Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπάνιος πύραυλος χρησιμοποιήθηκε στον Λίβανο και είχε πτυσσόμενες λεπίδες αντί για κεφαλή με εκρηκτικά – Φόβοι ότι μπορεί να είναι AGM-114R9X

Σπάνιος πύραυλος χρησιμοποιήθηκε στον Λίβανο και είχε πτυσσόμενες λεπίδες αντί για κεφαλή με εκρηκτικά – Φόβοι ότι μπορεί να είναι AGM-114R9X

Το έχουν χρησιμοποιήσει παλαιότερα οι ΗΠΑ σε πολλές χώρες

Στον Λίβανο, ένα μέλος της Hezbollah χτυπήθηκε με άγνωστα κινητικά πυρομαχικά.
Πλάνα από το σημείο του συμβάντος δημοσίευσε το Clash Report.

Bez-imiviiiienivi.jpg

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στα περίχωρα της Βηρυτού, άγνωστα πυρομαχικά χτύπησαν ένα αυτοκίνητο, τρυπώντας το παρμπρίζ και τραυματίζοντας σοβαρά τον οδηγό.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν μόνο ένα βλήμα να χτυπά το αυτοκίνητο και καμία έκρηξη.
Το χτύπημα είναι παρόμοιο σε χαρακτηριστικά με τη χρήση κινητικών πυρομαχικών όπως ο αμερικανικός κατευθυνόμενος πύραυλος AGM-114R9X, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με πτυσσόμενες λεπίδες αντί για κεφαλή με εκρηκτικά.
Αυτά τα πυρομαχικά έχουν σχεδιαστεί για την εξάλειψη μαλακών στόχων με ελάχιστες παράπλευρες ζημιές και έχουν χρησιμοποιηθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για την εξάλειψη τρομοκρατών στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη και τη Σομαλία.
Ωστόσο, το AGM-114R9X είναι ένας μεγάλος πύραυλος 50 κιλών με έξι ογκώδεις επιφάνειες κοπής, ενώ η οπή εισόδου στο παρμπρίζ του προαναφερθέντος αυτοκινήτου έδειξε ίχνη μικρότερου πυρομαχικού με τέσσερις «λεπίδες».

Fs4cQzyWAAMUcOs-2.jpg

Είναι πιθανό τα ίχνη του τελευταίου να είχαν αφήσει οι αεροδυναμικές επιφάνειες ενός συμβατικού πυραύλου που δεν εξερράγη.
Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να ήταν ένα επεισόδιο της χρήσης από το Ισραήλ μιας προηγουμένως άγνωστης κατευθυνόμενης βόμβας ή παρόμοιου πυραύλου που εκτοξεύτηκε από drone.
Η αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό φαίνεται να είναι μέρος της νέας αεροπορικής επιχείρησης του Ισραήλ στον Λίβανο, την οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.
Πριν από την επιχείρηση, το Ισραήλ έστειλε προειδοποίηση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και ορισμένα κινητά τηλέφωνα στη Βηρυτό ότι επίκειται στρατιωτική δράση.
Αργότερα το απόγευμα, γύρω στις 6:30 μ.μ., οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν σειρά επιδρομών.

Bez-imivmejtskni.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης