Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η προτροπή του Medvedev προς τη ... νευρική Δύση: «Ηρεμήστε, μακριά από συναισθηματικές εξάρσεις»

Η προτροπή του Medvedev προς τη ... νευρική Δύση: «Ηρεμήστε, μακριά από συναισθηματικές εξάρσεις»
«Μπορούμε πιθανώς να αναφερθούμε στην ψυχική κατάσταση που βίωσαν» τόνισε σκωπτικά ο Ρώσος πρώην πρωθυπουργός
Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev κάλεσε, σε καθόλα σκωπτικό ύφος, τις χώρες που αντέδρασαν νευρικά στις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για την αναθεώρηση του πυρηνικού δόγματος να παραμείνουν ... ήρεμες και να αποφύγουν αυτό που αποκάλεσε ως «συναισθηματικές εξάρσεις».
Σημείωσε ότι η αντίδρασή τους θα μπορούσε να εξηγηθεί από την ψυχική κατάσταση που προέκυψε μετά την ανακοίνωση των νέων προσεγγίσεων της Ρωσίας.
«Μπορούμε πιθανώς να αναφερθούμε στην ψυχική κατάσταση που βίωσαν αφού ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε νέες προσεγγίσεις στα θεμελιώδη της κρατικής πολιτικής στη σφαίρα της πυρηνικής αποτροπής», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας.
Επιπλέον, ο Medvedev τόνισε ότι οι χώρες πρέπει να ηρεμήσουν και να ενεργήσουν με βάση τα συμφέροντα των κρατών τους και να μην καθοδηγούνται από συναισθήματα.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε ο ηγέτης του Κρεμλίνου, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν τρίτα μέρη διαπράξουν τυχόν επιθετική ενέργεια κατά της Λευκορωσίας.
Ο αρχηγός της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόσθεσε ότι μια πυρηνική απάντηση θα ακολουθήσει μόνο εάν συμβεί αεροπορική ή διαστημική επίθεση κατά της Μόσχας και οι πληροφορίες αυτές αποδειχθούν αξιόπιστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης