Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pistorius (Υπουργός Άμυνας Γερμανίας): Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας δεν θα επηρεάσει τη Γερμανική εξωτερική πολιτική

Pistorius (Υπουργός Άμυνας Γερμανίας): Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας δεν θα επηρεάσει τη Γερμανική εξωτερική πολιτική
Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας ως μέλος της Ένωσης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Β. Pistorious
Οι αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας δεν θα επηρεάσουν την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius.
Τόνισε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο που θεωρεί σωστό.
Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε.
Αύριο θα υπάρξει κάτι διαφορετικό.
Ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο, κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σωστό», είπε ο Boris Pistorius.
Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανακοίνωσε ένα προσχέδιο του ενημερωμένου πυρηνικού δόγματος της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει την επέκταση των κατηγοριών των κρατών και των στρατιωτικών συμμαχιών που υπόκεινται σε πυρηνική αποτροπή.

Ο αρχηγός του κράτους δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας ως μέλος της Ένωσης.

Ο Διευθυντής Προγράμματος του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας Ivan Timofeev,
σχολιάζοντας τις αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση μαζικών επιθέσεων στο έδαφός της.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κλίμακα των συνεπειών μετά από πιθανές επιθέσεις από δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος εξαρτάται από τον αριθμό των πυραύλων και των στόχων που θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν.
Σημείωσε ότι οι μη φιλικές προς τη Ρωσική Ομοσπονδία χώρες πρέπει να σταθμίσουν όλους τους κινδύνους τέτοιων επιθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης