Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κομισιόν τιμωρεί την Ουγγαρία για το μεταναστευτικό και της αφαιρεί κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ

Η Κομισιόν τιμωρεί την Ουγγαρία για το μεταναστευτικό και της αφαιρεί κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ
Οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι» συνεχίζουν να τιμωρούν όποιον δεν συμφωνεί με την αζτέντα τους
Σχετικά Άρθρα
Η Ουγγαρία θα χάσει 200 εκατ. ευρώ από κεφάλαια της ΕΕ διότι η κυβέρνηση του Viktor Orban έχασε την προθεσμία να πληρώσει πρόστιμο για παραβίαση του νόμου της ΕΕ για το άσυλο, γνωστοποίησε σήμερα 18/9 η Κομισιόν.
Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECJ), επέβαλε το πρόστιμο τον περασμένο Ιούνιο. Η Βουδαπέστη είχε διορία μέχρι και την Τρίτη 17/9 να το πληρώσει αλλά δεν συμμορφώθηκε, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τον Ιούνιο, επίσης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διέταξε επίσης την Ουγγαρία να καταβάλει επιπλέον ένα εκατομμύριο την ημέρα λόγω μη εφαρμογής προηγούμενης απόφασης να αλλάξει τις πολιτικές ασύλου της. Η Επιτροπή είχε στείλει ένα πρώτο αίτημα πληρωμής στη Βουδαπέστη προκειμένου να συγκεντρώσει τις μη καταβληθείσες ημερήσιες ποινές, όπως ανακοίνωσε.
«Αυτό που θα κάνουμε τώρα είναι να αφαιρέσουμε τα 200 εκατ. ευρώ από τις προσεχείς πληρωμές από τον προϋπολογισμό της ΕΕ προς την Ουγγαρία», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.
Το ECJ έχει επιβάλει πρόστιμο στη Βουδαπέστη για παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ, περιλαμβανομένου του περιορισμού πρόσβασης σε διαδικασίες διεθνούς προστασίας, του δικαιώματος των αιτούντων άσυλο να παραμένουν στην Ουγγαρία εν αναμονή της τελικής απόφασης και της απομάκρυνσης παρανόμως διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωση τον Ιούνιο.
Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου της ΕΕ είναι δεσμευτικές για τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.
Η εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου «συνιστά άνευ προηγουμένου και εξαιρετικά σοβαρή παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ», σημείωνε τότε το δικαστήριο. Η Ουγγαρία «διαφεύγει εκ προθέσεως την εφαρμογή της κοινής πολιτικής της ΕΕ για τη διεθνή προστασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης