Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Δύση ετοίμαζε από το 2014 την Ουκρανία για επιθέσεις σε Donbass, Κριμαία

Putin: Η Δύση ετοίμαζε από το 2014 την Ουκρανία για επιθέσεις σε Donbass, Κριμαία
Απελευθερωτικός ο χαρακτήρας της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία είπε ο Putin
Μετά το 2014, η Δύση προετοίμαζε την Ουκρανία για μια νέα τιμωρητική επιχείρηση στα νοτιοανατολικά της χώρας αλλά και για επιθέσεις στην Κριμαία και σε άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γεγονός που επιβεβαιώνει τον έγκαιρο και απελευθερωτικό χαρακτήρα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin σε μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα της Επανένωσης με τις περιοχές Donbass και Novorossiya.
Σύμφωνα με τον Putin, «οι δυτικές ελίτ, έχοντας μετατρέψει την Ουκρανία σε αντιρωσικό εφαλτήριο μετά το 2014, «ενστάλαξαν συστηματικά το μίσος και τον ριζοσπαστικό εθνικισμό, υποκίνησαν την εχθρότητα προς οτιδήποτε ρωσικό, προμήθευσαν όπλα, έστειλαν μισθοφόρους και συμβούλους, προετοίμασαν τον ουκρανικό στρατό για νέο πόλεμο, προκειμένου και πάλι, και όπως συνέβη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014, να οργανώσουν μια νέα τιμωρητική επιχείρηση στα νοτιο-ανατολικά».


Στόχος και η Κριμαία

«Όχι μόνο το Donbass αλλά και η Κριμαία και άλλες ρωσικές περιοχές είχαν προσδιοριστεί ως στόχοι.
Η περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων επιβεβαίωσε πλήρως την αναγκαιότητα και την εγκυρότητα μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τον πραγματικά απελευθερωτικό της χαρακτήρα» υποστήριξε ο Putin, ο οποίος εξέφρασε την περηφάνια του για τους ήρωες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Όπως είπε η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να τους υποστηρίξει.
«Οι Ρώσοι πολίτες υπερασπίζονται τώρα ένα ασφαλές και ευημερούν μέλλον, την πίστη στις παραδόσεις και προστατεύουν τη μνήμη των επιτευγμάτων και των νικών των μεγάλων προγόνων τους.
Αυτά τα συναισθήματα δίνουν δύναμη σε όσους συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Αυτοί που πολεμούν στο Donbass και στη Novorossiya, αυτοί που υπερασπίζονται τα σύνορα του Kursk, του Belgorod, του Bryansk, υπερασπίζονται ολόκληρη την τεράστια, όμορφη Ρωσία.
Είμαστε περήφανοι για τους ήρωες μας και θα κάνουμε τα πάντα για να τους στηρίξουμε», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Θα πετύχουμε όλους τους στόχους μας

Ο Putin διεμήνυσε ότι η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία.
«Η αλήθεια βρίσκεται στο πλευρό μας.
Όλοι οι στόχοι θα επιτευχθούν» είπε ο Putin, τονίζοντας ότι η εισβολή στην Ουκρανία ήταν ένα μοιραίο και απαραίτητο γεγονός για να προστατευτούν οι ρωσόφωνοι κάτοικοι των επαρχιών αυτών έναντι της «νεοναζιστικής δικτατορίας» και του «ακραίου εθνικισμο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης