Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του»

Biden: Οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του»
Ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του Yoav Gallant ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν τις ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν να επεκτείνουν τη σύγκρουση στον Λίβανο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εξέδωσε δήλωση σχετικά με τη δολοφονία του Nasrallah, χαρακτηρίζοντάς τη «μέτρο δικαιοσύνης για τα πολλά θύματά του, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αμερικανών, Ισραηλινών και Λιβανέζων πολιτών».
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται ενάντια στη Hezbollah, τη Hamas, τους Hοuthi και οποιεσδήποτε άλλες τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν».
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του ενισχύει «την αμυντική στάση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής για να αποτρέψει την επιθετικότητα και να μειώσει τον κίνδυνο ενός ευρύτερου περιφερειακού πολέμου».
Δεν έγινε καμία αναφορά στη δήλωση του Biden για τους αμάχους, συμπεριλαμβανομένων των δεκάδων παιδιών, που έχουν σκοτωθεί από τότε που το Ισραήλ ενέτεινε την εκστρατεία βομβαρδισμών σε όλο τον Λίβανο τη Δευτέρα (23/9).
Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος προμηθευτής όπλων και διπλωματικός σύμμαχος του Ισραήλ. Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον Οκτώβριο, η Ουάσιγκτον έχει ασκήσει veto σε τρεις προτάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Απείχε σε άλλη ψηφοφορία τον Μάρτιο, απαιτώντας άμεση κατάπαυση του πυρός.
Οι αναλυτές έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η αποτυχία των ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα και να αποτρέψει την κλιμάκωση στον Λίβανο οδηγεί την περιοχή σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.
Ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin δήλωσε στον Ισραηλινό ομόλογό του Yoav Gallant ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν τις ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν να επεκτείνουν τη σύγκρουση στον Λίβανο.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε σε δήλωση ότι ο Austin εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ για το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και «κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν τοποθετημένες για να προστατεύουν τις δυνάμεις και τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή και δεσμεύονται στην άμυνα του Ισραήλ».
Τόσο το Austin όσο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσαν ότι το Ισραήλ δεν τους προειδοποίησε για τις φονικές αεροπορικές επιδρομές στη νότια Βηρυτό που σκότωσαν τον ηγέτη της Hezbollah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης