Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ελάτε...» - Η υπεραποθήκευση πυραύλων που χτυπήθηκε στο Toropets μπορεί να αντέξει ακόμη και... πυρηνική έκρηξη

«Ελάτε...» - Η υπεραποθήκευση πυραύλων που χτυπήθηκε στο Toropets μπορεί να αντέξει ακόμη και... πυρηνική έκρηξη
Δορυφορικά δεδομένα της NASA κατέγραψαν την έκρηξη τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 18/9
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) επιτέθηκαν νωρίτερα στην πόλη Toropets στην περιοχή Tver με τη βοήθεια drones.
Όπως αναφέρει το ρωσικό think tank Rybar, ο στόχος θα μπορούσε να είναι μια «εγκατάσταση αποθήκευσης σούπερ πυραύλων».
Ο στρατηγός Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, ο οποίος υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υπό τον Shoygu, δήλωσε ότι η εν λόγω εγκατάσταση είναι ικανή να αντέξει ακόμη και μια πυρηνική έκρηξη...
Μάταια δηλαδή οι Ουκρανοί και οι λοιποί (βλέπε Δυτικοί) επιχείρησαν κατά της εγκατάστασης που είναι απόλυτα θωρακισμένη από τους Ρώσους.
Η Ουκρανία παραδέχτηκε την επίθεση, με πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU), να αναφέρει πως «η αποθήκη περιείχε πυραύλους για τα τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander, τα τακτικά πυραυλικά συστήματα Tochka-U, κατευθυνόμενες βόμβες και οβίδες του πυροβολικού».

Προκλήθηκε «σεισμός»... 

Μη επαληθευμένα βίντεο και εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μια τεράστια φλόγα να εκτοξεύεται ψηλά στον νυχτερινό ουρανό και πολλές εκρήξεις να βροντούν σε μια λίμνη περίπου 380 χλμ (240 μίλια) δυτικά της Μόσχας.

Αποκάλυψη: Το ΝΑΤΟ ενεπλάκη άμεσα στην επίθεση του οπλοστασίου στο Toropets

Το πρόσφατο χτύπημα στο οπλοστάσιο στο Toropets, στην περιοχή Tver, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, σχεδιάστηκε με την άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με πηγές, οι σύμμαχοι της Ουκρανίας θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει την πιο κατάλληλη στιγμή για την επίθεση χρησιμοποιώντας δεδομένα που έλαβαν από αναγνωριστικούς δορυφόρους που παρακολουθούν τις κινήσεις και τη φόρτωση των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Αυτές οι πληροφορίες αναλύει το "MilitaryMaps".
Ο συντονιστής του καναλιού ισχυρίζεται ότι το χτύπημα έγινε τη στιγμή που τα τρένα με πυρομαχικά έφτασαν στο οπλοστάσιο στο Toropets, αλλά δεν είχαν ακόμη ξεφορτώσει στα προστατευμένα καταφύγια.
"Το ΝΑΤΟ συμμετείχε άμεσα στην επίθεση στα οπλοστάσια στο Toropets.

Μερική εκκένωση 


Η περιφερειακή κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μερική εκκένωση του πληθυσμού του Toropets μετά από την επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με το Rybar, οι εκρήξεις καταγράφηκαν από το σύστημα παρακολούθησης σεισμών: οι πρώτες δονήσεις μεγέθους 2,8 βαθμών καταγράφηκαν στις 03:56 ώρα Μόσχας, στη συνέχεια σημειώθηκαν επτά πιο αδύναμες δονήσεις - από 2 έως 2,8.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από την επίθεση τραυματίστηκαν 20 άτομα.
Πάνω από 7.000 κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν από την πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης