Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει πλήρους κλίμακας πόλεμο στην ελευθερία του λόγου

Zakharova:  Οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει πλήρους κλίμακας πόλεμο στην ελευθερία του λόγου

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova υπενθύμισε ότι στις 4 και 13 Σεπτεμβρίου η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν πλήρη πόλεμο στην ελευθερία του λόγου με τους περιορισμούς τους στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε σχόλιό της το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθολικής Πρόσβασης στην Πληροφορία.
Υπενθύμισε ότι στις 4 και 13 Σεπτεμβρίου, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης΄.
«Στην πραγματικότητα, αυτά τα βήματα που έγιναν από τις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν τα όρια των περιορισμών καθαυτών.
Ισοδυναμούν με την κήρυξη πλήρους κλίμακας πολέμου κατά της ελευθερίας του λόγου ως φαινόμενο από την Ουάσιγκτον. Κάτω από τραβηγμένα προσχήματα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτέθηκε τόσο στα μέσα ενημέρωσης όσο και προσωπικά στους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφους των οποίων η προσωπική ασφάλεια τέθηκε σε κίνδυνο», επισημαίνεται στο σχόλιο.
«Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως μια ατελέσφορη επίθεση στο ίδιο το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, καθώς και ως εκδήλωση ασέβειας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», τόνισε η Zakharova.
«Η υποκείμενη αιτία της επιθετικότητας των ΗΠΑ είναι μια ρωσοφοβική πολιτική με σαφές εθνικιστικό χρώμα».
Η Zakharova επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η πρόσβαση σε έναν αριθμό ρωσικών μέσων ενημέρωσης αποκλείστηκε στη Μολδαβία στις 26 Σεπτεμβρίου με το πρόσχημα της φερόμενης βλάβης στην εθνική ασφάλεια.
«Το ρωσοφοβικό καθεστώς της Maia Sandu (στη Μολδαβία), ακολουθώντας το παράδειγμα των δυτικών χωρών, όχι για πρώτη φορά δεν μπλόκαρε την πρόσβαση σε πολυάριθμες πύλες ειδήσεων στη ρωσική γλώσσα προκειμένου να εκδιώξει το ρωσόφωνο περιεχόμενο και τα μέσα ενημέρωσης από τον χώρο πληροφοριών της χώρας.
Ομοίως, το Κισινάου είναι προσπαθώντας να στερήσει από τον πληθυσμό της πόρους πληροφοριών στα ρωσικά, που είναι το κύριο μέσο επικοινωνίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των Μολδαβών πολιτών», αναφέρεται στο σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης