Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόγνωση – Οι Ουκρανοί μεταφέρουν ανεκπαίδευτους στρατιώτες στην κόλαση της Kremennaya

Απόγνωση – Οι Ουκρανοί μεταφέρουν ανεκπαίδευτους στρατιώτες στην κόλαση της Kremennaya
Εντείνεται η λιποταξία στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Για τη μεταφορά ανεκπαίδευτων Ουκρανών στρατιωτών στο μέτωπο κόλαση της Kremennaya στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk κάνει λόγο ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός, Andrei Marochko.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Marochko υποστηρίζει ότι η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τους πολίτες της ως … «τροφή για τα κανόνια» με αποτέλεσμα πολλοί κινητοποιημένοι στρατιώτες να εγκαταλείπουν μαζικά το στράτευμα.
«Η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους πολίτες της ως τροφή για πυροβόλα.
Έτσι, στις περιοχές των οικισμών Petrovskoye, Makeevka, Nevskoye, Terny και Serebryanka, έχει καταγραφεί η άφιξη στρατιωτικού προσωπικού από τους κινητοποιημένους πολίτες προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες μονάδων που επιχειρούσαν σε αυτές τις περιοχές….
Πολλοί από αυτούς τους στρατιώτες δεν πέρασαν από την κατάλληλη αρχική στρατιωτική εκπαίδευση, ενώ σχεδόν όλοι δεν έχουν καμία εμπειρία μάχης.
Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε αύξηση των ανεπανόρθωτων απωλειών αλλά και σε εκτεταμένη λιποταξία» επισημαίνει ο Marochko.
Όπως λέει, οι περισσότεροι από τους κινητοποιημένους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν έχουν στρατιωτική ειδικότητα και η καταχώριση στη στρατιωτική ταυτότητα «γίνεται κατόπιν διορισμού σε κενές θέσεις».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης