Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωβουλευτές ζητούν να βρεθεί μια λύση στην Ουκρανία… έστω και σε βάρος του Κιέβου

Ευρωβουλευτές ζητούν να βρεθεί μια λύση στην Ουκρανία… έστω και σε βάρος του Κιέβου
Ζητούνται διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ορισμένοι Ευρωβουλευτές τάσσονται υπέρ της επίτευξης ειρήνης στην Ουκρανία βάσει των όρων της Ρωσίας, ακόμα και αν αυτοί εκφράζουν την στήριξη τους στο Κίεβο.
Αυτό αναφέρει η ειδησεογραφική πύλη Delfi, κάνοντας αναφορά στον Λετονό ευρωβουλευτή Ivars Ijabs, ο οποίος είπε ότι κάποιοι ευρωβουλευτές, αν και εκφράζουν ανοιχτά και προφορικά την υποστήριξη τους στην Ουκρανία, παρασκηνιακά καλούν σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία έτσι ώστε να επιτευχθεί κατάπαυση πυρός στην ουκρανική σύγκρουση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν όροι που δεν θα είναι αρεστοί στο Κίεβο.
Μάλιστα ο Λετονός ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι οι συζητήσεις για αυτό το θέμα έχουν ενταθεί ενόψει και των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
«Δυστυχώς, κάποιοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σκέφτονται με μια τόσο «τραμπική» κατεύθυνση» υπογράμμισε ο Ijabs,, αναφέροντας ότι η ρητορική ορισμένων ευρωβουλευτών «θα είναι ελαφρώς προκατειλημμένη προς το Κρεμλίνο», αν και εκτιμά ότι η αντιρωσική συναίνεση στο Ευρωκοινοβούλιο είναι απίθανο να παραβιαστεί.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και επιχειρηματίας David Sachs εξέφρασε την άποψη ότι τα αποτελέσματα των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι έχουν κουραστεί από την ουκρανική σύγκρουση και θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι ηγέτες των χωρών τους επικεντρώνονται στην προστασία των συνόρων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης