Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό σφυροκόπημα σε οκτώ κρησφύγετα τρομοκρατών στη Συρία – Παραλίγο σύγκρουση Su 34 με drone Reaper των ΗΠΑ

Ρωσικό σφυροκόπημα σε οκτώ κρησφύγετα τρομοκρατών στη Συρία – Παραλίγο σύγκρουση Su 34 με drone Reaper των ΗΠΑ
Στις επαρχίες Homs και Deir ez-Zor οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα σε οκτώ κρησφύγετα τρομοκρατικών ομάδων 
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα σε οκτώ κρησφύγετα μαχητών σε δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές της Συρίας, όπως ανακοινώθηκε από τη Μόσχα την Πέμπτη (26/9/2024).
«Στις επαρχίες Homs και Deir ez-Zor, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα σε οκτώ κρησφύγετα, που χρησιμοποιήθηκαν από μαχητές που εγκατέλειψαν τη ζώνη Al-Tanf», είπε Ρώσος αξιωματούχος.
Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Idlib δέχθηκαν επίθεση επτά φορές από θέσεις που κατείχαν οι τρομοκρατικές ομάδες Jabhat al-Nusra και το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν.
Ένας Σύρος στρατιωτικός τραυματίστηκε από πυρά όλμων.

Παραλίγο σύγκρουση Su -34 με drone  Reaper των ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper των ΗΠΑ πλησίασε επικίνδυνα ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-34 στη Συρία.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, η σύγκρουση αποφεύχθηκε χάρη στις χειρισμούς του πιλότου του Su – 34.
«Στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Idlib, υπήρξε μια επικίνδυνη προσέγγιση μεταξύ ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 και ενός αεροσκάφους Su-34 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, ο χειριστής του οποίου επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματισμό, έλαβε αμέσως τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί μια σύγκρουση», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα δυτικά αεροσκάφη παραβίασαν τους κανόνες για τη χρήση του συριακού εναέριου χώρου 8 φορές τις τελευταίες 24 ώρες και επίσης επτά φορές παραβίασαν τα πρωτόκολλα αποσύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης