Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Παραλογισμός οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία - Απέτυχαν παταγωδώς

Ουγγαρία: Παραλογισμός οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία - Απέτυχαν παταγωδώς
Η Ευρώπη υποφέρει από την έκρηξη του πληθωρισμού, λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία
Η Ουγγαρία πιστεύει ότι η πολιτική κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας δεν είναι παρά μια αποτυχία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Peter Szijjarto.
«Λοιπόν, η θέση μας είναι πεντακάθαρη όταν πρόκειται για τις κυρώσεις. Θεωρούμε ότι η πολιτική κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια πλήρης αποτυχία», δήλωσε στο TASS στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά της Ρωσίας δεν βοήθησαν σε καμία περίπτωση στην επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου να πλησιάσει η διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και επίσης προκάλεσαν μεγαλύτερη ζημιά στις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών παρά στη Ρωσία.

Η Ευρώπη υποφέρει από την έκρηξη του πληθωρισμού

«Είναι τόσο φανερό ότι έχουμε υποφέρει από την εκτίναξη του πληθωρισμού στα ύψη.
Έχουμε υποφέρει από τη ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας. Και τα δύο ήταν οι συνέπειες του καθεστώτος κυρώσεων», επισήμανε.
Επιπλέον, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι μεγάλες δυτικές χώρες και εταιρείες απλώς παρακάμπτουν τις αντιρωσικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει.
«Είναι λοιπόν υποκριτικό, είναι παράλογο και έχει αποτύχει. Αυτή είναι η σύντομη γνώμη μου για την πολιτική των κυρώσεων», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης