Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στη Δυτική Όχθη - Αποκλεισμένες είσοδοι, νυχτερινές επιδρομές, αλόγιστη βία από τους Ισραηλινούς στρατιώτες

Χάος στη Δυτική Όχθη - Αποκλεισμένες είσοδοι, νυχτερινές επιδρομές, αλόγιστη βία από τους Ισραηλινούς στρατιώτες

Οι μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων συγκλονίζουν

Σχετικά Άρθρα
Ο ισραηλινός στρατός άφησε πίσω του ένα ίχνος απόλυτης καταστροφής στις κατεχόμενες πόλεις της Δυτικής Όχθης Τζενίν και Τουλκαρέμ μετά από 10 ημέρες βίαιης στρατιωτικής καταστολής, σκοτώνοντας 30 Παλαιστίνιους πολίτες και κάνοντας ζημιές σε πολλά σπίτια και δημόσια κτίρια.
Τώρα που οι Ισραηλινοί στρατιώτες σταμάτησαν την καταστολή, ο αντίκτυπος της επιθετικότητάς τους είναι ακόμα ορατός.
Άλλα κατεχόμενα χωριά της Δυτικής Όχθης, στην πόλη της Ραμάλα, της Χεβρώνας και της Βηθλεέμ, υπήρξαν επίσης μάρτυρες νυχτερινών επιδρομών που ήταν τα πρότυπα των ισραηλινών τακτικών εκφοβισμού κατά των ιθαγενών Παλαιστινίων.
Ο Salam Zahran, κάτοικος από το χωριό Deir Abu Mashal στα βορειοδυτικά της Ραμάλα, είπε στο TRT World ότι ενώ πραγματοποιήθηκαν οι βάναυσες επιδρομές, ο στρατός ενσωμάτωσε επίσης νεοσύλλεκτους για να τους εκπαιδεύσει με τις τακτικές τους.
«Οι στρατιωτικοί με τις νέες ομάδες μπαίνουν μέρα και νύχτα από περισσότερες από μία εισόδους στο χωριό μας και στα γειτονικά χωριά, τα περιηγούνται και διεξάγουν έρευνα πεδίου για να συλλάβουν νεαρούς», τόνισε.
Η εκτόξευση ηχητικών βομβών και δακρυγόνων σε περαστικούς και ιδιοκτήτες καταστημάτων και το χτύπημα αυτοκινήτων στους δρόμους με τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό έγινε κοινό θέαμα κατά τη διάρκεια των επιδρομών, πρόσθεσε.
Μια άλλη τακτική πίεσης που χρησιμοποιήθηκε κατά των χωρικών ήταν το μπλοκάρισμα των εισόδων στα χωριά ώστε να περιοριστεί προς στιγμήν.
«Όλα αυτά προκαλούν άγχος και φόβο στους ανθρώπους», είπε, καθώς οι επιθέσεις εποίκων - στρατιωτών έχουν επίσης ενταθεί.

20922931_0-0-1917-1080.png

Πριν από ένα μήνα, ο 14χρονος γιος της, Gasan, σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ έπαιζε στην είσοδο του χωριού κοντά στην ισραηλινή παράκαμψη 465.
Τη δολοφονία του ακολούθησαν οι έποικοι που πέταξαν πέτρες στους χωρικούς που προσπαθούσαν να τον φτάσουν και οι Ισραηλινοί στρατιώτες συνέχισαν να πυροβολούν με πραγματικά πυρά και κατευθείαν στο ψαχνό.
Πριν από δύο εβδομάδες, ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε ένα παλαιστινιακό σπίτι στο χωριό Beit Rima και απέλασε τους κατοίκους του σπιτιού για περισσότερες από 10 ώρες.
Ταυτόχρονα έκλεισαν τις εισόδους στο χωριό και στα γειτονικά χωριά.
Ο κόσμος δεν μπορούσε να κουνηθεί από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, μοιράζεται ο Zahran.
Στις 2 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 7:20 π.μ., έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο στο χωριό Deir Abu Mashal που συνδέει πολλά χωριά και την πόλη Ramallah, ισχυριζόμενοι ότι υπήρχε παγιδευμένο αυτοκίνητο στο δρόμο.
«Μας εμπόδισαν να περάσουμε και κρατηθήκαμε στο δρόμο για περισσότερες από τρεις ώρες…
Δεν μπορούσαμε να πάμε στη δουλειά, στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης