Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανατριχιαστική προτροπή για τον τυφώνα Helene: Βάλτε σημάδια στα χέρια σας για να αναγνωρίζονται τα πτώματα

ΗΠΑ: Ανατριχιαστική προτροπή για τον τυφώνα Helene: Βάλτε σημάδια στα χέρια σας για να αναγνωρίζονται τα πτώματα
Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων έχει προειδοποιήσει ότι οι "καταστροφικές" πλημμύρες που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων των πληττόμενων περιοχών θα μπορούσαν να συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας σε ορισμένα μέρη
Εικόνες χάους αφήνει στο περάσμά του από τη Φλόριντα και τη Τζόρτζια ο τυφώνας Helene: Κομμένα δέντρα, κατεστραμμένα οχήματα, πλημμυρισμένοι δρόμοι. Ο πλήρης αντίκτυπος της τροπικής καταιγίδας, που έπληξε για πρώτη φορά τις ακτές της Φλόριντα ως τυφώνας κατηγορίας 4 με ανέμους έως και 140 μίλια την ώρα, αποκαλύπτεται μετά το ξημέρωμα στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.
Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων έχει προειδοποιήσει ότι οι "καταστροφικές" πλημμύρες που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων των πληττόμενων περιοχών θα μπορούσαν να συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας σε ορισμένα μέρη.
Με το πρώτο φως της μέρας στις ΗΠΑ, η παραδοχή του αρχηγού της αστυνομίας στη Φλόριντα ότι έπρεπε να είναι "πιο επιθετικοί στις αποφάσεις τους για εκκενώσεις" προκαλεί ανησυχία. Ο Τζέιμι Κρουζ αναγνώρισε μιλώντας στο NBC News ότι "δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι στις προειδοποιήσεις προς τον κόσμο για να φύγουν από τα σπίτια τους".

"Κάντε ένα σημάδι στο μπράτσο σας για να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τα πτώματα"

Ανατριχιαστική είναι και η προτροπή που έγινε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τέιλορ στη βορειοδυτική Φλόριντα. Το μήνυμα, το βράδυ της Πέμπτης 26/09, προς τους κατοίκους που επέλεγαν να παραμείνουν στα σπίτια τους ήταν "κάντε ένα σημάδι στο μπράτσο σας για να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τα πτώματα".
Συγκεκριμένα, τους προέτρεπαν να πάρουν έναν μαύρο μαρκαδόρο και να γράψουν το όνομα, τη διεύθυνση, το email και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ώστε, αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο, οι αξιωματούχοι να μπορούν να αναγνωρίσουν τους κατοίκους.
Ο τυφώνας Helene είναι ένας από τους ισχυρότερους που έχουν καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο τυφώνας κατευθύνεται πλέον προς τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα.
Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν καθώς η Helene σαρώνει τα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Flight Aware, περίπου 280 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Charlotte Douglas στη Βόρεια Καρολίνα έχουν ακυρωθεί, με τουλάχιστον 380 ακόμη να καθυστερούν.
Το διεθνές αεροδρόμιο της Τάμπα στη Φλόριντα έχει ανακοινώσει 165 ακυρώσεις και περισσότερες από 100 καθυστερήσεις. Το αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον στη Τζόρτζια έχει επίσης ανακοινώσει δεκάδες ακυρώσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης