Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fareed Zakaria (CNN): Το Κίεβο έχει γίνει λιγότερο ασφαλής πόλη σε σχέση με το 2022 και το 2023 – Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες

Fareed Zakaria (CNN): Το Κίεβο έχει γίνει λιγότερο ασφαλής πόλη σε σχέση με το 2022 και το 2023 – Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες
«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι κρίσιμη και οι επόμενοι μήνες μπορεί να είναι αποφασιστικοί για την έκβαση της σύγκρουσης», ανέφερε  ο δημοσιογράφος
Το Κίεβο φαίνεται να είναι λιγότερο ασφαλής πόλη από ό,τι το 2022 και το 2023, δήλωσε ο δημοσιογράφος του CNN Fareed Zakaria, ο οποίος επισκέφθηκε την ουκρανική πρωτεύουσα.
«Δεν είναι η ίδια πόλη που επισκέφτηκα περίπου την ίδια εποχή το 2022 και το 2023.
Το Κίεβο φαίνεται λιγότερο ασφαλές».
Επιπλέον, όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος, ούτε το Κίεβο δεν γλίτωσε από τις πολύωρες διακοπές ρεύματος που χαρακτηρίζουν τη χώρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες διακοπές ρεύματος έχουν γίνει ένα κοινό χαρακτηριστικό της ζωής στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Την ίδια στιγμή, όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει σε άλλη μια μαζική έξοδο Ουκρανών από τη χώρα, δήλωσε ο Zakaria, επικαλούμενος πηγές στην ουκρανική κυβέρνηση.
«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι κρίσιμη και οι επόμενοι μήνες μπορεί να είναι αποφασιστικοί για την έκβαση της σύγκρουσης», κατέληξε ο δημοσιογράφος.
Ως απάντηση στις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μη στρατιωτικούς στόχους, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν τακτικά στοχευμένες επιθέσεις σε θέσεις προσωπικού, εξοπλισμού και μισθοφόρων, καθώς και σε ουκρανικές υποδομές: ενεργειακές εγκαταστάσεις, αμυντική βιομηχανία, στρατιωτική διοίκηση και επικοινωνίες.
Τον Ιούνιο, ο Zelensky είπε ότι το 80% της δυναμικότητας παραγωγής θερμικής ενέργειας και το ένα τρίτο της δυναμικότητας παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας καταστράφηκαν στην Ουκρανία.
Το Κέντρο Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης υπό το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας δημοσίευσε μια πρόβλεψη ενός εμπειρογνώμονα από το Ουκρανικό Ινστιτούτο Ενεργειακών Στρατηγικών.
Σύμφωνα με ένα σενάριο, τον ερχόμενο χειμώνα, οι κάτοικοι της Ουκρανίας θα περνούν έως και 20 ώρες την ημέρα χωρίς θερμότητα και φως.
Σημειώνεται ότι αυτό είναι δυνατό εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές σε συνδυασμό με ορισμένες άλλες συνθήκες.
Σύμφωνα με αισιόδοξη πρόβλεψη ειδικού, οι διακοπές ρεύματος θα διαρκούν έως και 12 ώρες την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης