Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάντια – Οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία «ληγμένες» βόμβες JSOW που παρήχθησαν πριν 20 χρόνια για τα F-16C

Κατάντια – Οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία «ληγμένες» βόμβες JSOW που παρήχθησαν πριν 20 χρόνια για τα F-16C
Το σύστημα JSOW, που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 1999, περιλαμβάνει διάφορες παραλλαγές
Ενώ η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden έχει περιγράψει τις κατευθυνόμενες βόμβες μεγάλου βεληνεκούς JSOW ως νέο όπλο που παρέχεται στην Ουκρανία ως μέρος ενός πρόσφατου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 375 εκατομμυρίων δολαρίων, η μεταφορά του συγκεκριμένου όπλου στην Ουκρανία θα εξοικονομήσει στις ΗΠΑ περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια στο κόστος συντήρησης ετησίως, αφού οι βόμβες αυτές έχουν λήξει, παρήχθησαν πριν 20 χρόνια.
Όταν ο Biden ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 375 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, παρουσίασε το JSOW ως ένα νέο όπλο που θα ενίσχυε τις δυνατότητες μακράς εμβέλειας του Κιέβου.
Το σύστημα JSOW, που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 1999, περιλαμβάνει διάφορες παραλλαγές.
Η βασική διάταξη, γνωστή ως AGM-154A, μπορεί να μεταφέρει 145 υποπυρομαχικά BLU-97, τα οποία είναι ένας τύπος πυρομαχικών που χρησιμοποιείται ως βόμβες διασποράς.
Λόγω ανησυχιών σχετικά με την πιθανή βλάβη των βομβών διασποράς σε πολίτες, εισήχθησαν πρόσθετες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του AGM-154B με έξι λοβούς BLU-108B/B και του AGM-154C με κεφαλή 500 λιβρών.
Μια μεταγενέστερη παραλλαγή, γνωστή ως AGM-154C-1, είναι ένα δικτυωμένο όπλο ικανό να επιτίθεται σε σταθερούς στόχους στο έδαφος και σε κινούμενους θαλάσσιους στόχους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, η Ουκρανία αναμένεται να λάβει τη βασική διαμόρφωση AGM-154A με αποτελεσματική εμβέλεια 14 μιλίων (22,5 χιλιομέτρων) όταν εκτοξεύεται σε χαμηλό ύψος και 80 μιλίων (128,7 χιλιομέτρων) όταν εκτοξεύεται σε μεγάλο υψόμετρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης