Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο η Hillary Clinton – Ζητά ποινικές διώξεις σε όποιον διαφωνεί μαζί της…

Έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο η Hillary Clinton – Ζητά ποινικές διώξεις σε όποιον διαφωνεί μαζί της…
Συνεχίζει τις εμμονικές της τοποθετήσεις κατά της Ρωσίας η Hillary Clinton, δεν έχει χωνέψει την ήττα του 2016
Μια πρωτοφανή πρόταση διατύπωσε η Hillary Clinton, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία διακρίθηκε για την εμμονή της… κατά της Ρωσίας.
Η Clinton ζήτησε να κατηγορηθεί ποινικά όποιος διαδίδει «παραπληροφόρηση» ως «καλύτερο αποτρεπτικό μέσο», εν όψει των αμερικανικών εκλογών.
Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε στο MSNBC, ότι οι Αμερικανοί που «εμπλέκονται» σε «προπαγάνδα» - παρόμοια με αυτή που οδήγησε τους Ρώσους στην «ενίσχυση του Trump» το 2016 - θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη.
«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κατηγορηθούν οι Ρώσοι, όπως ο Mueller κατηγόρησε πολλούς Ρώσους που συμμετείχαν σε άμεση παρέμβαση στις εκλογές και ενίσχυσαν τον Trump το 2016.
Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και Αμερικανοί που ασχολούνται με αυτό το είδος προπαγάνδας.
Και το αν θα έπρεπε να κατηγορηθούν πολιτικά ή ακόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις ποινικά είναι κάτι που θα ήταν καλύτερο αποτρεπτικό, γιατί οι Ρώσοι είναι απίθανο, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, να δικαστούν ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε η Clinton στον Maddow.
Όπως επισημαίνει ο Aaron Mate, η υποκρισία της (και η έλλειψη ντροπής) δεν έχει όρια:
Για να προβάλει το επιχείρημά της κατά της ελευθερίας του λόγου, επικαλείται την απάτη του Russiagate που η ίδια ήταν προϊόν της ίδιας της προπαγάνδας της εκστρατείας της.
Μιλώντας για αυτό, η υπόθεση που επικαλείται εδώ -- ο Mueller κατηγορεί ορισμένους Ρώσους για δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -- οδήγησε στον Mueller να αποσύρει την υπόθεση αφού η ρωσική εταιρεία εμφανίστηκε για να πολεμήσει την υπόθεση στο δικαστήριο.

Ακολουθεί η πλήρης αποδελτίωση μέσω RealClearPolitics:

Maddow (MSNBC): Μιλώντας για δικτάτορες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το State Department ανέλαβαν μια άλλη πράξη -- μια σειρά από ενέργειες τις τελευταίες εβδομάδες, εντυπωσιακές ενέργειες, να κατηγορήσουν και να αναλάβουν δράση κατά του Κρεμλίνου για τις προσπάθειές τους να παρέμβουν σε έναν ακόμη κύκλο προεδρικών εκλογών για λογαριασμό του Trump.
Το State Department έχει ορίσει ανταμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που οδηγούν σε οντότητες που προσπαθούν να παρέμβουν παράνομα στις εκλογές μας.
Έχουμε δει αυτές τις δραματικές κατηγορίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής εκατομμυρίων δολαρίων, το Κρεμλίνο να πληρώνει εκατομμύρια δολάρια σε άτομα που στηρίζουν τον Trump.
Είδαμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να καταλαμβάνει τομείς του Ιστού, όπου το Κρεμλίνο είχε δημιουργήσει ειδησεογραφικούς ιστότοπους, που έμοιαζαν με ειδησεογραφικούς ιστότοπους, έμοιαζαν με εκδοχές αμερικανικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, αλλά λειτουργούσαν κρυφά από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ή από τη ρωσική κυβέρνηση.
Νιώθετε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πώς να το κάνει αυτό ή πιστεύετε ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση;

Clinton: Νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.
Επικροτώ τις ενέργειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του State Department.
Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικά. Αλλά, πραγματικά, βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της αποκάλυψης όλων όσων η Ρωσία, αλλά όχι μόνο η Ρωσία, και άλλες χώρες, έχουν κάνει και έχουν επηρεάσει τις εκλογές μας.
Εάν εστιάσετε στη Ρωσία, είμαστε μόνο στην αρχή της κατανόησης ολόκληρου του παγόβουνου εδώ.
Αυτό που άρχισαν να κάνουν οι Ρώσοι το 2015 και το 2016, αυτό που συνέχισαν να κάνουν, έχει εξελιχθεί. Δεν προσποιούνται καν.
Η διεθνής ειδησεογραφική τους επιχείρηση, Russia Today, R.T., είναι ένας βραχίονας της ρωσικής κυβέρνησης, ένας βραχίονας της επιχείρησης πληροφοριών της.
Είναι βασικά μια επέκταση των κατασκοπευτικών προσπαθειών τους.
Χρησιμοποιούν Αμερικανούς, τόσο εκείνους που είναι έξυπνοι και πρόθυμοι όσο και εκείνοι που δεν το θέλουν και είναι τόσο έκπληκτοι που παίρνουν 400.000 δολάρια την εβδομάδα ή 100.000 δολάρια το podcast για να παπαγαλίσουν την προπαγάνδα του Κρεμλίνου.
Γνωρίζουμε από αυτά που είπαν ακόμη και οι Ρεπουμπλικάνοι, οι πρόεδροι της Επιτροπής Πληροφοριών και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι που είναι επί του παρόντος στην εξουσία έχουν πει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πηγαίνουν στο βήμα του Κογκρέσου και παπαγαλίζουν ρωσικά συμφέροντα.
Οπότε, νομίζω ότι είναι σημαντικό να κατηγορηθούν οι Ρώσοι, όπως ο Mueller κατηγόρησε πολλούς Ρώσους που συμμετείχαν σε άμεση παρέμβαση στις εκλογές και ενίσχυσαν τον Trump το 2016.
Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και Αμερικανοί που ασχολούνται με αυτό το είδος προπαγάνδας.
Και το αν θα έπρεπε να κατηγορηθούν πολιτικά ή ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις ποινικά είναι κάτι που θα ήταν καλύτερο αποτρεπτικό, επειδή οι Ρώσοι είναι απίθανο, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, να δικαστούν ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δεν πρόκειται να πάνε σε μια χώρα όπου θα μπορούν να εκδοθούν ή ακόμα και να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός αν είναι πολύ ανόητοι.
Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να αποκαλύψουμε όλες τις συνδέσεις και να καταστήσουμε πολύ σαφές ότι μπορεί κανείς να ψηφίσει όπως θέλει, αλλά δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αντιπάλους, είτε είναι η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν ή οποιοσδήποτε άλλος, βασικά να προσπαθήσουν να επηρεάσουν Οι

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Trump, JD Vance, αντέδρασε στις απαιτήσεις της Clinton:

Εδώ είναι η Clinton, που ζητά αστικές και ποινικές κυρώσεις με όσους διαφωνεί.
Η Hillary δεν ζητά μόνο λογοκρισία, αλλά πραγματικά ζητά βία, ανέφερε ο Vance.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης