Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτη διγλωσσία ΗΠΑ: Χορηγούν 8,7 δισεκ. δολάρια στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ και ζητούν... ειρήνη στην Μέση Ανατολή

Απόλυτη διγλωσσία ΗΠΑ: Χορηγούν 8,7 δισεκ. δολάρια στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ και ζητούν... ειρήνη στην Μέση Ανατολή
Το πακέτο περιλαμβάνει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για κρίσιμες στρατιωτικές προμήθειες και 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια για συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένου του αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome, του David's Sling και ενός προηγμένου συστήματος λέιζερ.
Από που καθίσταται εμφανές ότι η πολεμοχαρής στρατηγική που ακολουθεί το Ισραήλ έχει την απόλυτη έγκριση των ΗΠΑ; 
Από τα αποτελέσματα και την στήριξη.
Η δολοφονία του ηγέτη της Hezbollah Nasrallah δεν θα μπορούσε να καταστεί εφικτή χωρίς την στήριξη της Mossad από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ούτε η διατήρηση τόσων μετώπων ανοιχτών χωρίς την οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ που παρά την κλιμάκωση, το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ουάσιγκτον
Το Ισραήλ δήλωσε την Πέμπτη 26/9 ότι εξασφάλισε ένα πακέτο βοήθειας 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να στηρίξει τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές του επιθέσεις στον Λίβανο και τη Γάζα και να διατηρήσει ένα «ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα στην περιοχή», ανέφερε το Reuters.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο

Το πακέτο περιλαμβάνει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για κρίσιμες στρατιωτικές προμήθειες και 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια για συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένου του αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome, του David's Sling και ενός προηγμένου συστήματος λέιζερ.
Η υποστήριξη των ΗΠΑ στα συστήματα πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ είναι ζωτικής σημασίας για την θωράκιση των ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υποδομών.
Ενώ ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη κατέστρεψαν τον νότιο και τον ανατολικό Λίβανο με αεροπορικές επιδρομές από τη Δευτέρα, σκοτώνοντας περισσότερους από 600 Λιβανέζους και Σύρους, η Hezbollah έχει χτυπήσει πολλούς στόχους κοντά στην πόλη της ισραηλινής πόλης Haifa, καθώς και μια βάση ισραηλινών πληροφοριών στα περίχωρα της Τελ Αβίβ στο κεντρικό Ισραήλ.
Το Ισραήλ χρειάζεται επίσης αμερικανικά πυρομαχικά και οικονομική υποστήριξη για να συνεχίσει τη φρικτή εκστρατεία βομβαρδισμού της Γάζας, η οποία πλησιάζει τον δωδέκατο μήνα της και σύμφωνα με πληροφορίες έχει σκοτώσει πάνω από 40.000 ανθρώπους και έχει καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις της πολυπληθούς λωρίδας.

H συνάντηση στο Πεντάγωνο

Η ανακοίνωση για τη βοήθεια ήρθε μετά από συνάντηση στο Πεντάγωνο μεταξύ του Eyal Zamir, γενικού διευθυντή του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, και αξιωματούχων άμυνας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας για θέματα Πολιτικής, Amanda Dory.
«Αυτή η σημαντική επένδυση θα ενισχύσει σημαντικά κρίσιμα συστήματα όπως το Iron Dome και το David's Sling, ενώ θα υποστηρίζει τη συνεχή ανάπτυξη ενός προηγμένου αμυντικού συστήματος λέιζερ υψηλής ισχύος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα τελευταία στάδια ανάπτυξής του», ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
Η συμφωνία δείχνει την «ισχυρή και διαρκή στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών και τη σιδηρή δέσμευση για την ασφάλεια του Ισραήλ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η μέχρι στιγμής βοήθεια

Το Reuters ανέφερε στα τέλη Ιουνίου ότι οι σύμμαχοι του Τελ Αβίβ στην Ουάσιγκτον είχαν στείλει περισσότερες από 10.000 άκρως καταστροφικές βόμβες 2.000 λιβρών και χιλιάδες πυραύλους Hellfire από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο.
Το πρακτορείο ειδήσεων πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον είχε μεταφέρει τουλάχιστον 14.000 από τις βόμβες MK-84 των 2.000 λιβρών, 6.500 βόμβες των 500 λιβρών, 3.000 πυραύλους αέρος-εδάφους κατευθυνόμενους με ακρίβεια Hellfire, 1.000 βόμβες bunker-buster, 60 μικρές βόμβες αέρα, -βόμβες διαμέτρου και άλλα πυρομαχικά.
Από τον περασμένο Οκτώβριο, τα ειδησεογραφικά κανάλια και οι ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια σταθερή ροή βίντεο και εικόνων Παλαιστινίων ανδρών, γυναικών και παιδιών που έχουν λυθεί από τις αμερικανικές βόμβες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης