Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu σε παραλήρημα: Ολομέτωπη επίθεση στη Γάζα – Απομένουν 300.000 Παλαιστίνιοι και πρέπει να την εγκαταλείψουν

Netanyahu σε παραλήρημα: Ολομέτωπη επίθεση στη Γάζα – Απομένουν 300.000 Παλαιστίνιοι και πρέπει να την εγκαταλείψουν

Το Ισραήλ σκέφτεται να εκδιώξει επ' αόριστον 300.000 Παλαιστίνιους από τη Βόρεια Γάζα

Σχετικά Άρθρα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε στους νομοθέτες ότι εξετάζει το λεγόμενο «σχέδιο των στρατηγών» να πολιορκήσει ολοκληρωτικά τη βόρεια Γάζα και να εκδιώξει όλους τους Παλαιστίνιους κατοίκους της, ανέφεραν οι Times of Israel τη Δευτέρα (23/4/2024).
Όταν ο απόστρατος στρατηγός Giora Eiland παρουσίασε το σχέδιο την περασμένη εβδομάδα, ισχυρίστηκε ότι θα «άλλαζε την πραγματικότητα» στο έδαφος στη Γάζα.
«Πρέπει να πούμε στους κατοίκους της βόρειας Γάζας ότι έχουν μία εβδομάδα για να εκκενώσουν την περιοχή, η οποία στη συνέχεια γίνεται στρατιωτική ζώνη, στην οποία κάθε αριθμός είναι στόχος και, το πιο σημαντικό, δεν εισέρχονται προμήθειες σε αυτό το έδαφος».
Οι εναπομείναντες μαχητές της Hamas θα αναγκάζονταν στη συνέχεια να παραδοθούν ή να λιμοκτονήσουν, σύμφωνα με το σχέδιο.
Ο ισραηλινός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan μετέδωσε την Κυριακή ότι ο Netanyahu, σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ, είπε ότι το σχέδιο "έχει πολύ νόημα".
Ο Eiland ισχυρίστηκε ότι η εθνοκάθαρση και η πολιορκία του βόρειου τμήματος της λωρίδας, όπου ζουν ακόμη περίπου 300.000 Παλαιστίνιοι, δεν είναι μόνο μια αποτελεσματική στρατιωτική τακτική αλλά είναι επίσης σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης