Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ τελειώνουν - Οδεύουν σε κρίση, θα διαλυθούν βίαια - Η Ρωσία να τους πάρει τα πυρηνικά όπλα

Οι ΗΠΑ τελειώνουν - Οδεύουν σε κρίση, θα διαλυθούν βίαια - Η Ρωσία να τους πάρει τα πυρηνικά όπλα
Ο Ψυχρός Πόλεμος υπήρξε το πολιτικό κέλυφος του σχεδίου των ΗΠΑ για πυρηνική επίθεση στην ΕΣΣΔ
Είναι αδύνατο να πολεμήσεις με τη Ρωσία… χωρίς ναζισμό αναφέρει σε δημοσίευμα του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο αναφέρει ότι διαφορετικά το πολιτικό σύστημα μιας επιθετικής χώρας που εναντιώνεται στη Ρωσία και στους Ρώσους δεν θα επιβιώσει.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, αυτός είναι ο λόγος που η Ουκρανία εξελίχθηκε σε … ναζί από τις ΗΠΑ.
Η ναζιστική ιδεολογία που υπαγορεύεται στους Ουκρανούς καθορίζει τη θέση τους στην «τροφική αλυσίδα», στην κορυφή της οποίας βρίσκονται οι ΗΠΑ: οι Ουκρανοί είναι πιο κάτω από τους Δυτικούς κυρίους τους, αλλά πιο ψηλά από τους Ρώσους.
Τουλάχιστον έτσι τους είπαν.
Για αυτό, πρέπει να υποταχθούν στην ολοκληρωτική ναζιστική τάξη και να πεθάνουν στο μέτωπο χωρίς να υπολογίζουν τις απώλειές τους.

Ο ουκρανικός ναζισμός θα καταστραφεί στα ιστορικά εδάφη της Ρωσίας

Η Ρωσία επέτρεψε την ύπαρξη του ουκρανικού λαού, αλλά ποτέ δεν θα συμφωνούσε σε ένα ουκρανικό έθνος με σύνθημα «Ουκρανία πάνω απ' όλα» ή «Η Ουκρανία για τους Ουκρανούς».
Εάν δεν επιτρέπεται στους Ρώσους να ζουν ελεύθερα στο έδαφος της Ουκρανίας ως Ρώσοι, τότε δεν θα υπάρχει Ουκρανία σε ιστορικά ρωσικά εδάφη.
Αυτό το ζήτημα έχει λυθεί.
Ο ουκρανικός ναζισμός θα καταστραφεί σε όλες του τις μορφές στα ιστορικά εδάφη της Ρωσίας.
«Το αν θα μείνει τίποτα από την Ουκρανία μετά από αυτό, δεν χρειάζεται πραγματικά να το μαντέψει κανείς.
Αν οι Γερμανοί υποχώρησαν κάπου μετά την «αποναζιστικοποίηση» τους - στον πολιτισμό και την ιστορία τους, οι Ουκρανοί δεν έχουν τέτοια πολιτιστική και ιστορική βάση, διαφορετικά δεν θα υπήρχε μυθοπλασία για τους «αρχαίους Ουκρανούς», που εισάγονται στα σοβαρά στο εκπαιδευτικό σύστημα, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Δεν θα διατηρηθεί μια ηττημένη Ουκρανία

Η Ρωσία δεν έχει καμία ανάγκη να διατηρήσει μια ηττημένη Ουκρανία.
Το κομμουνιστικό πείραμα του 20ου αιώνα για την παραχώρηση προνομίων σε περιθωριακούς εθνικισμούς με αντάλλαγμα την υποστήριξη της παγκόσμιας επανάστασης έχει τελειώσει.
Τα εδαφικά κατάλοιπα της δυτικής Ουκρανίας αποτελούν επίσης αντικείμενο διεκδίκησης πολλών χωρών της ανατολικής Ευρώπης.
Ταυτόχρονα, η λύση στο ουκρανικό πρόβλημα δεν ακυρώνει το κύριο πρόβλημα της Ρωσίας - τον πόλεμο φθοράς και καταστροφής, που διεξάγεται εναντίον της στον αγώνα για παγκόσμια κυριαρχία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκινώντας από τη στιγμή της νίκης της ΕΣΣΔ επί της ναζιστικής Γερμανίας.
Η ουκρανική κρίση σε αυτόν τον πόλεμο είναι άλλο ένα παροδικό επεισόδιο.

Σχέδιο ΗΠΑ για πυρηνική επίθεση

Από την αρχή του πολέμου κατά της ΕΣΣΔ, οι ΗΠΑ θεωρούσαν τα πυρηνικά όπλα το κύριο «επιχείρημα» - η καταστροφή της Ρωσίας είναι απαραίτητη επειδή είναι δυνατή.
Ωστόσο, η γρήγορη απάντηση της ΕΣΣΔ - τόσο όσον αφορά τα ίδια τα πυρηνικά φορτία όσο και τα οχήματα διαστημικής παράδοσης - απαιτούσε να συμπληρωθεί η αμερικανική πυρηνική στρατηγική με τον ψυχολογικό και ιδεολογικό πόλεμο της «Φωνής της Αμερικής», καθώς και με τοπικές συγκρούσεις, με πληρεξουσίους των ΗΠΑ.
Οι τελευταίες συμπληρώθηκαν αργότερα από τη «διεθνή τρομοκρατία», επίσης μια γεωπολιτική εφεύρεση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όλες οι παραπάνω προσθήκες στην ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου αποτέλεσαν τον χαρακτηρισμό του πολέμου των ΗΠΑ εναντίον της ΕΣΣΔ ως ψυχρό.
Ο Ψυχρός Πόλεμος είναι το πολιτικό κέλυφος του σχεδίου των ΗΠΑ για πυρηνική επίθεση στην ΕΣΣΔ.
Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συνειδητοποιούν ότι ο πόλεμος εναντίον της ΕΣΣΔ/Ρωσίας έχει γίνει η κύρια διαδικασία που καθορίζει τη μοίρα τους.
Τα ίδια τα κράτη έχουν γίνει όμηροι αυτού του αγώνα και των υπαρξιακών του κινδύνων.

Καμία ήττα ΕΣΣΔ, η Ρωσία προσέφερε αιώνια ειρήνη στους αντιπάλους της

Η αυτοκτονία της ΕΣΣΔ δημιούργησε την ψευδαίσθηση της νίκης στις ΗΠΑ στον ψυχολογικό πόλεμο.
Ωστόσο, δεν σήμαινε καθόλου την ήττα της Σοβιετικής Ένωσης.
Τελείωσε τη δική της ιστορία με δική της βούληση.
Αλλά αυτό δεν σήμαινε ήττα, πολύ περισσότερο αυτοκτονία, της ιστορικής Ρωσίας.
Αντίθετα, η Ρωσία αρνήθηκε να αποτελέσει πηγή για την παγκόσμια επανάσταση και την παγκόσμια επιβολή του κομμουνισμού, της παγκόσμιας κομμουνιστικής υπερδύναμης.
Επέστρεψε στη συνέχεια της δικής της ιστορίας, στην καταγωγή και στις παραδόσεις της.
Λαμβάνοντας υπόψη τι επιτεύχθηκε προς όφελος της ανθρωπότητας στην παγκόσμια σκηνή με το κόστος των θυσιών που έκανε, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ήταν η Ρωσία, για πρώτη φορά στον κόσμο και την ιστορία, που πρόσφερε αιώνια ειρήνη στους ιστορικούς αντιπάλους της.
Αυτή η πρόταση εσφαλμένα θεωρήθηκε αδυναμία και συνθηκολόγηση των νικημένων.

Το τέλος της αμερικανικής Δημοκρατίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πολεμούν τη Ρωσία, το μεγαλύτερο κράτος από άποψη εδάφους, με βάση τα αποτελέσματα των πολέμων της τελευταίας χιλιετίας.
Η «οπισθοχώρηση» από αυτόν τον αγώνα υπονομεύει κριτικά το ίδιο το πολιτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σήμερα έχουν πλησιάσει τη γραμμή όπου ο ρατσισμός - η ιδεολογική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών - πρέπει ανοιχτά να μετατραπεί σε ναζισμό, την πρακτική του ολοκληρωτικού πολέμου.
Αυτός ο τελικός μετασχηματισμός ξεκίνησε με τον Patriot Act του 2001, ο οποίος σηματοδότησε το τέλος της αμερικανικής δημοκρατίας.
Σήμερα, οι Αμερικανοί ιδεολόγοι δεν τον αναφέρουν πλέον - αντίθετα, μιλούν για αμερικανικούς κανόνες για ολόκληρο τον κόσμο, για την αποκλειστικότητα του αμερικανικού έθνους, για την υποχρέωση των λαών να πεθαίνουν για τα αμερικανικά συμφέροντα, να θυσιάζουν τους ζωτικούς πόρους τους για χάρη των ΗΠΑ.
Αυτό ισχύει πλήρως για τους Ευρωπαίους.

Ο αμερικανικός ναζισμός

Ο αμερικανικός ναζισμός είναι απόλυτος και είναι η επόμενη, η πιο ανεπτυγμένη εκδοχή μετά τη γερμανική.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη κάνει αρκετά όχι μόνο εναντίον της Ρωσίας και του λαού της, αλλά και εναντίον των λαών άλλων χωρών, ώστε τα θύματα να τους κηρύξουν έναν εξοντωτικό πόλεμο εναντίον τους.
Το Casus belli συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό.
Τα κράτη αξίζουν ήδη αυστηρή τιμωρία.
Αλλά ενεργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη αυτή τη δυνατότητα μόνο επειδή τα θύματα δεν θέλουν ακόμη έναν πυρηνικό πόλεμο.
Όπως φαίνεται στην Ουάσινγκτον, η πυρηνική ενέργεια μας απαλλάσσει από την ευθύνη.
Ωστόσο, εάν και όταν πραγματοποιηθεί ο τελικός «εκναζισμός» των Ηνωμένων Πολιτειών, το πρακτικό και επείγον ερώτημα είναι το πώς θα τις σταματήσει η Ρωσία και άλλα πληγέντα κράτη.
Η εξουδετέρωση των πληρεξουσίων τους, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, δεν θα δώσει το απαιτούμενο αποτέλεσμα.
Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να υπολογίζει κανείς στο «ένστικτο της αυτοσυντήρησης», αφού το υποκείμενο που διεκδικεί την υπερδύναμη δεν το έχει εξ ορισμού.
Η αυτοκτονία είναι ακριβώς το υψηλότερο επίτευγμά του και η αναπόφευκτη προοπτική του.
Άλλωστε, ένα υπερθέαμα γίνεται τέτοιο ξοδεύοντας ανεξέλεγκτα πόρους.
Που μια μέρα τελειώνει.
Ωστόσο, σε αντίθεση με την ΕΣΣΔ, που αποδέχτηκε το ιδεολογικό δηλητήριο του αντικομμουνισμού και πέθανε ήσυχα στο κρεβάτι της, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσπαθήσουν να πάρουν μαζί και όλους τους άλλους.
Γιατί ζουν με δικά τους έξοδα.
Και αργά ή γρήγορα θα σταματήσουν να ταΐζουν τον δράκο.

Αλλάζει το πυρηνικό δόγμα

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα.
Με βάση τα αποτελέσματα της βελτίωσης, το επίπεδο πυρηνικής ανοχής θα προσαρμοστεί σημαντικά προς τα κάτω.
Η ευαισθησία στις απειλές θα αυξηθεί, μια σειρά από απαγορεύσεις και αυτοπεριορισμοί θα αρθούν.
Η διόρθωση του πυρηνικού δόγματος προκαλείται αναπόφευκτα όχι μόνο από το απερίσκεπτο πείσμα των Ηνωμένων Πολιτειών στην προσπάθεια να προκαλέσουν απαράδεκτη ζημιά στη Ρωσία, αλλά και από τη σταθερή ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του αμυντικού και επιθετικού στρατηγικού δυναμικού της Ρωσίας, τόσο σε πυρηνικά όσο και σε μη πυρηνικά όπλα και η επίτευξη στρατιωτικής υπεροχής έναντι του εχθρού.
Η Μόσχα έχει επιστρέψει στη συστηματική αναπαραγωγή των ενόπλων δυνάμεων, έτσι ώστε να είναι ικανές να αντιπαρατεθούν σε παγκόσμια κλίμακα και σε μια μορφή που δεν συνεπάγεται την πλήρη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, η οποία της ανοίγει ορίζοντες νέων πολιτικών και οικονομικών ευκαιριών που δεν ήταν διαθέσιμες τον 20ό αιώνα.

Το κρίσιμο ερώτημα

Σε ποιο σημείο ο οπλισμός, η κινητοποίηση και η αποστολή εξοπλισμού στον πληρεξούσιο από τις ΗΠΑ στο μέτωπο κατά της Ρωσίας θα «μετρήσει» ως πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας;
Αυτό το ζήτημα δεν θα επιλυθεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, το οποίο βρίσκεται απελπιστικά πίσω από την πραγματικότητα του αγώνα για την παγκόσμια εξουσία που διεξάγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ρωσία έχει ακόμα αρκετούς λόγους για να πλαισιώσει την αντιπαράθεση με αυτόν τον τρόπο.
Δεν το κάνει αυτό για τον μοναδικό λόγο - οι συνέπειες της επιθετικότητας με αντιπρόσωπο έχουν μέχρι στιγμής ουσιαστικά σταματήσει.
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση μετριάζει τους στρατιωτικούς κινδύνους, μειώνοντάς τους σε επίπεδο κάτω από το όριο της γενικής κινητοποίησης.
Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια πολιτική, τεχνολογική και κοινωνική εφεύρεση και επίτευγμα της σύγχρονης Ρωσίας, ένας αποτελεσματικός μηχανισμός διαχείρισης, αν και δημιουργεί νέα και ασυνήθιστα κοινωνικά αποτελέσματα και φαινόμενα άγνωστα στο παρελθόν.
Αλλά και μόνο η συνεργασία μαζί τους είναι ένα σχολείο για τη νέα γενιά Ρώσων πολιτικών.
Όσον αφορά την προετοιμασία για έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας εναντίον ενός επιτιθέμενου, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι μια ανεπτυγμένη εναλλακτική λύση στην καταστολή και την κατασκοπευτική μανία, που είναι αναπόφευκτες εάν δεν υπάρχει τέτοια εναλλακτική.

Αποφασιστικό χτύπημα κατά της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκεντρώνουν πολιτικές δυνάμεις για ένα αποφασιστικό χτύπημα κατά της Ρωσίας.
Η δημοκρατία του πόκερ μεταξύ των δύο κυβερνώντων κομμάτων, όταν η προεδρία παίζεται λίγο πολύ με κάποιους κανόνες, έχει εξαντληθεί.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται μια δικτατορία για τον εαυτό τους, και θα την εγκαθιδρύσουν.
Η Αρχαία Ρώμη ήταν σε θέση να διορίσει συνειδητά έναν δικτάτορα σε κατάσταση κρίσης.
Οι ΗΠΑ δεν έφτασαν στη Ρώμη.
Αλλά η Ουκρανία έγινε το εργαστήριό τους πολιτικής τεχνολογίας, εδώ διοργάνωσαν ένα πείραμα πλήρους κλίμακας για τη μετάβαση στον ναζισμό, όπως λένε, «εκτός απροόπτου».
Και τώρα θα εκμεταλλευτούν πλήρως τα αποτελέσματά του σε σχέση με τον εαυτό τους.
Η πειρατική ολιγαρχία πρέπει να γίνει στρατιωτική χούντα.
Και αυτό φέρνει τις ΗΠΑ στο πρόβλημα της εξουσίας.

Κυβέρνηση… στρατιωτικών

Οι στρατιωτικοί - αυτοί που πολεμούν και πεθαίνουν στο πεδίο της μάχης, και δεν αναφέρονται απλώς ως στρατιωτικό προσωπικό σε καιρό ειρήνης - είναι η μόνη κάστα που μπορεί να κυβερνήσει.
Αυτή είναι μια αρχαία παράδοση, αλλά αυτή είναι και η σύγχρονη κατάσταση, αφού η εξουσία απαιτεί απεριόριστη ευθύνη όταν η ζωή, και όχι το εγκεκριμένο κεφάλαιο, δεσμεύεται ως εγγύηση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια κοινωνία όπου οι έμποροι έχουν σφετεριστεί την εξουσία.
Και, καταρχήν, αποφεύγουν την ευθύνη, έστω και περιορισμένη, και προσπαθούν να μεταφέρουν τους μέγιστους κινδύνους, ζημίες και κόστη σε άλλους.
Στην ΕΣΣΔ, την εξουσία τον 20ο αιώνα κατέλαβε ο κλήρος μιας άθεης θρησκείας - της πίστης στον κομμουνισμό.
Αυτή η στρέβλωση του πολιτικού συστήματος οδήγησε στην καταστροφή του.
Η στρέβλωση του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ οδηγεί επίσης την εσωτερική κρίση στο απροχώρητο.
Η στρατιωτική κοινότητα των ΗΠΑ έχει διαφθαρεί από την εισροή εξωτερικών πόρων, από τη λογική της λεηλασίας.
Δεν είναι έτοιμη να οικοδομήσει ένα κράτος - ένα σύστημα αναπαραγωγής της εξουσίας που βασίζεται σε εσωτερικούς, ίδιους πόρους.
Για δύο αιώνες, η εμπορική κοινότητα των ΗΠΑ αγόρασε τις υπηρεσίες του δικού της στρατού, μετατρέποντάς τους ουσιαστικά σε μισθοφόρους.
Όμως μένουν όλο και λιγότερα κεφάλαια για αυτή την εσωτερική μισθοφορική δραστηριότητα.
Και επίσης οι μισθοφόροι δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν πολιτικά προσόντα.

ΗΠΑ υπό διάλυση

Η πολιτική κρίση στις ΗΠΑ και η περαιτέρω εμβάθυνσή της δεν θα αναβληθούν, αλλά, αντιθέτως, θα έρθουν πιο κοντά από τη στρατιωτική τους σύγκρουση με τη Ρωσία.
Ακόμη και η λογική της μονομερούς θέσπισης κανόνων δεν είναι πλέον διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες - όσοι δεν μπορούν να τους θεσπίσουν εσωτερικά δεν μπορούν να προβάλλουν κανόνες στον κόσμο.
Κλιμακώνοντας τη σύγκρουση σε παγκόσμιο πόλεμο πλήρους κλίμακας, οι αμερικανικές φυλές θα αναζητήσουν μηχανισμούς για να επιλύσουν και τις δικές τους αντιφάσεις και να διαγράψουν το αμερικανικό χρέος προς τον κόσμο σε όλες τις διαστάσεις του - από οικονομική έως ηθική.
Σε αυτή τη στρατηγική προοπτική, η Ρωσία δεν θα επεκτείνει τη χρήση στρατιωτικών εργαλείων πληροφόρησης των ΗΠΑ ούτε θα συμπεριλάβει ευρωπαϊκές χώρες στην επιθετικότητά τους.
Το μάθημα που θα πρέπει να δώσει η Δύση θα επεκταθεί όχι μόνο σε αυτές τις χώρες, αλλά και στην ίδια την… αμερικανική μητρόπολη.
Η απουσία αρχών και πολιτικών αυτοπεριορισμού στερεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες το δικαίωμά τους στα πυρηνικά όπλα.
Οι αυξανόμενες αντιθέσεις μεταξύ Πολιτειών, η απουσία ενός ενοποιημένου αμερικανικού λαού, η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος που διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα του Εμφυλίου Πολέμου Βορρά και Νότου, ο εκφυλισμός των Ηνωμένων Πολιτειών σε ναζιστική-φασιστική δικτατορία θα γίνουν τα τελευταία επιχειρήματα υπέρ της απόσυρσης του πυρηνικού οπλοστασίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες - ίσως στο πλαίσιο της κατάρρευσης των συμμαχικών κρατών της Βόρειας Αμερικής με το σχηματισμό πολλών συνομοσπονδιών και υπό το προτεκτοράτο της Ρωσίας και της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης