Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός σε 3 ρωσικά αεροσκάφη Boeing - Οι πιλότοι έλαβαν απειλές στα αγγλικά: «Εξαφανιστείτε, είναι απαγορευμένη περιοχή»

Συναγερμός σε 3 ρωσικά αεροσκάφη Boeing - Οι πιλότοι έλαβαν απειλές στα αγγλικά: «Εξαφανιστείτε, είναι απαγορευμένη περιοχή»
Σύμφωνα με το κανάλι Aviatorschina, οι πρώτοι που έλαβαν το μήνυμα ήταν οι πιλότοι ενός Boeing 737-800 της Pobeda Airlines, που πετούσε από την Αγία Πετρούπολη στο Vladikavkaz
Τρία ρωσικά επιβατικά αεροσκάφη δέχτηκαν απειλές από αγνώστους κατά τη διάρκεια της πτήσης τους.
Τα μηνύματα ήρθαν μέσω του ασυρμάτου καθώς τα αεροπλάνα πετούσαν πάνω από τις νότιες περιοχές της χώρας.
Εν τέλει, όλα τα αεροπλάνα πέταξαν με ασφάλεια στους προορισμούς τους.

Έλαβαν απειλές από αγνώστους στα αγγλικά

Σύμφωνα με το κανάλι Aviatorschina, οι πρώτοι που έλαβαν το μήνυμα ήταν οι πιλότοι ενός Boeing 737-800 της Pobeda Airlines , που πετούσε από την Αγία Πετρούπολη στο Vladikavkaz.
Περίπου στις 12:30, κατά την προσέγγιση προσγείωσης, το πλήρωμα έλαβε ένα μήνυμα από άγνωστα άτομα στα αγγλικά σχετικά με τη συχνότητα έκτακτης ανάγκης.
Το μήνυμα έλεγε ότι το πλοίο έπρεπε να εγκαταλείψει αμέσως την «απαγορευμένη περιοχή», διαφορετικά θα το καταρρίψουν.
Το αεροπλάνο συνέχισε την προσέγγισή του και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Vladikavkaz.
Στη συνέχεια, οι πιλότοι δύο ακόμη αεροσκαφών δέχθηκαν παρόμοιες απειλές - ένα Superjet της Azimut Airlines, που πετούσε από την Ufa στο Mineralnye Vody, και μια πτήση της Aeroflot, που πετούσε από τη Μόσχα στην Αττάλεια.
Οι πιλότοι των αεροσκαφών προειδοποιήθηκαν επίσης ότι πλησίαζαν σε κάποια απαγορευμένη περιοχή.

Η Ρωσία έχει ξεκινήσει μια πρόσθετη διαδρομή προς τα νότια της χώρας

Σημειώνεται ότι στη Ρωσία, στις 12 Ιουνίου, άνοιξε ένα νέο δρομολόγιο για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών προς αεροδρόμια στο νότο της χώρας.
Αυτό θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού κατά 35 λεπτά κατά μέσο όρο, ανάλογα με τον προορισμό.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών δήλωσε ότι θα διασφαλιστεί αύξηση της χωρητικότητας του εναέριου χώρου της νότιας Ρωσίας, και ως εκ τούτου οι αερομεταφορείς θα έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τον αριθμό των πτήσεων χωρίς να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Καζακστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης