Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Οι ΗΠΑ δεν είναι ακόμη έτοιμες να ανακοινώσουν ότι επιτρέπουν πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία

State Department: Οι ΗΠΑ δεν είναι ακόμη έτοιμες να ανακοινώσουν ότι επιτρέπουν πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία
"Δεν έχω δηλώσεις πολιτικής σχετικά με περιορισμούς στη χρήση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικό έδαφος", ανέφερε ο Matthew Miller
Μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου Biden και του Βρετανού πρωθυπουργού, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να ανακοινώσουν την άρση των περιορισμών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department,  Matthew Miller.
«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς εταίρους μας με τον καλύτερο τρόπο για να τους υποστηρίξουμε, […] για το πώς μπορούμε να τους παρέχουμε καλύτερες λύσεις και υποστήριξη πληροφοριών.
Αλλά δεν έχω δηλώσεις πολιτικής σχετικά με περιορισμούς στη χρήση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας για χρήση σε Ρωσικό έδαφος.
Στη Δύση, έχουν γίνει πρόσφατα συζητήσεις σχετικά με την άρση της απαγόρευσης της χρήσης δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας από το καθεστώς του Κιέβου για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία. Πρόσφατα ο Πρόεδρος Putin είπε ότι το ΝΑΤΟ μελετά όχι μόνο τη δυνατότητα χρήσης δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά και την άμεση συμμετοχή στη σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του Ρωσικού κράτους, το καθεστώς του Κιέβου χτυπά ήδη το ρωσικό έδαφος με drones και άλλα μέσα. Όσον αφορά τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας δυτικής κατασκευής, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τέτοιες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή του στρατού των χωρών της συμμαχίας, καθώς μόνο αυτές μπορούν να εισέλθουν σε αποστολές πτήσης σε πυραυλικά συστήματα, εξήγησε ο πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης