Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση ...κουράστηκε με την Ουκρανία: Η Γερμανία μειώνει τη βοήθεια της το 2025

Η Δύση ...κουράστηκε με την Ουκρανία: Η Γερμανία μειώνει τη βοήθεια της το 2025
Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι η Ουκρανία ηττάται από τη Ρωσία
Πολλά κράτη της Δύσης αναζητούν λόγους και αιτίες προκειμένου να ανακατευθύνουν τα κονδύλια που προορίζονται για την Ουκρανία προς δικές τους, εσωτερικές ανάγκες.
Δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει ότι για παράδειγμα η Γερμανία, η οποία μετά τις ΗΠΑ έχει παράσχει τη μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, σχεδιάζει σημαντική μείωση της βοήθειας που θα χορηγήσει στο Κίεβο το 2025.
Την ίδια στιγμή, το Bloomberg επισημαίνει ότι οι δυτικές χώρες ενδέχεται να επωφεληθούν από την παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία για να αναστείλουν τις προμήθειες και τη βοήθειά τους.
Από την πλευρά του ο Economist επικαλούνταν αναλυτές, σύμφωνα με τους οποίους, τα «αφεντικά» της Ουκρανίας και οι αρχές του Κιέβου πρέπει να παραδεχθούν ότι η Ουκρανία ηττάται στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα εφιστά την προσοχή στο ότι η κούραση από τη σύγκρουση αρχίζει να γίνεται αισθητή στη Δύση, αναφέροντας ως παράδειγμα τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στη Γερμανία και τη Γαλλία, καθώς και τη θέση του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης