Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «τραπέζι» των συνομιλιών σήμερα οι Commerzbank και UniCredit – Έρχεται σύγκρουση Orlopp με Orcel

Στο «τραπέζι» των συνομιλιών σήμερα οι Commerzbank και UniCredit – Έρχεται σύγκρουση Orlopp με Orcel
Η νεοαφιχθείσα διευθύνουσα σύμβουλος της Commerzbank, Bettina Orlopp, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δύο τράπεζες θα «ανταλλάξουν απόψεις» την Παρασκευή
Στο «τραπέζι» των συνομιλιών θα βρεθούν σήμερα οι εκπρόσωποι των Commerzbank και UniCredit, με τη γερμανική τράπεζα να βρίσκεται σε άμυνα για μια πιθανή εξαγορά, αφού η ιταλική απροσδόκητα αύξησε το μερίδιό της νωρίτερα αυτό το μήνα.
Η νεοαφιχθείσα διευθύνουσα σύμβουλος της Commerzbank, Bettina Orlopp, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δύο τράπεζες θα «ανταλλάξουν απόψεις» την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024.
Μιλώντας σε ένα οικονομικό συνέδριο, η Orlopp είπε ότι η γερμανική τράπεζα είναι ανοιχτή, αλλά ότι η ταχύτητα των συνεργειών και των κινδύνων πρέπει να εξεταστεί.
Η UniCredit νωρίτερα αυτό το μήνα πήρε μερίδιο 9% στην Commerzbank, προτού προσπαθήσει να το αυξήσει στο 21% νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και υποβάλει αίτημα να αποκτήσει έως και 29,9% στη γερμανική τράπεζα, υπονοώντας μια πιθανή προσφορά εξαγοράς.
Η κίνηση αιφνιδίασε τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία κατέχει επίσης μερίδιο στην τράπεζα, και τη διοίκηση της Commerzbank, με την Orlopp να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα εμπλακεί με «τρελές» πωλήσεις ή «ανόητα πράγματα», σύμφωνα με το Reuters.

Η παρουσία της Orlopp

Με δεκαετή θητεία στην Commerzbank, η Orlopp ανακοινώθηκε την Τρίτη ως η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος, αντικαθιστώντας τον Manfred Knof, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει από την τράπεζα στα τέλη αυτού του μήνα.
Τα σχόλιά της την Πέμπτη έγιναν καθώς το διοικητικό συμβούλιο και το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας δήλωσαν ομόφωνα ότι θα υποστηρίξουν την τρέχουσα στρατηγική της Commerzbank σε ετήσια συνεδρίαση.
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας δήλωσε ότι η εφαρμογή των στρατηγικών του σχεδίων μέχρι το 2027 «προχωρούσε με ταχείς ρυθμούς».
«Η Commerzbank επεκτείνει συνεχώς την ανεξάρτητη θέση της ως ισχυρός πυλώνας στη γερμανική τραπεζική αγορά και αξιόπιστος συνεργάτης της εγχώριας οικονομίας», σχολίασε ο Jens Weidmann, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου.
Η δήλωση σημείωσε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο ανέμενε τώρα ότι η απόδοση της τράπεζας στα ίδια κεφάλαια και οι πληρωμές προς τους μετόχους θα ήταν μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν μέχρι στιγμής.
Η πιθανότητα εξαγοράς ή συγχώνευσης αντιμετωπίζει την αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης και αρκετών ανώτερων στελεχών της Commerzbank.
Το μέλος του εποπτικού συμβουλίου Stefan Wittmann είπε αυτή την εβδομάδα στο CNBC

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης