Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκηνές Αποκάλυψης στις ΗΠΑ - Δύο εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ρεύμα μετά την Helene

tags :
Σκηνές Αποκάλυψης στις ΗΠΑ - Δύο εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ρεύμα μετά την Helene
Οι άνεμοι εξακολουθούν να ξεπερνούν τα 70 μίλια, μόλις τέσσερα μίλια κάτω από την κατάσταση της κατηγορίας 1
Ο τυφώνας Helene χτύπησε την περιοχή Big Bend της Φλόριντα αργά το βράδυ της Πέμπτης ως ισχυρή καταιγίδα κατηγορίας 4, αλλά εξασθένισε σε ένα τροπικό σύστημα νωρίς το πρωί της Παρασκευής πάνω από τη Τζόρτζια.
Τα τελευταία δεδομένα από το NHC δείχνουν ότι η Helene βρισκόταν περίπου 100 μίλια νοτιοανατολικά της Ατλάντα και κινούνταν βόρεια με 30 μίλια την ώρα.
Οι άνεμοι εξακολουθούν να ξεπερνούν τα 70 μίλια, μόλις τέσσερα μίλια κάτω από την κατάσταση της κατηγορίας 1.
"Καταστροφική, απειλητική για τη ζωή, ξέσπασμα ρεκόρ και πλημμύρες στις πόλεις.
Καθώς η Helene συνεχίζει να κινείται προς την ενδοχώρα, οι καταστροφικές ριπές ανέμων θα συνεχιστούν, ιδιαίτερα σε ψηλά εδάφη στα νότια Απαλάχια", προειδοποίησε το NHC.
Η μετεωρολογική υπηρεσία σημείωσε, "ιδιαίτερα οι κίνδυνοι ανέμου, με την ευρεία περιοχή προειδοποιήσεων για τροπικές καταιγίδες να εξακολουθεί να ισχύει για τη Βόρεια Φλόριντα, το μεγαλύτερο μέρος της Τζόρτζια, όλη τη Νότια Καρολίνα και τη Δυτική Βόρεια Καρολίνα".
1_103.png
Σε επιφυλακή οι αρχές

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι 3.500 Εθνοφύλακες βρίσκονται σε ετοιμότητα, έτοιμοι να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε όλη την περιοχή του Big Bend.
5_21.png
Τα δεδομένα από τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware δείχνουν εκτεταμένες διακοπές πτήσεων στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, ενώ πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτρικό.
Η Τζόρτζια, η Βόρεια/Νότια Καρολίνα και βόρεια ως η Βιρτζίνια έχουν ήδη κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα μοντέλα δείχνουν ότι η μελλοντική τροχιά της καταιγίδας είναι μέσω της περιοχής των Αππαλαχίων.
4_33.png

2_87.png
6_12.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης