να πολεμήσουν στην περιφέρεια Kursk, συμπεριλαμβανομένων των ταξιαρχιών επίθεσης που αναδιατάχθηκαν από τη νότια Ουκρανία.

Η Ρωσική προέλαση στο Pokrovsk είναι εκρηκτική – Οι Ρώσοι σε ένα 1,5 μήνα κατέλαβαν 35 οικισμούς

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση Pokrovsk στις 16 Σεπτεμβρίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην οδό Buriaka στο βόρειο Zhelanne Pershe (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Επίσης προέλασαν βορειοδυτικά του Zhelanne Pershe και σε χωράφια νότια του Ukrainsk (επίσης νοτιοανατολικά του Pokrovsk και βορειοδυτικά του Zhelanne Pershe).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά δυτικά της Mykhailivka κοντά στην περιοχή όπου το γεωγραφικό υλικό δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρόσφατα ανέκτησαν περιορισμένες θέσεις.
Ένας αξιωματικός σε μια ουκρανική ταξιαρχία που δρα κοντά στο Selydove ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν αλλάξει τακτική από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2024 και τώρα κινούνται σε μικρότερες ομάδες χρησιμοποιώντας ανεμοφράκτες και κτίρια για κάλυψη αντί να διεξάγουν μετωπικές επιθέσεις με μεγαλύτερες ομάδες.
Ουκρανικές και ρωσικές πηγές δήλωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να περικυκλώσουν το Ukrainsk (νοτιοανατολικά του Selydove) από βορρά και νότο

Περικυκλώνουν το Vuhledar ή Ugledar οι Ρώσοι – Η πτώση του θα αποτελέσει σοκ μαζί με την απώλεια του Kurakhove

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk κοντά στο Vuhledar ή Ugledar εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk στις 16 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να κατεδαφίζουν έναν πύργο στο ανθρακωρυχείο Pivdennodonbaska Νο. 3 (δυτικά του Vodyane και βορειοανατολικά του Vuhledar), υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην περιοχή

Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρίας): Η πόλη Ugledar θα πέσει στα χέρια των Ρώσων - Η Ουκρανία χρειάζεται 3.000 τανκς για να μπορέσει να επιβιώσει 

Η πόλη Ugledar πιθανότατα θα πέσει καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν, ξεπερνώντας την ουκρανική αντίσταση, δήλωσε ο Αυστριακός στρατιωτικός, βετεράνος συνταγματάρχης Markus Reisner στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV. 
Τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να ενισχύσουν τα χτυπήματά τους στα πλευρά του Krasnoarmeysk ή Pokrovsk.
Σύμφωνα με τον Markus Reisner, η κατάσταση είναι δύσκολη για τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή Ugledar.
«Οι Ρώσοι μπορούν τώρα να μετακινηθούν από το ένα ανθρακωρυχείο στο άλλο.
Θα είναι αδύνατο για τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν αποτελεσματικά το έδαφος.
Τελικά, κατά πάσα πιθανότητα, το Ugledar θα πέσει επίσης», τόνισε σχετικά ο στρατιωτικός Markus Reisner.
«Παρ' όλη την αντίσταση, οι Ρώσοι προχωρούν βήμα-βήμα.
Τα χτυπήματα, και μαζί τους η πρώτη γραμμή, κινούνται όλο και πιο δυτικά», επεξήγησε.
Σύμφωνα με τον Markus Reisner, κατά τη διάρκεια της λεγόμενης αντεπίθεσης της Ουκρανίας το καλοκαίρι του 2023, οι δυνάμεις της χώρας έχασαν μεγάλο μέρος του εξοπλισμού.
Για παράδειγμα, από τα 31 άρματα μάχης Abrams των ΗΠΑ, τα 20 σχεδόν καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.
«Κατά τη διάρκεια των επιθετικών και των επακόλουθων αμυντικών μαχών, χάθηκαν επίσης πολλά άρματα μάχης Leopard II», συνέχισε.
Ακόμα κι έτσι, επεσήμανε ο Reisner, το Κίεβο σχεδιάζει μια νέα επίθεση το επόμενο έτος.
Ερωτηθείς εάν τα περίπου 100 άρματα μάχης Leopard I που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία θα μπορούσαν να βοηθήσουν, περιέγραψε τα τανκς ως «σημαντικά πιο αδύναμα» από το μοντέλο Leopard II.
Το τανκ Leopard I είναι στο ίδιο επίπεδο με τα ρωσικά και ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα της δεκαετίας του 1970 και του 1980, εκτός από ορισμένες βελτιώσεις, είπε ο συνταγματάρχης.
«Εάν η Ουκρανία θέλει να κρατήσει τα σημερινά της εδάφη, χρειάζεται τουλάχιστον 300 άρματα μάχης.
Αν όμως θέλει να ανακαταλάβει τα εδάφη το 2025, χρειάζεται τουλάχιστον 3.000 τανκς», σημείωσε με νόημα ο Markus Reisner.
Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Reisner, η Ρωσία εκμεταλλεύεται την έλλειψη ενότητας στις τάξεις των δυτικών χωρών.

Zelensky στο CNN: Ο Ουκρανικός στρατός έχει τεράστιες ελλείψεις σε πολεμικό υλικό έχει εξοπλίσει 4 αντί 14 Ταξιαρχίες

Η Ουκρανία έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού της, αλλά οι καθυστερήσεις και οι ανεπάρκειες στη δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία εξακολουθούν να περιορίζουν την ικανότητά της να δημιουργεί αποτελεσματικές μονάδες μάχης που μπορούν να υπερασπιστούν κρίσιμες περιοχές και να αμφισβητήσουν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN.
Η Ουκρανία «χρειάζεται 14 ταξιαρχίες για να είναι έτοιμη» για μια νέα αντεπίθεση και ότι η Ουκρανία δεν μπόρεσε να εξοπλίσει «ούτε 4 Ταξιαρχίες».
Σημείωσε ότι η Ουκρανία αυξάνει την εγχώρια παραγωγή drones και μεταφέρει εξοπλισμό από αποθήκες ή εφεδρικές ταξιαρχίες για να προσπαθήσει να αντισταθμίσει την ανεπαρκή δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Ο Zelensky δήλωσε ότι αυτές οι ανεπαρκείς παροχές, ιδίως τεθωρακισμένων οχημάτων και πυρομαχικών πυροβολικού, έχουν οδηγήσει σε απώλειες στον Ουκρανικό στρατό.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε στους Financial Times στις 16 Σεπτεμβρίου ότι η ουκρανική κινητοποίηση είναι «σε καλό δρόμο» και ότι οι νεοεκπαιδευμένες δυνάμεις θα μπορούσαν να «επηρεάσουν» το πεδίο της μάχης πιθανότατα σε τρεις μήνες.
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Oleksandr Pavlyuk δήλωσε τον Μάιο του 2024 ότι η Ουκρανία δημιουργεί 10 νέες ταξιαρχίες, αλλά ότι ο εξοπλισμός, όχι το ανθρώπινο δυναμικό, ήταν το κύριο εμπόδιο στις αμυντικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν μετριάσει εν μέρει τις ελλείψεις πυρομαχικών πυροβολικού που προέκυψαν από την περιορισμένη δυτική βοήθεια χρησιμοποιώντας drones πρώτου προσώπου (FPV).
Η 155η Ταξιαρχία Πεζικού της Ουκρανίας αναβαθμίστηκε πρόσφατα σε μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού αφού η ταξιαρχία εξοπλίστηκε με άρματα μάχης Leopard, για παράδειγμα αλλά οι ελλείψεις στον Ουκρανικό στρατό είναι ακόμη πολύ μεγάλες.

Η Ρωσία διαθέτει 1,5 εκατ μάχιμους στρατιώτες πλήρως εκπαιδευμένους και με πλήρη υποστήριξη συνδυασμένων όπλων

Η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει τη μακροπρόθεσμη στρατιωτική της ικανότητα αυξάνοντας σταδιακά το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεών της.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin υπέγραψε διάταγμα στις 16 Σεπτεμβρίου για τον καθορισμό του επιπέδου στελέχωσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε 1,5 εκατομμύριο στρατιωτικό προσωπικό.
Αυτό σηματοδοτεί μια αύξηση κατά 180.000 στρατιώτες από το τελευταίο διάταγμα που αυξάνει το επίπεδο στελέχωσης των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το διάταγμα της 16ης Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου 2024, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές στρατιωτικές αρχές θα αυξήσουν τις προσπάθειες στρατολόγησης και δημιουργίας δυνάμεων για να ανταποκριθούν στο σημείο αναφοράς του 1,5 εκατομμυρίου στρατιωτικού προσωπικού από τον Δεκέμβριο του 2024.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ρωσίας έθεσε για πρώτη φορά τον στόχο του 1,5 εκατομμυρίου στρατιωτικού προσωπικού τον Δεκέμβριο του 2022, σημειώνοντας ότι αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει στόχο 695.000 συμβασιούχων.

Kelin (Ρώσος πρέσβης στην Βρετανία): Η πολιτική πορεία του Zelensky είναι βιώσιμη μόνο σε συνθήκες σύγκρουσης

Η πολιτική πορεία του προέδρου Zelensky μπορεί να υπάρξει μόνο στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο Α. Kelin.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η ουκρανική κρίση αντιπροσωπεύει «μια σύγκρουση μεταξύ μονισμού και πλουραλισμού».
Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια σύγκρουση, όπως λέτε, μεταξύ μονισμού και πλουραλισμού...
Αυτό έχουμε πραγματικά τώρα στην ενσάρκωση του Zelensky.
Αυτή είναι μια φιγούρα που μπορεί να ζήσει μόνο στις συνθήκες αυτού του πολέμου, γιατί διαφορετικά θα ανατραπεί, επισήμανε ο Ρώσος πρέσβης.
Νωρίτερα, ο Zelensky είπε ότι το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας για τα κύρια σημεία είναι έτοιμο κατά 90%.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο θα το παρουσιάσει στους διεθνείς συμμάχους την επόμενη εβδομάδα.

Bloomberg: Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump φέρνει στο επίκεντρο με λάθος τρόπο την Ουκρανία και τον Zelensky

Οι αναφορές για δεσμούς μεταξύ του ύποπτου Ryan Wesley Routh για τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Trump, και της Ουκρανίας φέρνουν στο επίκεντρο τον Zelensky ενόψει των διαπραγματεύσεων με τον νυν Πρόεδρο Biden, γράφει το Bloomberg.
«Για τον Zelensky, αυτό έρχεται σε μια πολύ ατυχή στιγμή.
Έχει να κάνει με τον απερχόμενο πρόεδρο Biden, προσπαθώντας να πιέσει τις ΗΠΑ να επιτρέψουν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας».
Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει το Bloomberg, η απόπειρα δολοφονίας μπορεί να επηρεάσει τη στάση απέναντι στην Ουκρανία όχι μόνο στην τωρινή, αλλά και στη μελλοντική προεδρική διοίκηση των ΗΠΑ, εάν ο Trump κερδίσει τις εκλογές.
«Εάν η συμπάθεια του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την Ουκρανία ήταν ήδη υπό αμφισβήτηση, η τελευταία παράξενη τροπή στην εκστρατεία θα επηρεάσει τη γνώμη του Trump με τρόπους που είναι δύσκολο να προβλεφθούν», κατέληξε το Bloomberg.
Η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump σημειώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου στη Φλόριντα.
Σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου, αξιωματικοί της Μυστικής Υπηρεσίας άνοιξαν πυρ εναντίον του εισβολέα, ο οποίος κρυβόταν στους θάμνους.
Στο σημείο που εντοπίστηκε, βρέθηκε ένα τυφέκιο AK-47 με οπτικό σκόπευτρο, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα δράσης GoPro.
Ο 58χρονος Ryan Wesley Routh, κάτοικος Χαβάης, συνελήφθη ως ύποπτος.
Η βουλευτής Marjorie Taylor Greene σημείωσε ότι είχε «εμμονή» με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, επισκεπτόμενος το Κίεβο και στρατολογώντας ξένους μισθοφόρους στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.
Επίσης συνδεόταν με την «Λεγεώνα των Ξένων» των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ωστόσο δεν συνεργάστηκε μαζί τους.

Fareed Zakaria (CNN): Το Κίεβο έχει γίνει λιγότερο ασφαλής πόλη σε σχέση με το 2022 και το 2023 – Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες

Το Κίεβο φαίνεται να είναι λιγότερο ασφαλής πόλη από ό,τι το 2022 και το 2023, δήλωσε ο δημοσιογράφος του CNN Fareed Zakaria, ο οποίος επισκέφθηκε την ουκρανική πρωτεύουσα.
«Δεν είναι η ίδια πόλη που επισκέφτηκα περίπου την ίδια εποχή το 2022 και το 2023.
Το Κίεβο φαίνεται λιγότερο ασφαλές».
Επιπλέον, όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος, ούτε το Κίεβο δεν γλίτωσε από τις πολύωρες διακοπές ρεύματος που χαρακτηρίζουν τη χώρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες διακοπές ρεύματος έχουν γίνει ένα κοινό χαρακτηριστικό της ζωής στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Την ίδια στιγμή, όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει σε άλλη μια μαζική έξοδο Ουκρανών από τη χώρα, δήλωσε ο Zakaria, επικαλούμενος πηγές στην ουκρανική κυβέρνηση.
«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι κρίσιμη και οι επόμενοι μήνες μπορεί να είναι αποφασιστικοί για την έκβαση της σύγκρουσης», κατέληξε ο δημοσιογράφος.
Ως απάντηση στις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μη στρατιωτικούς στόχους, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν τακτικά στοχευμένες επιθέσεις σε θέσεις προσωπικού, εξοπλισμού και μισθοφόρων, καθώς και σε ουκρανικές υποδομές: ενεργειακές εγκαταστάσεις, αμυντική βιομηχανία, στρατιωτική διοίκηση και επικοινωνίες.
Τον Ιούνιο, ο Zelensky είπε ότι το 80% της δυναμικότητας παραγωγής θερμικής ενέργειας και το ένα τρίτο της δυναμικότητας παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας καταστράφηκαν στην Ουκρανία.
Το Κέντρο Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης υπό το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας δημοσίευσε μια πρόβλεψη ενός εμπειρογνώμονα από το Ουκρανικό Ινστιτούτο Ενεργειακών Στρατηγικών.
Σύμφωνα με ένα σενάριο, τον ερχόμενο χειμώνα, οι κάτοικοι της Ουκρανίας θα περνούν έως και 20 ώρες την ημέρα χωρίς θερμότητα και φως.
Σημειώνεται ότι αυτό είναι δυνατό εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές σε συνδυασμό με ορισμένες άλλες συνθήκες.
Σύμφωνα με αισιόδοξη πρόβλεψη ειδικού, οι διακοπές ρεύματος θα διαρκούν έως και 12 ώρες την ημέρα.

UAF_Kursk_Incursion_September_16_2024.png
Luhansk_Battle_Map_Draft_September_16_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_16_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_September_16_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_16_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_16_2024.png

16sep2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-768x730.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης