Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο σοκ στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης - Sell off -12% στην Stellantis, προειδοποίηση για τα κέρδη λόγω Κίνας

Νέο σοκ στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης - Sell off -12% στην Stellantis, προειδοποίηση για τα κέρδη λόγω Κίνας
Η προειδοποίηση για τα κέρδη της Stellantis έρχεται λίγες ημέρες αφότου η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen μείωσε για άλλη μια φορά τις ετήσιες προοπτικές
(upd) Νέο ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς ο κολοσσός Stellantis υποβάθμισε τη Δευτέρα τις ετήσιες προβλέψεις της για το 2024 λόγω της επιδείνωσης της «παγκόσμιας δυναμικής του κλάδου» και του ενισχυμένου ανταγωνισμού από την Κίνα.
Ο γαλλο-ιταλικός όμιλος, γνωστός για μάρκες όπως η Chrysler, η Dodge, η Jeep και η Maserati, προειδοποίησε για χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις «στις περισσότερες περιοχές» κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Η μετοχή της Stellantis υποχωρεί 12%.

Υποβάθμιση προβλέψεων

Πλέον προβλέπει περιθώριο προσαρμοσμένου λειτουργικού κέρδους (AOI) μεταξύ 5,5% και 7,0% για την περίοδο του 2024, από «διψήφιο» που ήταν οι προβλέψεις της.
Μειώνει επίσης τις προβλέψεις για τις ελεύθερες ταμειακές ροές της βιομηχανίας σε ένα εύρος μεταξύ μείον 5 δισ. ευρώ (5,58 δισ. δολάρια) και μείον 10 δισ. ευρώ, από «θετικές» προβλέψεις προηγουμένως, ως αποτέλεσμα του χαμηλότερου αναμενόμενου περιθωρίου προσαρμοσμένου λειτουργικού εισοδήματος (AOI) και ενός προσωρινά υψηλότερου κεφαλαίου κίνησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
«Η επιδείνωση του παγκόσμιου σκηνικού της βιομηχανίας αντικατοπτρίζει μια χαμηλότερη πρόβλεψη της αγοράς για το 2024 σε σχέση με την αρχή της περιόδου, ενώ η δυναμική του ανταγωνισμού έχει ενταθεί λόγω τόσο της αυξανόμενης προσφοράς της βιομηχανίας, όσο και του αυξημένου κινεζικού ανταγωνισμού», δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Νέο πλήγμα για την αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης

Η προειδοποίηση για τα κέρδη της Stellantis έρχεται λίγες ημέρες αφότου η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen μείωσε για άλλη μια φορά τις ετήσιες προοπτικές την Παρασκευή, καθοδηγώντας τώρα για λειτουργική απόδοση επί των πωλήσεων 5,6% το 2024, από 6,5-7,0% προηγουμένως.
Η VW απέδωσε τις μειωμένες προβλέψεις της στην υστέρηση των εξελίξεων στις μάρκες επιβατικών αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων της, μαζί με την «επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, που δημιουργεί περαιτέρω κινδύνους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης