Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Οι ΗΠΑ ήξεραν» - Politico: Το FBI παρακολουθούσε Αμερικανούς που πολέμησαν στο πλευρό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

«Οι ΗΠΑ ήξεραν» - Politico: Το FBI παρακολουθούσε Αμερικανούς που πολέμησαν στο πλευρό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Κριτική από το Politico στο FBI... αδιανόητο ότι δεν ήξεραν για την απόπειρα του Routh κατά Trump
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) ξεκίνησαν το 2022 ένα πρόγραμμα παρακολούθησης για Αμερικανούς πολίτες που πήγαν να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, αλλά την ίδια στιγμή «έχασαν» τον δράστη που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Donald Trump, ανέφερε η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αμερικανικές αρχές άρχισαν το 2022 να καταγράφουν όλους τους Αμερικανούς πολίτες που επέστρεφαν από τη ζώνη μάχης στην Ουκρανία, φοβούμενοι ότι μπορεί να γίνουν πιο επιρρεπείς στην άσκηση βίας.
Το FBI και το DHS άρχισαν να παρακολουθούν Αμερικανούς μόλις προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τις ουκρανικές αρχές.
Οι λογαριασμοί τους στα κοινωνικά δίκτυα ελέγχθηκαν για επιθετική ρητορική τόσο όσων ήρθαν ξανά στο προσκήνιο όσο και εκείνων που επέστρεψαν, εξηγεί το Politico.
Όπως επισημαίνει μια εκ των ανώνυμων πηγών της δημοσίευσης, το DHS γνώριζε για το ταξίδι του Routh στην Ουκρανία, αλλά δεν υπάρχει «καμία ένδειξη» ότι το FBI... τον ήλεγξε κατά την επιστροφή του.
Αυτό το επεισόδιο εγείρει το ερώτημα εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τα σωστά κριτήρια για να αξιολογήσει τις απειλές από Αμερικανούς που προσπάθησαν να συμμετάσχουν στη σύγκρουση στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, σημειώνει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης