Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump φέρνει στο επίκεντρο με λάθος τρόπο την Ουκρανία και τον Zelensky

Bloomberg: Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump φέρνει στο επίκεντρο με λάθος τρόπο την Ουκρανία και τον Zelensky
Η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump σημειώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου στη Φλόριντα
Οι αναφορές για δεσμούς μεταξύ του ύποπτου Ryan Wesley Routh για τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Trump, και της Ουκρανίας φέρνουν στο επίκεντρο τον Zelensky ενόψει των διαπραγματεύσεων με τον νυν Πρόεδρο Biden, γράφει το Bloomberg.
«Για τον Zelensky, αυτό έρχεται σε μια πολύ ατυχή στιγμή.
Έχει να κάνει με τον απερχόμενο πρόεδρο Biden, προσπαθώντας να πιέσει τις ΗΠΑ να επιτρέψουν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας».
Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει το Bloomberg, η απόπειρα δολοφονίας μπορεί να επηρεάσει τη στάση απέναντι στην Ουκρανία όχι μόνο στην τωρινή, αλλά και στη μελλοντική προεδρική διοίκηση των ΗΠΑ, εάν ο Trump κερδίσει τις εκλογές.
«Εάν η συμπάθεια του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την Ουκρανία ήταν ήδη υπό αμφισβήτηση, η τελευταία παράξενη τροπή στην εκστρατεία θα επηρεάσει τη γνώμη του Trump με τρόπους που είναι δύσκολο να προβλεφθούν», κατέληξε το Bloomberg.
Η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump σημειώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου στη Φλόριντα.
Σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου, αξιωματικοί της Μυστικής Υπηρεσίας άνοιξαν πυρ εναντίον του εισβολέα, ο οποίος κρυβόταν στους θάμνους.
Στο σημείο που εντοπίστηκε, βρέθηκε ένα τυφέκιο AK-47 με οπτικό σκόπευτρο, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα δράσης GoPro.
Ο 58χρονος Ryan Wesley Routh, κάτοικος Χαβάης, συνελήφθη ως ύποπτος.
Η βουλευτής Marjorie Taylor Greene σημείωσε ότι είχε «εμμονή» με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, επισκεπτόμενος το Κίεβο και στρατολογώντας ξένους μισθοφόρους στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.
Επίσης συνδεόταν με την «Λεγεώνα των Ξένων» των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ωστόσο δεν συνεργάστηκε μαζί τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης